Hur rengör man dörrhandtagen ordentligt?

Används många gånger under dagen och av olika användare, dörrhandtag är särskilt gynnsamma för utvecklingen av bakterier. Dessa element glöms dock ofta bort vid rengöring. För att förhindra överföring av bakterier kommer här några tips för rengöring av dörrhandtag.

Rengör dörrhandtagen

Coca-Cola, en effektiv antioxidant

Om en flaska Coca-Cola börjat ligga i kylen måste du undvika att slänga den. Denna dryck har antioxidant dygder mycket effektiv och är därför en idealisk produkt för rengöring av smutsiga ytor. För att rengöra, häll en generös mängd på en ren trasa och polera sedan dörrhandtagen. Låt sedan produkten verka i några minuter innan du torkar av med en svamp indränkt i flytande tvål och sköljer sedan bort allt med rent vatten. Det är viktigt att skölja ordentligt för att förhindra att sockeravlagringar från Coca-Cola blir kvar på handtagen.

Om dörrhandtagen är gjorda av mässing, rekommenderas att de helt lossas från hållaren. Låt dem sedan sänkas ner i några timmar i en liten skål fylld med Coca-Cola medan du borstar dem lätt. När denna tid har förflutit, doppa dörrhandtagen i rent vatten för att ta bort resten av produkten. Lämna slutligen de torkade föremålen på en handduk utanför. Detta trick är också effektivt för att rengöra alla andra mässingsföremål (ljusstake, ram, ljushållare ...).

Hushållssprit för att döda bakterier från dörrhandtag

Dörrhandtag är en grogrund för utveckling av bakterier och mikrober. För att förhindra spridningen av de senare är deras rengöring inte begränsad till en enkel avtorkning med en torr trasa. De måste först desinficeras med en specifik produkt som hushållsprit eller denaturerad sprit. Detta dödar bakterier och bakterier på vilken yta som helst. Så för att rengöra dörrhandtagen är allt du behöver göra att fukta en trasa med alkohol och sedan polera de föremål som ska rengöras. Fördelen med detta underhållsläge är att det inte kräver sköljning. Det finns inget behov av att använda en annan rengöringsprodukt eller ens vatten. Endast torkning krävs.

Du bör dock veta att alkohol har en baksida. Dess starka lukt kan faktiskt svida i ögonen eller attackera näsborrarna. Det rekommenderas därför att ventilera rummet för att bli av med lukten av alkohol så snabbt som möjligt efter rengöring.

Silverstenen, en mirakulös produkt för underhåll

De silver sten är en kommersiellt tillgänglig produkt. Alla hushåll borde ha den i sin ägo på grund av dess många fördelar för rengöring och underhåll. Faktum är att detta pulver baserat pålera, glycerin och tvål får alla ytor att glänsa, inklusive dörrhandtag. Dessutom polerar och desinficerar dendess passage, vilket gör silverstenen till en utmärkt rengöringsprodukt.

För att desinficera dörrhandtag med silversten, här är stegen att följa:

  1. Blötlägg en svamp i vatten och häll en liten mängd silversten i den;
  2. Gnugga lätt dörrhandtaget med cirkulära rörelser;
  3. Låt produkten verka i några ögonblick, ta sedan en våt trasa och skölj dörrhandtaget;
  4. Avsluta processen med en torr trasa och handtaget blir som nytt.

Vissa åtgärder rekommenderas vid användning av denna produkt, såsom att bära en hushållshandske, silverstenen är mycket nötande. Det är också förbjudet att polera för ömtåliga föremål med detta mirakulösa pulver med risk för att färgen skalar eller skadar föremålet i fråga.

Flytande tvål, en viktig rengöringsprodukt

För att underhålla dörrhandtagen krävs ibland lite vatten, en svamp och flytande tvål, enkla rengöringsprodukter som finns i alla hem. Faktum är att genom att rengöra dörrhandtagen dagligen, kommer de inte att behöva desinfektionsmedel specifika.

För att få dörrhandtag att glänsa, här är några enkla och praktiska tips:

  • Häll ljummet vatten i en behållare och tillsätt flytande tvål. Den omgivande vattentemperaturen optimerar tvålens egenskaper och kommer att göra den mer effektiv under rengöringen;
  • Ta en svamp och gnugga dörrhandtagen med tvållösningen;
  • Använd även ljummet vatten för att skölja;
  • Torka handtagen med en bomullstrasa eller mikrofibrer.

Denna typ av underhåll bör göras så ofta som möjligt, antingen dagligen eller minst två till tre gånger i veckan. På så sätt kommer smuts inte att bilda svårstädade plack på dörrhandtagen.

Enkel och enkel rengöring med vit vinäger

de vit vinäger förblir en stark allierad i hushållsarbete. Det är verkligen ett mycket effektivt desinfektionsmedel som rengör allt i dess väg. För mer praktiskt, här är proceduren att följa för att få dörrhandtagen att glänsa:

  • Häll vit vinäger, lite vatten och några droppar citron eller eterisk olja i en sprayflaska och skaka väl för att blanda lösningen;
  • Spraya lagom mycket på dörrhandtagen och gnugga sedan med en mikrofiberduk för att få dem att glänsa.

Detta trick kräver inte sköljning omlukten av vit vinäger märks inte. Annars kan en fuktig svamp göra susen. Dessutom kan lösningen lagras. Det räcker med att fylla en sprayflaska och spraya de områden som ska rengöras, se till att sedan torka med en trasa. Detta är ett enkelt och lätt knep för att sanera och skina inredningen i ett hem, inklusive dörrhandtag.

Hur är det med desinfektionsservetter?

För ad hoc-uppgifter, torkdukarna är en snabb lösning för rengöring av dörrhandtag. De är med andra ord bara en nödlösning och rekommenderas inte på lång sikt. En av fördelarna med desinfektionsservetter är deras bekvämlighet eftersom de inte behöver sköljas. Denna metod visar sig dock vara det inte särskilt ekologiskt. För den som är förtjust i gör-det-själv går det att ge sig ut på tillverkningen av egna återanvändbara våtservetter med tygrester. Dessa ska placeras i en burk med desinfektionsvätska som är hermetiskt stängd. När du har använt dem ska du tvätta dem och sedan lägga tillbaka dem i burken.