Hur städar man huset med mjöl?

Vem skulle ha trott det? Rengöring med mjöl, ja, det är absolut möjligt! Detta vita pulver hjälper faktiskt till att bli av med envisa fläckar och är också ett effektivt avstötningsmedel för att stöta bort oönskade insekter. Här är några tips för att använda mjöl som rengöringsmedel.

Rengör huset med mjöl

Mjöl, en rengöringsprodukt utan dess like

Använd mjöl till städa huset är inte vanligt. Det här tricket visar sig dock vara en mycket ekonomisk och ekologisk lösning.

Mjöl är en av de grundläggande nödvändigheterna. Det säljs i praktiskt taget alla livsmedelsbutiker och kostar mindre än kemiska hushållsrengöringsmedel. Hur otroligt det än kan verka är det möjligt att avleda det från dess ursprungliga användning. Blanda det bara med vinäger, av bikarbonat eller salt- för att få en högeffektiv rengöringsprodukt. Det finns inga försiktighetsåtgärder att vidta när du använder mjöl. Dessutom orsakar detta biologiskt nedbrytbara element inga hälsoproblem och släpper inte ut skadliga partiklar när det slängs i naturen. Så varför inte använda det?

Ge en andra ungdom till metallföremål med mjöl

Silverföremål skamfilat från kemiska rengöringsmedel? Ett handfat igensatt med kalksten? En oxiderad kopparform? Mjöl är den bästa lösningen för att polera och rengöra dem samtidigt som plånboken bevaras. För att göra detta är det lämpligt att använda en deg gjord av mjöl, vinäger och salt. Denna blandning tillåterta bort rost som smutsar ner metallföremål. För att återställa metallredskap till sin glans, rekommenderas att följa dessa steg:

 1. Gör en homogen deg genom att blanda ett glas mjöl med ett glas vit vinäger,
 2. Tillsätt ett halvt glas fint salt,
 3. Belägg ytan som ska rengöras med ett bra lager av denna pasta,
 4. Gnid försiktigt,
 5. Tvätta med tvål och vatten,
 6. Polera med ett bomulls- eller linnetyg.

Ta bort envisa fläckar från tyger

Mjöl är en bra ingrediens för att ta bort fläckar från tyger (kläder, filtar, gardiner etc.). Hon kan göra blodfläckar och av fett på ett ögonblick. Om, tyvärr, a glas vin har spillts på mattan måste vi snabbt strö mjöl på pölen. Detta pulver suger omedelbart upp vätskan och förhindrar att de färgade komponenterna blir inbäddade i tyget.

För att ta bort en fettfläck från soffan, är det lämpligt att strö lite mjöl på det smutsiga området. Det kommer att absorbera vätskan och bilda en pasta med fettet. Allt du behöver göra är att skrubba möblerna med en ren trasa så blir soffan som ny.

Så här tar du bort blodfläcken från kläderna:

 1. Sprid mjöl på den fortfarande fuktiga fläcken så snabbt som möjligt.
 2. Vänta några minuter tills vätskan har lösts upp helt och blandningen torkat.
 3. Skrubba ytan med en borste för att ta bort skorpan som har bildats.
 4. Maskintvätt tyget.

Rengör golvet med mjöl

Mjöl är effektivt för att ta bort fläckar från golvet. Det hjälper faktiskt att rengöra oljefläckar och lera från parketten. Detta magiska pulver lämnar inget utrymme för fukt. Glöm såklart inte att sopa golvet när fläcken är borta.

Ta bort överflödigt vax från trämöbler

Även om vax används för att försköna trämöbler, kan överanvändning få motsatt effekt och till och med göra möblerna smutsiga. För att ta bort överflödigt vax och polera trämöbler:

 1. Bred en liten mängd mjöl på möblerna.
 2. Torka försiktigt i cirkulära rörelser.
 3. Polera ytan med en mikrofiberduk.

Rengör fritösen med mjöl

Både matlagningsentusiaster, krögare och kockar vet det mycket väl: att rengöra fritösen är ingen lätt uppgift. Även efter intensiv och upprepad tvätt kan fett fortfarande fastna på apparaten. Mjöl är den bästa lösningen föratt ta bort. Nedan följer en guide för att effektivt rengöra fritösen med mjöl:

 1. Tappa ur oljan från fritösen.
 2. Täck maskinen med mjöl.
 3. Ta bort degen som bildas av oljan och mjölet med en slickepott.
 4. Tvätta fritösen med diskmedel.

Rengör kastruller och kastruller med mjöl

Mjöl är ett milt slipmedel som kan användas för att polera pannor för att ta bort bränt fett. För att rengöra pannan:

 1. Strö mjöl på en torr trasa.
 2. Gnugga försiktigt hela den färgade ytan av pannan.
 3. Tvätta med diskmedel.

För att ta bort det brända fettet på pannan är det lämpligt att hälla mjöl på ytan och sedan försiktigt gnugga med en svamp.

Eliminera skadedjur med mjöl

Väldigt få människor vet detta, men mjöl är en kraftfull insekticid. Det eliminerar majoriteten av skadedjur som har bosatt sig i huset. Att mjöla trappstegen och hörnen på väggarna är en utmärkt teknik för att hålla myror borta.

Här är stegen för att ta bort kackerlackor och möss med en blandning av mjöl och socker:

 1. Gör en deg med mjöl, vatten och socker.
 2. Tillsätt lite gips i degen.
 3. Ordna blandningen på alla platser och områden där insekter och gnagare är vana vid att ströva omkring.
 4. Lägg en tallrik fylld med vatten bredvid blandningen.

Genom att svälja blandningen av vatten och gips kan den kackerlackor och mössen kommer att drabbas av tarmobstruktion och dö på plats.

Mjöl för rena väggar

Är husets väggar smutsiga? Varför inte måla om dem med mjöl? Denna metod är minst sagt överraskande mycket effektiv för att ha rena väggar. För att göra 4 liter mjölbaserad färg behöver du:

 1. Blanda 400 g mjöl och 400 ml vatten.
 2. Värm blandningen i en kastrull.
 3. Tillsätt gradvis 4 liter vatten medan du fortsätter att röra.
 4. Låt blandningen koka i 10 minuter.
 5. Häll 300 ml linolja med 600 g pigment eller Meudon white
 6. Koka i 30 minuter.
 7. Låt svalna.
 8. Applicera blandningen på de smutsiga väggarna.