Hur städar man huset med lagerblad?

Länge använt inom området grön medicin, är lagerblad nu in som en rengöringsprodukt. Det visar sig att denna växt är ett utmärkt antiseptiskt medel och ett effektivt insektsmedel. Effektiv och ekonomisk, lagrar behöver inte skämmas för andra rengöringsprodukter på marknaden.

Använder lagerblad för att städa huset

Varför använda lagerblad?

För indianer är lagerblad en legendarisk och helig växt. Det används ofta på apotek, spa och relaxcenter. Denna växt används också som smärtstillande, antiinflammatorisk, antibakteriell och till och med som svampdödande. Men framför allt är det en rengöringsmedel anmärkningsvärt effektiv. Med andra ord, att använda lagerblad är den idealiska lösningen för att ha en rent hus.

Genom att tillsätta lagerblad till rengöringsprodukter går det atteliminera bakterier närvarande på toaletterna samt forma som har utvecklats i väggarna. Denna växt avger en behaglig arom som, förutom att eliminera obehagliga lukter, är en formidabelt avvisande medel för kackerlackor och andra skadedjur. Lagerblad utgör i princip ingen fara för hälsa och miljö. Detta är ett bra alternativ till kemiska rengöringsmedel.

Hur skiljer man lager av lager?

Namnet laurel sammanför faktiskt flera typer av växter som själva finns i olika arter. De kan generellt delas in i två kategorier: prydnadslagrar och aromatiska lagrar.

Prydnads lagrar är dekorativa buskar. Vissa av dem är giftiga, medan andra inte är det. Körsbärslager, portugisisk lager, plåtlager och oleander finns i många franska hushåll. Planterade i en trädgård förstärker de husets exteriör.

Den enda arten av aromatisk lager är lagersåsen eller den ädla lagerbären. Används i matlagning som krydda och används också för rengöring.

Rengör alla delar med lagerblad

Lagerblad kan användas för att rengöra alla rum i ett hem. Från köket till sovrummet, inklusive vardagsrummet och badrummet, förvandlar lagerträdet huset till en sann oas där hygien och renlighet går hand i hand. För din information kan denna växt användas för:

 • Tvätta golv och luckor
 • Utrota bakterier och virus
 • Polska keramiska ytor
 • Förhindra mögeltillväxt

Hur använder man lagerblad för att underhålla huset?

Laurel kan användas på olika sätt.

För moppa golvet, häll bara några droppar eterisk lagerolja i vatten för att få en rengöringslösning. För ännu mer effektivitet rekommenderas det att tillsätta vit vinäger. Detta tips hjälper till att stärka effektiviteten hos de naturliga aktiva ingredienserna i lagerblad. En annan teknik är att koka lagerblad, använd sedan den resulterande vätskan för att rengöra golvet.

För att eliminera dålig lukt och bakterier som har satt sig i toalettskålen, häll en blandning av hushållsprit, vatten och några droppar eterisk lagerolja i en behållare. Denna vätska kommer att rengöra toaletten noggrant. Det är till och med möjligt att hälla lösningen direkt i toaletten. Detta kommer inte att orsaka några skador på VVS.

Laurel är också mycket effektiv för att eliminera stekt dofter. Vissa hushåll använder denna växt för att skingra dålig lukt från smutsiga möbler och mattor. Blandad med vatten eller hushållssprit, eterisk olja av lagerblad är en naturlig deodorant. Sprayat på gardinerna släpper den en lätt doft. För en långvarig diffusion är det lämpligt att belägga ampullerna med eterisk olja av lagerblad.

Att sprida några droppar i en rökelsespridare hjälper till att hålla insekter borta från huset.

Bränn lagerblad för en zen-atmosfär

Vanligt i yogarum och spa, har lagerblad också anammats av ett stort antal hushåll på grund av dess avkopplande dygder och antistress. Den används för närvarande av 1 av 10 hushåll i Frankrike. Du bör veta att denna växt främst används för jaga negativa vågor, vilket skapar en zen och avslappnad atmosfär. Reningen kan göras på olika sätt. Det enklaste sättet är att bränna lagerblad på kol. För framgångsrik rening är det viktigt att följa denna guide:

 1. Tänd kol i ett metallfat eller annan behållare
 2. Skär bladen i små bitar för bättre fördelning
 3. Kasta bladbitarna på det heta kolet
 4. Rök alla rum i huset
 5. Ventilera huset för att evakuera röken

Sätt stopp för spridningen av insekter med lagerblad

Genom att invadera rum i huset sprider insekter smuts och kan bära på bakterier. En desinficeringsoperation är därför nödvändig för att hålla ett friskt inre. För att göra detta finns det inget behov av att använda insekticider, eftersom det finns en naturlig och effektiv lösning för att jaga dessa skadedjur: laurel. Denna blomma är en naturligt avvisande medel som avger en outhärdlig lukt till insekter. Det är dock viktigt att använda det på rätt sätt. Nedan är de olika sätten att använda lagerblad för att kontrollera oönskade insekter:

 1. Ordna de avskurna lagerbladen i områden där myror och kackerlackor vanligtvis passerar eller slår sig ner.
 2. Sprid eterisk olja av lagerblad med en rökelsespridare för att stöta bort myggor och kackerlackor.
 3. Kasta några droppar eterisk lagerbladsolja på elektriska apparater för att förhindra att insekter slår sig ner där och grundar sina kolonier.
 4. Lägg lagerblad i skåp för att bli av med nattfjärilar (observera att det rekommenderas att rengöra förvaringslådor med vit vinäger innan du ordnar lagerblad).

Var försiktig innan du använder lagerblad

Även om lagerbär inte utgör någon hälsorisk, finns det några saker som du bör överväga noggrant innan du överväger att använda den. Personer med astma och spädbarn bör i möjligaste mån undvika kontakt med lagerblad med risk för att utveckla allergi. Lukten som kommer från växten kan också orsaka hyperventilering. Rökrum med lagerblad kan orsaka luftvägsinfektioner och lungsjukdomar.