Våra tips för att organisera din skidsemester

En skidsemester kan förberedas veckor, om inte månader, i förväg. För att vistelsen ska gå så bra som möjligt måste man förutse allt. Oavsett om det gäller skidorten, boendet eller aktiviteterna rekommenderas bokningar starkt. Förberedelserna framstår ibland som en riktig huvudvärk. Här är 6 tips för att organisera skidsemestern.

Organisera din skidsemester

Att välja rätt skidort

För att få ut det mesta av din skidsemester är det lämpligt att i förväg bestämma lämplig destination, nämligen skidorten. Resebyråer och webbplatser erbjuder hundratals av dem, vilket gör det svårt att välja. Bara i Frankrike är mer än 300 stationer öppna för allmänheten. Flera kriterier måste beaktas vid valet av den ideala semesterorten, de viktigaste är:

  • Omfattningen av domänen: det beror på skidåkarnas nivå. För nybörjare spelar resortens storlek ingen roll om det är en vistelse på mindre än en vecka. Mellan lektionerna och omväxlande raster överstiger övningstiden sällan 6 timmar per dag. Stationer på 200 km räcker alltså för skidåkning. För stamgästerna är storleken på orten en viktig faktor. För proffsen finns det områden som sträcker sig över flera dalar, upp till 600 km.
  • Aktiviteter: en skidort är inte bara för skidåkning. Det finns många andra aktiviteter som erbjuds. Mångfalden av underhållning beror dock på varje resort. De flesta områden är utrustade med utrustning för skärmflygning, fartridning, ultralätt, heleskiåkning, skridskoåkning, zipline, pulkaåkning, stor krockkudde och många andra aktiviteter. För att vara säker är det lämpligt att ta reda på det i förväg. Vissa resmål har riktiga sportcenter eller relaxområden. För att få tillgång till skidaktiviteter på orterna, förvänta dig en lång rad när säsongen är i full gång. För att undvika detta rekommenderas det att välja ett paket som ofta erbjuds av orterna.
  • Budgeten: priset varierar avsevärt. Det beror till stor del på de tjänster som erbjuds och storleken på orten. Små och medelstora är mycket billigare än de som rymmer proffs.

Åk skidor vid rätt tidpunkt

Skidsäsongen beror på varje land. I Frankrike är skidorter i allmänhet öppna mellan december och april. Innan november är de ofta stängda. Det är obestridligt att den bästa tiden att åka skidor på är under vintermånaderna för att dra nytta av snön. Under högsäsong, särskilt skollov, fylls orterna snabbt. Priserna stiger också rejält. För att tillbringa en billigare semester bör dessa perioder undvikas. När det gäller resmålet beror allt på den önskade atmosfären. Vissa områden främjar lugn och avkoppling. Förutom skidåkning finns restauranger och spa i närheten. Dessa platser ligger i allmänhet långt från städer. Andra orter erbjuder olika festligheter och aktiviteter för att glädja semesterfirare. För att undvika obehagliga överraskningar är det därför säkrare att lära sig om destinationen och de fritidsaktiviteter som den erbjuder förutom vintersport. Detta steg låter dig också lära dig mer om klimatförhållandena i regionen. Vintern känns faktiskt inte på samma sätt i skidorter.

Tillhandahålla transportmedel

För att tillbringa en skidsemester i fullständigt lugn är det lämpligt att planera transportmedlet. Eftersom den här typen av resor vanligtvis sker under vintern, i snön, är det inte lätt att resa. Webbplatser för skidorter erbjuder ibland semesterfirare olika transportmedel. För gruppsemester är det mer ekonomiskt att resa med tåg, buss eller buss. Väl framme vid din destination finns ofta hyrbilar tillgängliga för olika resor. För att vara välorganiserad måste du boka i förväg med byråer eller resorter.

Självklart går det att köra egen bil. Detta är det bekvämaste sättet att röra sig fritt. Var försiktig, vägarna som leder till massiven kan vara slingrande. Vari, tillhandahålla ett ganska effektivt fordon för att undvika haverier. För att underlätta resandet och undvika långa resor, föredra stationer nära städer.

Hyr skidutrustning

För den som bara åker skidor några dagar är det mer ekonomiskt att hyra utrustning istället för att köpa den. Det är många butiker för uthyrning av skidutrustning. De erbjuder ofta skidpaket som inkluderar skidor, stavar, hjälm och pjäxor. Snowboardpaketen innehåller snowboards, stövlar och en hjälm. De flesta av de stora varumärkena har nätbutiker, vilket gör det lättare att boka. Innan du bokar är det en bra idé att jämföra priser, eftersom skillnaderna kan vara betydande. Priset på serierna beror till stor del på användarnas nivå. Skalbar skidutrustning kostar betydligt mindre än den som är avsedd för proffs. Dagspriserna är olika för barn och vuxna. Innan du bokar, se till att insamlingsbutiken är nära stationen.

Hitta boende för skidsemestern

Innan du åker på skidsemester är det viktigt att hitta boende. Det är bäst att välja hotell i nära stationer åka skidor. Utan reservation kan det bli en riktig prövning att hitta boende på plats på grund av vägarnas tillstånd och det dåliga vädret. När du väljer, skynda inte till de högstbjudande hotellen. Det är tillrådligt att säkerställa kvaliteten på tjänsterna. Komfort är också ett viktigt kriterium för att undvika att det blir rörigt med affärer. Trästugan är ett av de mest populära boendena för en vistelse i bergen. Förutom den fantastiska utsikten och den varma atmosfären passar den för alla plånböcker. För mer självständighet, överväg att ta en skidlägenhet i en byort. De flesta av dessa enheter har ett kök. För att dra nytta av de bästa priserna rekommenderas det alltid att boka i förväg. Det bör noteras att när skidsäsongen närmar sig fylls boenden snabbt upp.

Planera aktiviteter för barn

Att organisera en skidsemester är mer komplicerat för dem som åtföljs av barn. För barn under 5 år fokuserar aktiviteterna på introduktioner till snö, speciellt om detta är första gången. Små barn kan leka i delar av domänen, förutsatt att de åtföljs av en vuxen. För att ockupera dem och låta de vuxna njuta av vistelsen är det möjligt att skicka dem till barnkammare. Erfarna instruktörer ser till att övervaka dem ordentligt. Vissa orter erbjuder skidlektioner från 3 år. Lärande ges av proffs. Dessa ser till att de små har roligt att lära sig. Oavsett om det gäller dagis eller klasser, måste du planera allt i förväg, eftersom platserna ofta är begränsade. Barn över 5 år har tillgång till nybörjarbackarna. När det kommer till deras verksamhet måste du förutse allt. För att undvika att glömma något, förbered en checklista med väsentligheter i resväskan. Denna försiktighetsåtgärd gäller även för vuxna.