Hur man enkelt svampar och rengör olja?

Att använda en mopp är en mycket dålig idé att torka upp mycket olja. I själva verket skulle det bara sprida oljan över ett större område. På samma sätt skulle det ta lång tid att använda en svamp för att suga upp oljan. Här är några effektiva lösningar för att torka upp spilld olja snabbt och utan att bli trött.

Rensa upp spilld olja

Torka av oljan med mjöl

Många skulle ta en svamp och försöka tvätta bort oljan med tvål. Detta är dock inte den mest effektiva tekniken. Detta riskerar framför allt att sprida oljan över ett större område. För att undvika detta, bara bred mjöl på oljan. Mjölet kommer att absorbera oljan och allt du behöver göra är att torka bort allt med en kvast. För att det här tricket ska fungera måste du lägga ett bra lager mjöl.

Använd pappershanddukar för att plocka upp olja

Om oljan har spillts på bordet eller bänkskivan ska den omedelbart täckas med löv av pappershandukar. Tillsätt så mycket som behövs för att absorbera all olja. Efter att ha tagit bort de oljeindränkta pappershanddukarna återstår bara att gnugga det fläckade området med en fuktig svamp och diskmedel.

Torka av oljan med socker eller salt

Tekniken är densamma som mjöl. Strö bara socker eller salt på oljan. Det tar några minuter för sockret eller saltet att absorbera all olja. Efter cirka 15 minuter blir sockret eller saltet klumpat och torkas enkelt av med en enkel trasa. Den kvarvarande fläcken kan alltså rengöras med svamp och diskmedel.

Använder kattsand för att torka av olja

Om det finns en stor mängd olja som har spillts på golvet bör du använda kattsand istället för salt eller socker. Sprid bara ströet över oljan. Samla sedan upp skräpet med en kvast. För att avsluta rengöringen, tvätta ytan med diskmedel.