Hur sparar man pengar i början av läsåret?

Som varje år kommer tillbaka till skolan med sin del av utgifterna. Mellan kostnaden för böcker, förnödenheter och olika skolavgifter kan notan snabbt stiga. För att minska utgifterna kommer här tips och råd att anamma under denna period. Återvinning, gemensamma köp eller prisjämförelse, olika alternativ är möjliga.

Spara pengar i början av läsåret

Förbered läsårets början i förväg

Är det möjligt att samla när du går leveranser efter bedömning av kampanjer och försäljning. Papper, pennor, pärmar eller pennor, att lagra dem lite i taget är användbart för minska budgeten nödvändig. På så sätt slipper man också extra och onödiga utgifter. För att göra detta, upprätta en lista över vad som är nödvändigt för bättre synlighet och lägre kostnader.

Sortera förråden

Några förnödenheter från förra året kan fortfarande användas.

 • Testa pennor, pennor, suddgummi eller markörer. Lägg åt sidan de som fortfarande fungerar.
 • Kontrollera botten på lådorna ifall det finns krukor med lim eller perforerade ark med små rutor.
 • Rita upp en lager av vad som fortfarande är i gott skick och jämför dem med den lista som krävs för läsårets start. För oavslutade anteckningsböcker, ta helt enkelt bort de använda sidorna för att kunna använda dem igen. Därmed blir det möjligt att minska en bra del av inköpen.

Gör en prisjämförelse i butik

För att vara säker på att du sparar pengar, börja med en prisjämförelse mellan de olika butiker i närheten. Vanligtvis har stormarknader lägre priser än oberoende pappersbruk. Den senare kan dock lansera kampanjer på vissa föremål.

Gör gemensamma inköp

Denna teknik består av samla inköp med andra föräldrar i samma klass eller grannfamiljer för att ta del av mängdrabatter.

 • Dessutom lanserar vissa skolor dagar tillägnad förnödenheter under vilka priserna revideras nedåt.
 • Vissa onlineplattformar erbjuder även leverans av skolmaterial för barn som är inskrivna i deras partnerinrättningar.
 • Förutom att spara pengar, erbjuder denna teknik också en tids sparande avsevärt genom att hitta det du behöver på ett ställe.

Välj ett onlineköp

Online shopping låter dig köpa billigare och bara det nödvändiga. Faktum är att butikshyllor i allmänhet erbjuder "trendiga" föremål, en stor frestelse för barn, men också för föräldrar. Denna praxis undviker också köer och jäkt när läsårets början närmar sig. Tveka inte att gå igenom online-jämförare för att hitta de bästa priserna per vara.

Välj klassiska föremål

Skoväskor, skolväskor och matlådor är ofta dyra. För att spara är det bättre att satsa på klassiska föremål, neutral till färgen.

Handla ensam

Det bästa är att shoppa utan barnen för bättre kontrollera utgifterna.

Förhandla fram rabatter

Innan du fortsätter med förhandlingar, gör först en prisjämförelse. Upprätta en lista över webbplatser som erbjuder prisvärda föremål och de som erbjuder kuponger eller kampanjer.

Ta reda på om eventuellt ekonomiskt stöd till läsårsstarten

Många ekonomiska stöd beviljas till låginkomstfamiljer, särskilt ARS eller Allocation R Entrée Scolaire. Den är tillägnad skolbarn från 6 till 18 år. Beloppet beror på föräldrarnas inkomst samt barnens ålder. Hon kan nå 402 euro.

Minska kostnaden för skolväskan

Skolväskan upptar ofta en stor del av kostnaderna.

 • Leta efter märken som erbjuder kuponger i utbyte motgamla skolväskor.
 • Tveka inte att hämta tillbaka storebrorsans eller storasysterns skolväska, eller investera i kuponger begagnade väskor.

Begränsa köp av nya böcker

Idag går flera etableringar igång med försäljning av begagnade skolböcker. Passa på att minska budgeten för "böcker".

Tillbaka till skolan kläduppdatering

I början av läsåret letar barnen efter nya skor, kappor, tröjor, till och med en hel garderob. För att tillfredsställa dem utan att bryta banken, satsa på:

 • De sommarrea : perfekt att klä stammen till ett lågt pris;
 • De secondhandbutiker : måste för att uppnå stora besparingar;
 • De återförsäljning av kläder : består av att tömma skåpen för att få nya kläder till barnen. De kan erbjudas på specialiserade samarbetsplattformar. Det insamlade beloppet kommer att användas för att förnya småbarns omklädningsrum.

Samma princip kan tillämpas på ryggsäckar eller väskor.

Välj privata varumärken

För betydande besparingar:

 • Undvik dyra märken;
 • Prioritera privata märken i synnerhet dra nytta av viktiga fördelar prismässigt. Faktum är att en personlig dagbok som kostar 35 euro är värd endast 5 hos distributörerna.

Föredrar köp av stora kvantiteter

Kostnaden för anteckningsböcker, pennor, anteckningsböcker och andra tillbehör minskar avsevärt när de säljs i omgångar Var i stora mängder. För att spara till nästa läsår, fyll på redan.

Fokus på begagnatköp

Köp bara tillbehör som behöver förnyas helt. Till exempel, för läroböcker, gå till begagnade webbplatser.

skjuta upp köp

Du behöver inte köpa allt första dagen i skolan. En gång faktiskt det förflutnas förälskelse tillbaka till skolan, dyra föremål som tabletter där den datorer kan avskrivas.

Fördela tillbaka-till-skolan-utgifter i din budget

För att förhindra luckor i budgeten i början av läsåret är det tillrådligt att fördela detta belopp över månaderna. I augusti kommer således utgifter som allokerats till förnödenheter att ha avsatts.

Försäkring till undsättning

Föräldrar vill erbjuda det bästa skyddet till sina barn, särskilt mot eventuella olyckor på väg till skolan, i lokalerna eller på fritiden.

De multiriskbostadskontrakt har en garanti för "familjens ansvarsskyldighet" som täcker den försäkrades barn under skoltiden. Dess täckningsnivå kan dock minskas genom undantag från garantin. Det täcker faktiskt inte ett barn som skadas ensamt eller utsatts för ett anspråk som orsakats av en oidentifierad tredje part. Därför är det viktigt att läsa kontraktet noggrant. Skolförsäkring eller fritidsförsäkring är också möjlig. Det erbjuder en skydd anpassad efter föräldrarnas behov, för endast några euro per månad.