Vad kan man göra för att förhindra att golvet blir halt?

Varje år registreras tusentals fall orsakade av halt underlag i Frankrike. Parkett, kakel eller betong, oavsett beläggning, ingen är säker från fara när den är våt eller fet. Vad ska man göra för att undvika incidenter? Här är några tips för att undvika en eventuell halka.

Rengör ett halt golv

Rengör och torka dina plattor

Marken är halare när det är blött. Vatten, olja och fruktjuicer som spills in i dem kan orsaka allvarliga droppar om de inte torkas av eller rengörs ordentligt. Att tvätta ditt golv är därför viktigt inte bara för en god hygien hemma, men också för säkerhet av varje invånare.

Denna första metod är avsedd för sandsten kakel, till keramisk eller till och med kl skifferbeläggning. För dagligt underhåll:

 1. Ta en svampkvast ;
 2. Applicera på jorden a flytande tvål eller en rengöringsmedel Efter eget val;
 3. Skölj med en fuktig mopp;
 4. Avsluta städningen med en torr mikrofibermopp, kommer det att påskynda torkningen.

a feta plattor kan också vara mycket halt. Om någraolja eller sås har spillts på golvet räcker det inte med en vanlig rengöring. Så här gör du:

 1. Ta en hink eller någon annan behållare;
 2. Häll i kokande vatten och några droppar av vit vinäger ;
 3. Skrubba golvet med en blötlagd mikrofiberkvast tidigare i hinken, skölj sedan;
 4. Torka med en torr mikrofibermopp.

Om smutsen är tyngre kan vit vinäger vara det ersatt av sodakristaller. I detta fall, lägg en kaffekopp av denna lösning i 1 liter varmt vatten och följ samma tidigare procedur.

Underhåll din parkett så att den inte halkar

Beläggningar i parkett- kan också vara halt. I det här fallet varierar dess underhåll beroende på träslag och dess finish.

 • Oavslutad eller vit träparkett

Många hem väljer nu en vit träparkett. Denna beläggning är inte bara uppskattad för sin estetik, utan också för sin långa livslängd. För att tvätta denna typ av beläggning måste du börja med att dammsuga för att bli av med dammet. Nästa, häll svart tvål i en hink ochVarmt vatten. Applicera denna lösning på golvet med hjälp av en svabb och vänta tills parketten torkat. Detta preparat behöver inte sköljas.

 • Vaxad parkett

de vaxad parkett används ofta i hallen, vardagsrummet och andra vardagsrum. Det kräver inget speciellt underhåll. a dammsugning per vecka räcker, följd av rengöring med en mikrofiberduk och vatten. När golvet är torrt, polera med torr bomullsduk. Häll sedan några droppar av flytande vax för att få den att lysa.

 • Kolofonium, de hala golvens allierade

När golvet är rent. Det är glänsande och väldigt vackert, men problemet är att det också blir halt. I det här fallet, spridning kolofoniumpulver på beläggningen. Parketten behåller sin estetik, men den blir mindre hal. Detta harts är tillgängligt i apotek. Förutom att applicera det på golvet, sätter dansare det ofta på skospetsarna för att förhindra att det halkar under föreställningar.

Installera mattor eller mattor

Installationen av matta eller a matta är också möjligt. Man bör dock vara försiktig när man väljer dessa beläggningar, eftersom även mattan som köps för att förhindra halka kan vara hal. I det här fallet, här är lösningarna:

 • Fäst mattan på golvet med en självhäftande produkt

Från halkfria remsor finns också på marknaden. De har ett lim på ena sidan och plastdubbar på den andra. Effektiv på både små och stora mattor, deras främsta fördel är deras osynliga färg, det påverkar inte mattans estetik.

Om mattan är tillräckligt liten, applicera en Dubbelsidig tejp att hänga den på marken. A självhäftande plåster kan även hålla mattan på plats.

 • Använda dina möbler

En enkel men effektiv idé är att håll mattan genom att skjuta den under fötterna på en möbel. Puff, fåtölj, soffa eller soffbord ... Alla möbler som finns i huset kan göra susen.

 • Ett underlag

Installerad mellan golvet och mattan, gör mattdynan att mattan inte kan tas bort.

I badrummet är halkrisken optimal. Idealet finns där sätta en sugkudde för att säkerställa säkerheten för unga och gamla. Dessutom matta är ett annat alternativ. Hon är rekommenderas särskilt för att undvika olyckor i trånga eller långa utrymmen, särskilt trappor och korridorer.

Använd en halkfri produkt

Inom handel, ett stort utbud av halkfria produkter erbjuds av flera märken. Vanligtvis färglösa, kan de appliceras på golvet såväl som alla andra hala ytor utan att påverka deras estetik. Det finns en halkskydd för varje material : trä, kakel, marmor, metall eller glasfiber. Dessa lösningar kommer ofta i flytande eller pulverform. Medan vissa kräver sköljning, gör andra inte. De är i alla fall väldigt lätt att använda.

Medan vissa halkskyddsprodukter är gjorda med starka kemiska ingredienser, är andra i huvudsak består av giftfria naturprodukter. DE'fluorvätesyra är en viktig komponent i många halkskyddsprodukter. Även om det är ett utmärkt halkskydd är det också frätande. Vissa golvbeläggningar stöder inte det, vilket skapar igensättning på stenläggningen.

Gör rätt val av beläggning

Byggandet av ett nytt hus eller utvecklingen av ett gammalt är ett bra tillfälle att adoptera halkfria golv. de golvplattor halkfri är den mest populära i branschen. Den kännetecknas av sin oregelbunden yta som främjar god vidhäftning. Vanligtvis görs denna beläggning i stengods eller in glaserat stengods.

Den halkfria plattan är rekommenderas i fuktiga rum, särskilt badrum, den mat och den badrum. Denna typ av golv är också viktigt utanför, som Terrass, trappan och runt poolen. Dessutom är det inte obligatoriskt i vardagsrummen, om inte familjen önskar vara extra vaksam, ifall det bor barn eller äldre där. Prismässigt varierar kostnaden för denna halkfria beläggning från märke till märke. Genomsnittet är mellan 10 och 50 € per m².


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found