Hur rengör man plastgolv?

Plastbeläggningar är lätta att underhålla och praktiska. Det är fortfarande nödvändigt att använda rätt produkter för att ta hand om det. Städningen måste vara regelbunden och noggrann eftersom de tappar sin charm när de saknar underhåll.

Rengör ett plastgolv

Vattnet och mikrofiberkvasten

Att tvätta med mycket vatten är inte lämpligt för plastgolv. På grund av deras flexibilitet bör skurning ges företräde mikrofibermopp. Detta verktyg polerar effektivt alla typer av jord tack vare sin elektrostatisk kraft. Oavsett om den används torr eller lätt fuktad, håller mikrofibermoppen damm och fläckar på beläggningen. Till skillnad från traditionella kvastar, lockar den och absorberar smuts istället för att sprida dem över hela huset. För att damma av plastgolvet samtidigt som du får bort envisa fläckar är det bara att fukta mikrofibermoppen med lite vatten. Inget behov av rengöringsprodukt eller en stor mängd vatten att impregnera på mikrofibermoppen. Ett enda pass räcker för att återställa städningen i rummen klädda i plastgolv. När skrubben är klar, torka golvet med en mopp.

Varmvatten och avfettningsmedel för golv

Effektiviteten av avfettningsmedlet på fläckar avsatta på alla golvbeläggningar är väl etablerad. Den rengör grundligt jorden som är fläckad med fett och annan smuts. Tack vare sin lågskummande konsistens kan tvättmedlet användas på olika sätt: med en automatisk rengöring, en högtrycksmaskin eller manuellt. Det måste dock spädas ut med vatten, eftersom det kan skada materialet om det används grovt.

Samtidigt är det viktigt att komma ihåg de försiktighetsåtgärder som ska vidtas vid rengöring av plastgolvbeläggningsmaterial.

 • Eftersom det är känsliga beläggningar tål plastgolv inte produkter som är för kraftfulla.
 • Förbjud blekmedel, ammoniak eller svart tvål på plastgolv, utom i utspädning.
 • Placera aldrig golvet i direkt kontakt med överdrivet strippande produkter är en prioritet.
 • Slipande material är också fiender till PVC-, lino- eller vinylgolv.
 • Använd aldrig den frätande delen av en svamp, ångtvätt eller högtryckstvätt.

För att rengöra plastgolvet med en blandning av varmt vatten och ett golvavfettningsmedel måste några steg följas:

 1. Späd avfettningsmedlet i varmt vatten;
 2. Doppa moppen i lösningen;
 3. Skrubba golvet;
 4. Skölj noggrant med rent vatten.

Vatten och diskmedel

Blandningen av vatten och diskmedel, allmänt känd som tvålvatten, är den mest rekommenderade lösningen för att ta bort fläckar från de flesta golvbeläggningar. På smutsig linoleum appliceras tvålvattnet på en mikrofibermopp. För att göra detta, blanda vatten och två droppar diskmedel och gnugga sedan.

På vinylgolvet:
 1. Tillsätt vatten och en droppe diskmedel;
 2. Utför rutinunderhåll med en mikrofibermopp impregnerad och urvriden med tvålvatten.
På det tjärfärgade vinylgolvet:
 1. Använd sidan av en matsked för att ta bort överflödig tjära;
 2. Rengör genom att lägga på ett absorberande papper som tidigare blötts inbordsolja ;
 3. Gnid med en svamp impregnerad med tvålvatten;
 4. Skölj och torka.
På det oljefärgade vinylgolvet:
 1. Sprid talk eller mjöl på spåret;
 2. Låt verka innan du dammar och polerar med en svamp fuktad med tvålvatten;
 3. På envisa fläckar, gnugga med en trasa impregnerad med utspädd vit vinäger.
På golvet fläckat med matsås:
 1. Gnid in med en fuktig svamp i tvålvatten;
 2. På envisa fläckar, dutta med en trasa impregnerad med en droppe terpentin ;
 3. Skölj och torka med en trasa.

Hushållssprit

Hushållsprit är denaturerad bränd alkohol. Därmed avlägsnas den starka lukten av alkohol, vilket gör alkohol lämplig för invändig rengöring. Vid en tid tvättmedel, avfettningsmedel och fläckborttagningsmedel, hushållsprit tar bort spår av markörer, permanenta markörer eller bläck på plastgolvet. Här är de rätta rengöringsprocedurerna att utföra:

 1. Blötlägg en trasa90° denaturerad alkohol ;
 2. Skrubba fläckarna;
 3. Skölj.

För återfå glansen från plastgolvet, att utnyttja kraften i hushållssprit är den bästa idén. Att göra detta :

 1. Späd 3 matskedar alkohol i 1 liter vatten;
 2. Gnid in beläggningen med en mikrofibermopp indränkt i lösningen.

Syresatt vatten

Klassificerad som en mångsidig produkt, väteperoxid värderas av många skäl. Beroende på dess dosering används den för hudvård, hårblekning, fläckborttagning och blekning av beläggningar. Väteperoxiden fungerar effektivt på envisa fläckar på plastgolv. Här är rengöringsstegen att följa:

 1. Blanda väteperoxid, några droppar ammoniak och vit vinäger;
 2. Blötlägg trasan i lösningen för att badda de envisa spåren;
 3. Skölj.

vit vinäger

Vit vinäger har intressanta fördelar, eftersom det är både och avfettningsmedel, avkalkningsmedel, repellerande, antibakteriell och deodorant. Med sin genomskinliga nyans och lätt förångande lukt är vit vinäger det bästa rengöringsmedlet för plastgolv. Dessutom kombinerar den tre egenskaper som inte alltid finns i ett tvättmedel: ekonomiskt, ekologiskt och giftfritt. För skurning av plastgolv används vit vinäger impregnerad på en trasa. En enda gnidning på området som ska behandlas gör susen. Vinäger används vanligtvis för att ta bort envisa fläckar.

Bikarbonat

Helt naturligt och med verklig fläckborttagningsförmåga är bakpulver flaggskeppsprodukten som rekommenderas för rengöring av mycket smutsigt linoleumgolv. För att få en ren beläggning utan några envisa fläckar måste några steg följas:

 1. Blanda ljummet vatten, svart tvål och bakpulver.
 2. Använd en borste impregnerad med lösningen för att polera ytan.
 3. Skölj rikligt med ljummet vatten.

Det rekommenderas att denna rengöringsmetod endast utförs i undantagsfall. Verkligen detta blandningen kan vara slipande för rutinunderhåll.

Svart tvål

Svart tvål är en helt ekologisk produkt och fungerar som avfettningsmedel, fläckborttagningsmedel, desinfektionsmedel, glans och avvisande medel. Denna produkt rekommenderas starkt för skurning av plastgolv, förutsatt att den är utspädd i vatten. Svart tvål är faktiskt extremt kraftfull. Två till tre matskedar utspädda i en hink med ljummet vatten räcker för att polera jorden ordentligt.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found