Hur gör man leksaker till din kanin?

Sällskapskaninen är ett väldigt lekfullt djur som älskar att ha kul med nya föremål. Dessutom behöver han aktiviteter så att han inte blir uttråkad som ett lejon i bur. För att djuret inte ska knapra i elkablar och andra farliga föremål bör det ges leksaker att tugga på.

7 spel att göra för din husdjurskanin

Bygga tuggleksaker för en kanin

De kanintänder fortsätter att växa under hela sitt liv. Det är därför djuret ägnar sin tid åt att knapra för att slita ner dem. Om han inte har möjlighet att slita ner sina tänder kommer han att få alltför långa framtänder som kraftigt kommer att hindra honom och till och med hindra honom från att äta ordentligt. Det är därför viktigt att ge honom leksaker som han kan försöka tugga på utan fara. De träleksaker är ett bra val för att låta kaninen slita ner sina tänder utan risk. Material som behövs för att göra en träleksak: en elektrisk såg, en slipmaskin och grovt trä. Det är viktigt att använda rå, obehandlat trä för att förhindra att kaninen förgiftas av kemikalier. Trä kan bärgas från en död trädstam som inte visar några tecken på att ruttna. Här är stegen för att förbereda träleksaken:
 1. Ta ett trä som är ca 10 cm långt och 6 cm brett;
 2. Slipa träet för att ta bort eventuella vassa ändar som kan skada kaninen.
Det ideala är att få en rund form så att träet kan rulla. Detta kommer att uppmuntra kaninen att spela ännu mer.

Gör kartongleksaker till din kanin

Här är en av de enklaste lösningarna för att göra en leksak till kaninen. Du måste ta med en rulle toalettpapper och en stor näve hö. Stoppa bara in höet i toalettpappersrullen och rulla det på golvet. Hö kan ersättas med speciella pellets för kaniner. I det här fallet är det nödvändigt att borra hål i rullen och införa granulerna där. Det är också möjligt att göra leksaker av gamla kartonger. Att göra detta :
 1. Klipp ut rutor av kartong i samma storlek;
 2. Hål mitten av varje kartong;
 3. Placera en kartong på en annan kartong vinkelrätt och så vidare;
 4. Stapla lådorna och säkra med ett snöre gängat i mitten.

En kartong för skojs skull

Kaninen älskar att leta och spenderar sin tid smyga i varje hörn. För att tillfredsställa denna mycket specifika önskan är det nödvändigt att bygga en lämplig lekplats för den. Materialen som behövs är: en stor rejäl kartong, toalettpappersrullar, pappersspån, godiskakor och kottar. För att göra detta läggs toalettpappersrullarna, pappersspånen, kottar och godis i den stora kartongen. Kaninen kommer att kunna peta runt i pappersspånen för att hitta sina leksaker att gnaga och hans godsaker. Det finns ingen risk att bli uttråkad eller orsaka skador på huset, eftersom det ligger kvar i sin låda.

Hängande leksaker till hennes kanin

För att få kaninen att få lite motion finns det inget som att hänga leksaker. Dessutom låter det dig arbeta med din nyfikenhet och dynamik. För att göra en behöver du en träpinne, ett rep och lite godsaker. Knyt bara snöret till pinnen och fäst godbiten i den andra änden av snöret. Fiskspöet med sitt bete fixeras sedan i höjdled. Se till att kaninen kan nå godbiten när den kommer på bakbenen.

Gör en tunnel för din kanin

Tunneln är det perfekta spelet för att distrahera kaninen. Den kan vara gjord av rotting, kartong, kork eller till och med mesh. En kanintunnel bör ha flera in- och utgångar. För att göra en papptunnel behöver du flera papprör för att leverera affischer och gamla skokartonger. Här är stegen för att göra en tunnel för kaninen:
 1. Klipp ut dörrar på skokartongerna;
 2. Koppla ihop dem med hjälp av kartongröret;
 3. Lägg pappersspån och godsaker i skokartonger.
de kanin kommer att ha kul att flytta från en låda till en annan för att leka, hoppa och hitta godsaker. Kartongen skadas dock ganska lätt, då kaninen kan knapra på den. Den kan alltså ersättas med flätad eller trä. För att göra trätunnlar behöver du trälim, ett papprör, flera träremsor ca 10 cm långa och 3 cm breda. Att göra detta :
 1. Skär röret på mitten och lägg hälften på marken, det ska kunna släppa in kaninen utan svårighet. Detta rör kommer att användas som en form.
 2. Limma remsorna av trä en efter en på röret för att anta dess form.
 3. Låt torka och ta försiktigt bort täckglasen som nu har fått formen av en tunnel.
 4. Upprepa operationen för att göra flera tunnlar av träribbor.
 5. Rada upp tunnlarna.

Gör ett godisträd till din kanin

Godisträdet är ett sätt att distrahera, mata och stimulera kaninens nyfikenhet. För att nå maten som är placerad på toppen av trädet (löv eller morötter), måste han träna lite. Materialen som behövs för att göra godisträdet är: ett stort papprör, salladsblad, pappersspån, en träskiva, lim, morötter eller till och med granulat. Här är stegen för att göra godisträdet:
 1. Gör hål på olika ställen i kartongröret;
 2. Fäst röret vertikalt på träskivan med lim;
 3. Placera stora stenar i botten av röret för att stabilisera det;
 4. Fyll röret med pappersspån, var noga med att stapla upp det;
 5. Placera morötter, godsaker och granulat i hålen;
 6. Godisträdet är klart.

Gör en labyrint för kaninen

För att bygga en labyrint måste du haen stor låda (en gammal låda med hushållsapparater), flera skokartonger och pappersspån. Att göra detta :
 1. Skapa öppningar i skokartonger;
 2. Placera skokartongerna inuti den stora kartongen för att bilda en labyrint;
 3. Fyll tomma hörn med pappersspån;
 4. Placera godsaker överallt.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found