Hur förbereder man ett naturligt dammskyddsmedel?

Det är möjligt att förhindra ansamling av damm på möbler genom att använda naturliga produkter. Här är ett praktiskt, ekonomiskt och effektivt recept. De städare som säljs i stormarknader kommer snabbt att falla i glömska!

Gör en dammspray

Damm samlas på möbler runt huset varje dag. Att torka med en mikrofiberduk dagligen är en ansträngande och oattraktiv uppgift. Dammborttagningsprodukter finns tillgängliga på marknaden. De förhindrar ansamling av damm och får möbler att glänsa. Däremot innehåller de många kemikalier som är lika skadliga för hälsan som de är för miljön. För att ersätta denna typ av produkt är det fullt möjligt att gör din egen antidammspray och detta med hjälp av ekonomiska och ekologiska ingredienser.

Recept: en hemgjord dammborttagare

De element som krävs för att göra din antidammspray:

  • 1 sprayflaska
  • 1 tratt
  • 20 cl vatten
  • 6 cl vit vinäger
  • 3 cl olivolja
  • 15 droppar eterisk olja efter eget val (t.ex. citron, citrongräs, apelsin, lavendel, pepparmynta, teträd eller kanel)

Steg för steg recept:

  1. Installera tratten i sprayflaskan.
  2. Häll i vattnet och sedan den vita vinägern.
  3. Tillsätt olivoljan och dropparna av eterisk olja. Förutom att begränsa dammavlagringar ger olivolja näring åt träet och får det att glänsa.
  4. Blanda kraftigt.

Hur använder man hemgjord dammborttagare?

Uppmärksamma spraya aldrig dammprodukten direkt på möblerna som ska rengöras, detta kan lämna outplånliga märken och därför fula. Det är bättre att lägga hemgjord produkt på en mikrofiberduk och att passera det där det är nödvändigt genom att gnugga om det behövs. För att undvika obehagliga överraskningar rekommenderas det att testa dammsprayen på en oansenlig del av skåpet. Dessutom bör denna produkt inte användas för att damma av TV:n eller lackade möbler.

Slutligen är det inte användbart att tillverka för stor mängd dammskyddsmedel eftersom dess livslängd är begränsad till cirka 2 månader. För'undvika slöseri, det är därför att föredra att utföra receptet varje vecka under storstädningen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found