Hur fixar man ett hål i en t-shirt?

Ett litet hål i en T-shirt kan snabbt förvandlas till ett stort hål som är svårt att dölja. Vid det här laget är det många som lockas att slänga plagget. Det är dock fullt möjligt att reparera den med tejp eller påstrykningslappar. För de mer skickliga är sömnad fortfarande det bästa alternativet.

Lagar ett hål i en t-shirt

Reparera hålet med en plåster

Att bära en t-shirt med hål i ger en slarvig look. Vissa slänger de trasiga kläderna. Men med lite kunskap är det möjligt att fixa dem. För den som inte vill eller inte vet hur man hanterar trådar och nålar finns en enkel teknik. Detta består av att använda påstrykningsplåster.

Dessutom kamouflera hålet, dessa delar tillåter anpassa T-shirt. För att göra det enklare kan du beställa dem online. Flera modeller finns tillgängliga. De finns i form av ritningar, bokstäver eller siffror. Lokala designers har dem också i lager för att slippa köpa dem. Denna metod kräver inte mycket material. Dessutom tar det bara några minuter.

För att reparera ett hål i en T-shirt utan att gå igenom sömmen, samla alla nödvändiga:

 • Strykplåster: de säljs i textilbutiker. Antalet och dimensionerna beror på hålen som ska repareras.
 • Ett strykjärn: för att undvika fläckar på T-shirten är det lämpligt att kontrollera sulan. Om den är smutsig måste den först rengöras.
 • En liten vaporizer: vilken som helst duger.
 • En näsduk eller ett tygstycke.

När materialet har samlats in, så här går du tillväga:

 1. Identifiera hålet. Till en början ser hålen i kläderna ut som små, nästan osynliga prickar. Med tiden och efter varandra följande tvättar blir de viktigare och viktigare. När hålen orsakas av spik eller skavning är de lättare att upptäcka. Så fort en reva, oavsett hur liten, dyker upp ska den repareras. Klipp sedan av trådarna. Ibland sticker långa trådar ut över den skadade delen. Det är tillrådligt att eliminera dem och undvika att dra dem för hand. Detta kan skada T-shirten ytterligare. De ska skäras med vass sax.
 2. Lägg ett tygstycke eller en näsduk under hålet på insidan av t-shirten. Detta förhindrar att delen fastnar på baksidan. Tryck sedan på tyget nära hålet. Målet är att få tyget att täcka hålet. Var försiktig, utöva för mycket pressrisker hål mer T-shirt. Placera sedan en påstrykningsplåster över hålet och placera den blanka sidan under. Rummet måste kunna täcka det helt. Spraya lätt på området som ska repareras. En enda sprits räcker. För hög luftfuktighet riskerar minska effektiviteten av påstrykningsplåstret.
 3. Förvärm strykjärnet. Justera temperaturen enligt instruktionerna på plåstrets förpackning. Kolla även instruktionerna på T-shirten. Den maximala temperaturen som anges på plagget får under inga omständigheter överskridas.
 4. Stryk pjäsen och se till att den sitter ordentligt fast. Vanligtvis tar det 15 till 30 sekunder för den att fästa vid T-shirten. När det är strykt måste det passa tyget.
 5. Vänd på t-shirten för att ta bort tyget under hålet. Det bör tas bort försiktigt. Om den lossnar lätt kan den slitas av helt. Annars är det bättre att skära ut den avdragna delen och låta resten vara som den är.

Sy upp t-shirten för att fixa hålet

Hål i t-shirts kan vara resultatet av en sprucken söm. Det händer under en plötslig rörelse. För att undvika att göra om en hel sida är det lämpligt att reparera omedelbart hålet så snart det dyker upp. En trasig tråd kan snabbt orsaka en enorm rivning. För att reparera denna typ av olägenhet måste du sy området. För att göra detta måste du:

 • En nål: för att undvika att lämna märken, välj en fin nål;
 • En tråd av samma färg som plagget;
 • Sax.

Så här gör du:

 1. Vänd på t-shirten för att komma åt sömmen.
 2. Klipp försiktigt av de överhängande trådarna med vass sax. Att dra ut dem för hand gör bara situationen värre, vilket gör hålet ännu större.
 3. Sy upp den perforerade sidan. För att göra detta måste du börja den första punkten några millimeter från hålet. Detta hjälper till att stärka delarna i ändarna av revan. Det är lämpligt att ta med stygn. Ju mindre den senare, desto mer motståndskraftig blir sömmen.
 4. För att undvika obehagliga veck rekommenderas att stryka den sydda delen. Detta gör att sömmen kan slappna av.

Förstärk ett stort hål i en t-shirt

Ibland kan hålet i en T-shirt inte gå obemärkt förbi. Detta händer när plagget har fastnat i något vasst. Hålets storlek kan alltså ha betydelse. T-shirten kan till och med vara trasig. Slitage är också en vanlig orsak till hål i kläder. Istället för att slänga dem är det smart att fixa dem. I det här fallet är det absolut nödvändigt att sy, eftersom en påstrykningstejp inte kan hålla tyget på plats på egen hand. För att göra detta, ta med följande material:

 • En bit av fint tyg. Om tyget är tjockt är det svårt att sticka hål i lagren;
 • En plåster på strykning;
 • Trådar och en nål;
 • Järn ;
 • Sax.

Så här gör du:

 1. Trä en nål. Att få den fina tråden genom det lilla hålet i nålen är inte alltid lätt. För att underlätta, blötlägg änden av tråden i genomskinligt nagellack och låt torka. Under verkan av nagellack, tråden blir tätare och lättare att hantera. Tillhandahåll en ganska bred tråd, minst 50 cm, för ihop de två ändarna av tråden och knyt. Detta förhindrar att tråden faller ur sömmen.
 2. Klipp ut ett tyg som helt kan täcka hålet. Föredrar mjuka tyger, som bomull för att underlätta sömnaden. Klipp sedan av de slitna delarna nära hålet och vänd på T-shirten, stoppa utsidan inåt innan du sätter tillbaka varje trasad del på plats. Viken kan ge en ful återgivning.
 3. Sy tygbiten för att dölja hålet. Förstärkningen måste säkras så att den inte lossnar efter tvätt. Vänd sedan på t-shirten, placera ett plåster på området som ska döljas. Det är viktigt att välja delen efter hålets storlek.
 4. Stryk plåstret.

För de mer skickliga går det att byta ut påstrykningsdelarna med sy på applikationer. De fixeras av en manuell sömnad eller med en symaskin. Detta gör att de kan bevaras under en längre tid. Påsydda applikationer är mycket mer motståndskraftiga än påstrykningslappar. Men deras fixering kräver viss kunskap.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found