Hur gömmer du ditt kassaskåp på rätt sätt hemma?

Att ha ett kassaskåp är bra, men att förvara det på en säker plats är bättre. Försiktighet är tumregeln, eftersom tjuvar ofta ser hem som döljer pengar eller värdesaker. Tricket är att installera ditt kassaskåp på rätt plats, bädda in det diskret.

Lyckas gömma ditt kassaskåp hemma

Fördelen med att skydda ditt kassaskåp från nyfikna ögon

Skåpet är mycket praktiskt för förvara dina värdesaker på en säker plats. Oavsett om det är en dagbok, en samling klockor och smycken som kan väcka uppmärksamhet, eller viktiga administrativa dokument, kan ett kassaskåp lagra värdefulla och viktiga föremål. Å ena sidan är den här enhetens funktion att behålla värdefulla dokument, såsom kontrakt, jordtitlar eller familjehandlingar och å andra sidan tillåter det folie försök till stöld ifall du har kontanter, guldtackor eller smycken hemma.

Om hållfasthet av stammen är av största vikt, det bästa sättet att dölja det är en annan sak. Det finns enkla tips att fördröja inbrottstjuvar som vill komma åt kassaskåpet, om inte göra det helt utom räckhåll.

Välj rätt gömställe efter användningssätten

Valv-användare står inför ett dilemma. Sida säkerhet, a diskret och otillgänglig plats skulle vara det bästa alternativet. Men sidan öva, de frestas att välja en mindre radikal lösning på återhämta sig lättare sina tillhörigheter.

Lösningen för detta dilemma är att ställa de rätta frågorna:

  • Vad är objekt att sätta i?
  • Hur många gånger i veckan kommer jag behöva komma åt och öppna kassaskåpet?

För att välja rätt plats måste ägaren av kassaskåpet därför överväga vilken användning han gör av det.

Om stammen är avsedd att rymmakontanter, är det bättre att placera den nära så att den är lättillgänglig. Vi måste satsa inte på en diskret plats, utan snarare på en inbyggd modell, mindre synligt.

Å andra sidan, för ett kassaskåp som är placerade viktiga dokument som endast kommer att vara öppen vid exceptionella tillfällen, a gömställe mer subtil kan tänkas: under en hög med böcker, i ett smalt hörn eller en förhöjd plats, kräver en pall eller en stege för att nå den.

Om kassaskåpet fungerar som en smyckeskrin, gömstället ska vara lättillgängligt om klockor, armband eller ringar bärs flera gånger i veckan. Det är därför upp till ägaren att avgöra om han vill prioritera säkerheten eller tillgången till kassaskåpet, beroende på värdet på de förvarade föremålen.

De bästa platserna i huset att gömma ett kassaskåp

Vad är rätt gömställe för att installera ett kassaskåp? Det är frågan många ägare ställer sig. Svaret är enkelt: du måste placera kassaskåpet i en oväntad plats Var ovanlig, där tjuvar varken kommer att ha någon idé eller tid att söka.

Fans av actionfilmer vet detta mycket väl: under ett rån satte brottslingar mindre än en kvart att utföra sitt brott. Som mest kommer de att ägna 20 minuter åt det. Tricket är att få utgrävningen att pågå så länge som möjligt och få dem att ge upp när de första undersökningarna har misslyckats.

De barnkammare är ett bra ställe att gömma stammen. Tjuvar kommer inte att tänka på att ta sig in där. Tvättstugan är också ett gömställe att tänka på, även vinden. Kassaskåpet kan gömmas under en hög med skräp. Således kommer varken tjuvar eller barn att märka dess närvaro.

De yttre delar av huset rekommenderas också platser. Till exempel garage och den hangar är de sista gömställena där banditerna förväntar sig att hitta ett kassaskåp.

Ställen att undvika för att gömma ditt kassaskåp

Det rekommenderas absolut inte att gömma kassaskåpet i föräldrarum, den vardagsrum och den badrum. Det är de första platserna i huset som ska genomsökas i en paus och in. Göm en smyckeskrin bakom en spegel av sovrummet är som att peka finger åt fyndet. Bord och sängbord ska också förbjudas som en idé att gömma sig.

Om du inte har ett kassaskåp bör du undvika att gömma kontanter under madrass, under högar av kläder eller från hushållslinne förvaras i skåp och byråer. Dessa platser är de första som genomsöks av inbrottstjuvar.

Föredrar vägginfällningssystemet

Inbäddning består av att öva en öppning i väggen för att installera stammen. Från fixering av fogar håll den i den inre delen av väggen, vilket ger den en osynlighet perfekt. När detta är gjort är den sista försiktighetsåtgärden att kamouflera öppningen bakom möbler, en garderob eller en falsk vägg till exempel. Tack vare inbäddningssystemet kommer brottslingar att leta förgäves i sovrummet eller i köket. Om de inte har rätt material för James Bond kommer de snabbt att ge upp.

Var försiktig, tanken är att inte göra ett hål var som helst! Skåpet måste byggas in i en hård vägg. Terrakotta och tegel eller, ännu bättre, betongstöd kommer att klara sig bra.

En annan försiktighetsåtgärd som ska vidtas: se till att väggen som tar emot monterings- eller inbäddningsarbetet inte går igenom en gasledning, a vattenavloppsrör inte heller elkablarna. Om du inte har en erfaren hantverkare i familjen är det lämpligt att anlita en installatör för att installera ett kassaskåp med detta system.

Den inbyggda ger en tillflyktsort för det säkra. Även om tjuvarna lyckas hitta det kommer det att ta lång tid innan de kan öppna kassaskåpet och få tag på värdesakerna.

Kamouflera kassaskåpet med ett urtag i golvet

En annan kamouflagelösning är att installera stammen under golvet. På det här sättet blir det säkert säkert hållen på golvet och utom synhåll. Oavsett vilket rum som väljs som gömställe, kommer tjuven att se inget annat än eld. Han kommer inte att ha tålamod att inspektera varje tum av golvet. Den inbyggda kan gömmas under en matta, en fåtölj eller ett matbord.