Hur håller man reptiler borta från trädgården?

Ormar är vanligtvis ute på soliga dagar. Trots att dessa djur har en viktig roll i balansen i ekosystemet kan deras närvaro vara störande. Det finns flera metoder för att driva ut dessa reptiler ur din trädgård utan att faktiskt döda dem. Det är dock tillrådligt att vara försiktig eftersom arten av ormen inte alltid går att känna igen.

Håll reptiler borta från trädgården

Rensa ogräs i trädgården

Borste och högt gräs är en bra miljö för ormar. För att hålla dem borta från bakgården är det nödvändigt att beskära gräsmattan i trädgården så ofta som möjligt. Denna enkla metod kan hjälpa till att fördröja ankomsten av reptiler eftersom det minskar deras möjligheter till kamouflage.

Trädgården ska med andra ord framför allt vara väl rensad och borstad till minska risken för orminvasion. Utan utsikten att gömma sig kommer dessa djur att vara mindre benägna att smyga in. Det är också lättare att upptäcka dem om gräsmattan är välklippt och trädgården välskött.

Använd husdjur

Som alla vilda djur känner ormar närvaron av andra arter runt dem. De hundar och den katter kommer att vara mer än tillräckligt för att hålla dessa reptiler på avstånd. Allt du behöver göra är att låta dessa husdjur ströva omkring i trädgården för att avskräcka reptiler från att invadera gården. Katter och hundar kommer verkligen att lämna "spår" av sin närvaro i deras väg (hår, urin, etc.). De fungerar som naturliga repellerande medel mot ormar som planerar att ta en promenad i trädgården. Deras överlevnadsinstinkt kommer effektivt att hålla dem i schack.

Omvänt förblir hundar och katter rovdjur i hjärtat. Som ett resultat är jakt andra natur för de flesta av dem. Många katter har till och med för vana att bära sina "troféer" i sina korgar som små fåglar, möss men också ormar. Blotta närvaron av dessa djur utgör således en naturligt repellent för dessa reptiler störande. Det krävs dock fortfarande vaksamhet när det kommer till ormar. Husdjur kan verkligen vara i riskzonen om de utsätts för en giftig art. Den första instinkten att ha innan man jagar en orm från sin trädgård är först och främst att identifiera dess art. Experter och specialiserade strukturer erbjuder sina tjänster för att befria ett hem från dessa reptiler.

Håll ormar borta från mat

Att utrota ormarnas matkälla är en annan effektiv metod för att hålla dem borta. Dessa reptiler är i allmänhet förtjusta i insekter, möss och råttor. Genom att använda bekämpningsmedel och andra produkter som förhindrar spridning av insekter undertrycks mycket av ormens mat. Du bör också veta att det finns flera naturliga tips för att eliminera kackerlackor, gräshoppor och gräshoppor som finns i överflöd i trädgården. När det kommer till små gnagare är det viktigt att hitta sina hålor för effektiv eliminering. Det är också möjligt att anlita proffs för utrotning av ohyra för att garantera långsiktiga resultat.

När ormarnas matkälla väl är utplånade är chansen att de stannar kvar i trädgården mycket liten. Vissa trädgårdsmästare är dock inte emot att ha en eller två ormar i sin trädgård, eftersom de håller på att återetablera ekologisk balans genom att sluka de insekter som förstör växterna eller köksträdgården. Det är av denna anledning som reptiler skyddas. Trots att de är skadliga för människans dagliga liv behöver naturen ormar för att upprätthålla balansen.

Använd produkter mot huggormar, ormar och ormar

Det finns ett brett utbud av ormavvisande medel. Ultraljudsapparater är en av dem. Dessa är enheter som avger ormavvisande ljud. Deras funktionssätt liknar prylar avsedda att stöta bort insekter och gnagare. Utrustade med ett justeringssystem installeras dessa avstötande medel i allmänhet på en elektrisk anslutning utanför hemmet. Det finns även solcellsmodeller, men det behövs mer information om hur de fungerar. Observera att ljuden som sänds ut av dessa enheter är omärkliga för mänskliga öron. De kommer därför inte på något sätt att skada det dagliga livet för invånarna i huset. När det gäller ultraljudsfrekvensen bestämmer inställningen måldjuren, vilket minskar risken för olägenheter för husdjur. Den här enheten kommer att definiera en omkrets där ormarna inte vill luska.

Bland listan över produkter mot ormar finns även produkter köpta från specifika butiker. Detta är fallet med stickande luktande anti-ormpulver och vätskor. När dessa produkter väl är utspridda i trädgården kommer reptilerna inte att riskera att ta en promenad. Dessa djur har ett känsligt luktsinne och vill inte ge sig in i mark med dåliga livsvillkor för sin art.

Bygg ett staket

Ormar gillar inte särskilt överliggande hinder som staket. Även om de flesta reptiler lätt kan klättra i träd och stenar, kan en brant, vertikal yta vara tillräckligt för att avskräcka dem från att fortsätta på sin resa. Att omsluta din trädgård är därför ett nödvändigt steg för att hålla dessa reptiler på avstånd. Det är dock inte fråga om att installera ett enkelt staket, utan snarare ett hårt staket. a betongvägg är det perfekta valet för förhindra infiltration av huggormar och ormar. Men gabionstängsel eller till och med PVC-stängsel är också effektiva. Dessa stela ytor kan bevara ett grönområde från många vilda djur.

Använder ormfällor

Det här tipset rekommenderas för folk som vet. För att fånga en orm är det faktiskt först nödvändigt att identifiera dess art. Visst är det ormarna på franskt territorium vanligtvis icke-giftiga, men allt beror på regionen. Om det är svårt att identifiera vilken typ av orm som kom in i trädgården, är det bäst att ringa en specialiserad struktur. Dessa reptiler är effektivt skyddade enligt lag. Det är därför förbjudet att döda dem eller utsätta dem för fara. Om fällorna som installerats i hans trädgård genom ett mirakel lyckades fånga en orm. Du måste flytta in i ett utrymme långt från staden och släppa det.

Många organisationer säljer olika orm- och huggormsfällor. Det kan vara en låda i olika former avsedd att locka till sig ormar utan möjlighet till utgång. Endast den här typen av fällor kan användas i en trädgård, eftersom målet inte är att döda djuret, utan att fånga det så att det kan släppas ut någon annanstans.