Hur blir man av med vita flugor?

Vita flugor kallas vita flugor på grund av deras form och färg. Deras bett lämnar svarta fläckar på bladet. Dessa spår är lika obehagliga att se som de är skadliga för växternas utveckling. Hur kämpar man mot invasionen av dessa insekter?

Kämpa mot vita flugor

Allt du behöver veta om vita flugor

Innan du använder någon insekticid för att bli av med vita flugor, idealet är framför allt att känna dem bättre. Även kallad vitfluga, denna vita insekt tillhör familjen av hemiptera, klassificerad med bladlöss, vägglöss och mjöllöss. Den uppskattar torkan och värmen som förklarar dess stark spridning på sommaren.

I vuxen ålder mäter vitflugan cirka 3 mm. Det växer mycket snabbt, eftersom dess periodinkubation varar bara 6 dagar när temperaturen är runt 27°C och 12 dagar när den är lägre (17°C). Sedan når deras larver vuxenstadiet 24 dagar senare om temperaturen är 27 ° C och 43 dagar senare om den är vid 17 ° C. På grund av denna starka spridning blir det svårt att bli av med, särskilt i varmt väder. Det bör noteras att en vitflugehona lägger nästan 300 ägg.

Vita flugor trivs också i en Hus, a trädgård det i odlingsfält. Hemma attackerar dessa insekter ofta hibiskus, azaleor, julstjärnor, tibouchina eller cineraria. I trädgården älskar de blommor som rosor, lagerblad, bignones och gerbera. De attackerar också olika grönsaker, inklusive kål, tomater, meloner, potatis och bönor.

Skador på växter av vitflugor

Om vita flugor inte finns ingen fara för män, de är å andra sidan en stort hot mot växtarter. För att mata biter de och suger växten för att ta bort dess sav. Denna åtgärd lämnar ärr såväl som honungsdagg som orsakar svarta fläckar. Förutom detta obehagliga utseende försvagar dessa bett också växten. Dessa insekter kan också överföra fytovirus, virus som angriper växtorganismer.

Bekämpa vitflugor med andra insekter

För en "ekologisk" kamp, den geting även kallad Encarsia formosa kan lösa problemet eftersom det är en parasitoid av vitflugor. Detta förebyggande lösning undviker användningen av en insekticid med starka kemiska komponenter. Denna 0,7 mm hymenoptera lägger sina ägg inuti vita fluglarver som har nått de tre sista stadierna av sin tillväxt. Den ligger inte bara där utan den livnär sig på den, vilket bromsar vitflugans utveckling. Att använda getingen är effektivt. Det är hon dock rekommenderas inte för krukväxter.

Förutom getingen anförtror vissa bönder uppgiften till andra medhjälpare som t.ex svart nyckelpiga (Delphastus pusillus) eller den grön häftstift (Macrolophus Caliginous) som jagar vuxna vitflugor för mat.

Använd naturliga insekticider

De kemiska insekticider är inte de mest effektiva för att kontrollera dessa parasiter. Faktum är att många vitflugor är resistenta mot dessa produkter. Dessutom skadar de växten och jorden samt konsumenten. här är några naturliga insekticider, effektivare, men med mindre påverkan på miljön:

Nässelgödsel

de nässelgödsel är en av de mest effektiva naturliga insekticiderna. Trots sin obehagliga lukt kan trädgårdsmästare inte klara sig utan den. här är Utrustning nödvändigt för beredningen av denna insekticid:

 • en plastbehållare;
 • 10 liter vatten;
 • 1 kg nässelblad.
Stegen är som följer:
 1. Med hjälp av en sax, skär löven ungefär.
 2. Lägg dem i burken och häll i vattnet.
 3. Täck inte behållaren helt. Lämna ett litet utrymme för att luften ska passera.
 4. Efter en jäsning i 24 timmar, Vispa. Upprepa denna åtgärd varje dag i 15 dagar tills gasbubblorna försvinner.
 5. Filtrera vätskan erhålls med en vävnad. Nässelgödsel är redo att användas.

Detta insekticid kan användas i flera veckor. För att säkerställa bra förvaring rekommenderas att skydda den från ljus. När det gäller hans manuell, blanda 2 liter av denna flytande gödsel med 10 liter vatten och vattna plantorna med det.

Svart tvål

de svart tvål är en annan lösning som i stort sett löser alla problem med insekter. För att designa den behöver du:

 1. Blanda i en behållare : 7 matskedar flytande svart tvål, 1 liter varmt vatten och en liten mängdalkohol vid 70°C.
 2. Häll allt i en sprayflaska.
 3. Spraya växten med blandningen när den svalnat.

Företrädesvis spraya på kvällen när temperaturen är svalare eller i torrt väder för utomhusväxter. För mer effektivitet, upprepa sprutningen tills insekterna försvinner. Det bör noteras att det är nödvändigt spraya alla delar av växten för att inte tala om baksidan av bladen.

Några tips för att begränsa uppkomsten av vita flugor

 • Använd färgen gul för att fånga dem

Whiteflies är mycket attraherad av gul färg livlig. Så ta en kruka av den här färgen och lägg några lim på ytan. Placera behållaren nära trädgården. Så fort de bosätter sig där kommer de att hålla fast vid det. Dessa klibbiga lösningar erbjuds ofta i trädgårdscenter.

 • Plantera ringblommor

Känd för sin avvisande effekt på vitflugor, kommer denna växt inte bara att dekorera trädgårdar, utan den kommer också att stöta bort vitflugor. Dessa blommor är särskilt mycket effektiv när den planteras nära kål.

 • Vattna blommorna

Vita flugor älskar torka och gillar inte vatten. Att vattna dina växter då och då och rikligt kommer därför att begränsa deras invasion.

 • Placera blommorna i luften

Om blommorna planteras i en kruka, placera den i en luftflöde. Mycket lätta, vita flugor kommer att blåsas bort och slå sig ner någon annanstans.

 • Köp friska växter

När du köper en blomma, en buske eller ett träd rekommenderas du starkt att göra det kontrollera växten och dess blad. Om det finns vitflugor ska det inte köpas. Detta beror inte bara på att den här växten inte håller länge, utan att dessa insekter kommer att spridas till andra växter i trädgården.