Hur rengör man nubuckskor?

Beständigt material, men lättfläckat, nubuck är ett läder som behandlas specifikt genom att skrapa eller slipa för att få dess utseende bestående av ett lager av mycket fint tagel. Det är viktigt att regelbundet och korrekt underhålla föremål designade i detta material för att bevara deras skönhet och förhindra att de tar slut i förtid.

Rengör nubucken

Regelbundet underhåll av nubuckskor och tillbehör

De damm och den smuts fastnar lätt i detta material på grund av dess utseende porös. Det är således nödvändigt att lUnderhåll regelbundet i gnuggning försiktigt med en specifik borste (var en crepe borste, var en suede suede) åtminstone efter varje användning.

Tvätta nubuck skor och accessoarer

Nubuck skor och tillbehör kräver tvätt när de är väldigt smutsig. a borsta på skoträd måste föregå denna rengöring för att avlägsna damm i förväg.

De Sommières land pulver är mycket effektiv för rengöring av nubuckskor och tillbehör. Det tillåter verkligen a kemtvätt utan att ändra färgen eller lämna spår.

Att komma över ihållande fläckar, användningen av en fläckborttagningsspray för läder rekommenderas. a slipande block eller en Sandpapper är effektivt för att bli av med det mesta envis.

Dessutom går det även att använda Marseilles tvål och tvålvatten i allmänhet, men så begränsad, eftersom vätskan genomsyrar lädret. Därför använder man en tandborste rekommenderas speciellt för tvätta med tvålvatten.

Observera attvatten som inte innehåller tvål är formellt förbjuden för tvätt av nubuckskor och tillbehör.

Torka nubuck skor och tillbehör

Nubuckskor måste absolut sättas på skoträd under sin torkning för attundvika deras deformation. Dessutom rekommenderas det starkt att låta dem torka. utomhus och hålla dem borta från någon värmekälla.

Vattentäta nubuckskor och tillbehör

Efter tvätt och helt torkning av nubuckskorna och tillbehören, appliceringen av en jämnt lager av fläckbeständig aerosolvattentätningsprodukt speciellt för nubuck gör det möjligt att korrekt slutföra sin rengöring.

DEregelbunden upprepning av denna förångning under 2-3 dagar ungefär i början av användningen av nubuck skor tillåter dem att skydda mot envisa fläckar.