Hur rengör man ett burspråk utan att lämna spår?

Fläckarna på burspråken är fula och blockerar naturligt ljus från att komma in i huset. För att skydda miljön och spara pengar kan fönsterputsning göras med naturprodukter som vit vinäger eller citronsaft. Här är alla våra tips.

Rengör dina fönster väl med naturprodukter

Rengör burspråken med naturprodukter

Det finns många produkter avsedd för rengöring av fönster på marknaden. Men om de är effektiva, innehåller de kemikalier även som naturliga lösningar, mindre förorenande, billigare och lika effektiva finns.

Dessutom hör naturprodukterna som används generellt till klassikerna som förvaras i skåp som t.ex vit vinäger, den sodaaska, den salt- eller den svart tvål.

Obs: det är att föredra rengöring av dina fönster på en molnig dageller när vädret inte är för varmt,eftersom värmen torkar upp vätskor mycket snabbt, vilket lämnar spår på fönstren.

Vit vinäger för rengöring av fönster

de vit vinäger är en effektiv mångsidig produkt för hushållet. Det är faktiskt användbart för avkalka många ytor, inklusive fönster. Här är stegen för att rengöra burspråken med vit vinäger utan att lämna ränder:

 1. Att betala 25 cl vit vinäger i 75 cl varmvatten ;
 2. Gnugga fönstren med en svamp indränkt i denna lösning;
 3. Torka av omedelbart med en mikrofiberduk.

Mikrofiberduken kan bytas ut mot en raclette.

Citronsaft för att få dina burspråk att glänsa

de citron- har egenskaper antibakteriell och antiseptisk. Det låter dig också glänsande fönster medan de desinfektionsmedel. Vid fukt, spår av mögel kan dyka upp i hörnen av burspråk. Citron är idealisk för att rengöra denna del och ta bort grönaktiga spår lätt. Så här gör du för att rengöra fönster med citron:

 1. Fyll en spruta med 2/3 ljummet vatten och 1/3 citronsaft ;
 2. Spraya blandningen på fönstren och gnugga med en mikrofiberduk.

Om spår är envisa, de kan vara gnidas direkt med en halv citron. Ibland tar det insistera och låt citronen verka några minuter innan du torkar för att ta bort fläcken.

Lök för mycket smutsiga fönster

Användningen av lök är nödvändigt i händelse av mycket smutsiga fönster. Det är faktiskt effektivt för ta bort spår av fett på fönstren. Så här gör du:

 1. Gnid fläckarna med en lökring;
 2. Låt verka i några minuter;
 3. Rengör fönstren med citronvatten ;
 4. Torka av med en trasa.

Hushållsprit och vit vinäger för fönsterunderhåll

här är en lösning beredd med naturliga produkter särskilt effektiv för rengöring av burspråk utan att lämna spår.

 1. Fyll en sprutamedde'varmvatten, hushållssprit och vit vinäger i lika stora mängder;
 2. Tvätta fönstren med en svamp indränkt i denna lösning;
 3. För skrapan från höger till vänster för att ta bort eventuella kvarvarande vätskor. Det är nödvändigt att passera racletten för att inte lämna spår.

Om fönstren inte har envisa märken är det inte nödvändigt att gnugga dem med en svamp. Allt du behöver göra är att spraya produkten på ytan och sedan använda skrapan direkt. Att torkasedan med en mikrofiberduk.

Sodakristaller för fönsterputsning

När man använder sodaaska, det är nödvändigt skydda dina ögon och händer.

 1. Lös upp en matsked av sodaaska i en liter varmt vatten.
 2. Doppa sedan en ren svamp i denna lösning och rengör fönstren.
 3. Skippa racletten var noga med att torka av efter varje pass.
 4. Avsluta operationen genom att svepa mikrofiberduk.

Meudon vit för att tvätta smutsiga fönster

Ja citronvatten räcker inte för att fönstren ska lysa, det är nödvändigt att byta till en annan metod. Det händer faktiskt att fönstren finns kvar matt och ogenomskinlig efter rengöring. Det är då nödvändigt att blanda ett halvt glas Marseille-tvål med 250 gram vit Meudon, häll sedan allt i en glas varmt vatten. Så här gör du härnäst:

 1. Gnugga glasytan med en trasa indränkt i lösningen;
 2. Vänta tills lösningen har torkat;
 3. Polera sedan ytan med en Sämskskinn.

Tillverka din fönsterputsprodukt för att underhålla dina burspråk

Det är fullt möjligt att gör din egen fönsterputs med naturprodukter. Det är försäkran om att använda en ekologisk produkt, ofarlig för hälsa och miljö. De ingredienser som behövs är:

 • 4 droppar aveterisk olja av citrongräs ;
 • 15 cl av vit vinäger ;
 • 25 cl avAvmineraliserat vatten ;
 • en spruta.

Häll bara alla ingredienser i en spruta och av skaka väl att blanda.

Den kombinerade verkan av vit vinäger, som har en åtgärd anti kalksten, ocheterisk olja av citrongräs, sägs vara antibakteriell, tillåter skina fönstren samtidigt som man lämnar en behaglig lukt i hela huset.

Håll burspråken rena

Efter rengöring kommer några tips att hjälpa dig hålla burspråk rena längre. För förhindra att damm lägger sig på ytan måste de gnidas med en gamla nylonstrumpbyxor indränkta i flytande glycerin. Tack vare detta knep kommer burspråken att hålla sig vassa längre.

För att ha rena fönster spårlöst är det också nödvändigt att ta med bra tillbehör. Vid varje städning ska du utrusta dig med två mikrofiberdukar, den första för att rengöra och den andra för att torka. Glasytan kan även torkas av med en skrapa. För att vara effektiv måste den senare torkas med en trasa mellan varje pass. Sugskrapan ska appliceras med en säker och regelbunden gest för att inte lämna spår av vattendroppar.