Bekämpa alger i poolen med bakpulver

När som helst kan alla simbassänger uppleva algtillväxt. Vattnet blir sedan gradvis grönt. För att bekämpa detta problem använder de flesta husägare klor eller andra dyra produkter. Bakpulver, som ofta används i matlagning och i hushållet, kan dock vara mycket effektivt för att utrota dessa alger.

Bekämpa alger i poolen med bakpulver

Hur använder man bakpulver för att rensa alger från poolen?

Poolen behöver underhåll så attvattnet förblir rent och klart. Utan det är det möjligt för alger att bildas. Deras spridning i en damm beror på för surt vatten (för lågt pH). Det bör noteras att grönalger inte är skadliga för hälsan och att de inte indikerar smutsigt vatten.

Poolunderhållsprodukter på marknaden är ganska dyra. Lyckligtvis bikarbonat är ett idealiskt alternativ. Att hälla bakpulver i bassängen bidrar faktiskt till att förbättra kvaliteten på vattnet. En av egenskaperna hos denna produkt är dess direkta inverkan på pH, den begränsar också dess variationer. Det kan alltså ersätta klor eller andra behandlingar.

Dessutom harbakpulver är lätt att använda. Det rekommenderas att använda ca 500 g bakpulver för en liten pool. Du måste hälla 1000 g bakpulver för en stor bassäng. Effekten är omedelbar och mycket imponerande. Grönt vatten förvandlas till rent vatten på rekordtid, utan kemikalier. Upprepa denna operation regelbundet, varje dag vid behov för att upprätthålla pH på en neutral nivå.

Fördelarna med att använda bakpulver till poolen

Att underhålla poolvatten är fullt möjligt utan att överanvända behandlingsprodukter. För bekämpa alger, dyker bakpulver fram som en prisvärd lösning. Förutom att den används i köket används den för att underhålla husets inre och exteriör, inklusive poolen.

  • Ekonomiskt, bakpulver är effektivt för att bli av med alger i poolen. Det kostar billigare än produkterna på marknaden.
  • Bakpulver ger liknande resultat som andra behandlingar av poolalger. Men till skillnad från kemikalier är denna produkt hälsosam och biologiskt nedbrytbar. Det är inte på något sätt skadligt för användare av bassängen och leder inte till ingen risk för allergiäven hos personer med atopisk hud.
  • Förutom att eliminera alger, underlättar denna produkt även rengöringen av väggarna och botten av bassängen. Häll bara en nypa bakpulver i lite vatten och använd det sedan för att tvätta dessa ytor ordentligt.
  • Bakpulver är biologiskt nedbrytbar. Det är alltså inte farligt för miljön. Dessutom ökar den alkaliniteten i dammvattnet och förhindrar att det blir grumligt.