Hur fäller man ihop en BZ bäddsoffa?

För närvarande är det svårt att hitta en stor lägenhet. För att täcka utrymmesbristen är det både nödvändigt och praktiskt att investera i multifunktionella möbler. Således framstår BZ-soffan som en lösning för att dra nytta av ibland en soffa, ibland från en koj. Så här viker du en BZ-soffa ordentligt.

IKEA bäddsoffa

Om BZ-soffan

BZ-soffan har tekniska egenskaper som gör att den kan förvandlas till en säng vid behov. Du bör veta att dess andra funktion inte går att gissa på ett ögonkast, eftersom det ser ut som en vanlig soffa. Som alla soffor av samma typ kan BZ ha ett nackstöd eller ett armstöd, och även de traditionella kuddarna som gör att den kan anpassas och samtidigt ge den en estetisk touch. Beroende på vald modell, den här soffan kan ha flera ytterligare alternativ som ett överdrag som kan användas som filt, sänggavel eller förvaringsbox.

Mellan en BZ-soffa och en bäddsoffa är skillnaden ganska stor. Faktum är att BZ-soffan döljer tre ledade delar som gör att den kan förvandlas vid önskad tidpunkt. Dess funktionssätt är barnsligt enkelt. För att förvandla den till en säng, fäll den helt enkelt ut som ett dragspel. Denna typ av soffa anpassar sig perfekt till mer eller mindre trånga utrymmen med små dimensioner. Vanligtvis har BZ-soffan två platser och görs om till en dubbelsäng också.

Jämfört med bäddsoffan, BZ är bekvämare eftersom det perfekt fördelar vikten på sina passagerare. Dessutom är de separerande delarna av BZ soffmadrassen vinkelräta mot kroppen och därför bekväma. Däremot bäddsoffan, som har en central och parallell separation som förblir i permanent kontakt med ryggen på sin åkande.

För att få en BZ-soffa att hålla är det viktigt att använda den med försiktighet. Därför måste du undvika att hoppa på den, med risk för att skada dess mekanism.

Funktionsläget för BZ-soffan

Så här öppnar och viker du en BZ-soffa:

Öppna en BZ-soffa

BZ-soffan öppnar sig som ett dragspel. Med andra ord, som ett Z som plattar ut. Hanteringen är ganska enkel:

  1. Dra soffsitsen framåt för att fälla ut soffan på mitten;
  2. Tryck ner det utfällda ryggstödet för att förvandla soffan till en säng.

Fällbar BZ-soffa

För att fälla ihop en BZ-soffa, här är stegen att följa:

  1. Lyft soffsitsen tills du hör ett klick;
  2. Sänk det upphöjda sätet till marken för att höja det fällbara ryggstödet (ryggstödet bör redan i detta skede vara delvis fällt);
  3. Placera den vikbara delen mot en vägg;
  4. Skjut sitsen mot väggen för att fälla ryggstödet helt och förvandla sängen tillbaka till en soffa.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found