Hur kan man inreda och organisera sin vind?

Vinden är ett relativt praktiskt rum. Ja, säsongsbetonade kläder, gamla dokument, souvenirer eller till och med juldekorationer är välkomna i denna del av huset. Ändå förtjänar det lite uppmärksamhet. För en perfekt organiserad vind finns det många tekniker som kan antas.

Städa din vind

Tips för att ordna och organisera vinden på rätt sätt

de vinden utgör ett rum sällan besökt. I allmänhet skrymmande föremål, souvenirer och många andra oanvända föremål förvaras där. Ändå finns det olika tips för att förvandla det där dammiga taket på en underbar plats. Du bör veta attoptimering av vinden visar sig vara en intressant lösning, särskilt för att spara utrymme i huset. Tack vare layouten av detta rum samt en Bra organisation, är det möjligt att förvara föremål och kläder under bättre förhållanden. Men några parametrar måste beaktas för att ställa in den korrekt. Här är några riktlinjer att tänka på:

  • Öva på vakuumlagring ;
  • Se till att a bra isolering av rummet ;
  • Städa rummet;
  • Utnyttja hörnen av rummet;
  • Att gynna belysning ;
  • Optimera lagringsutrymme.

Öva förvaring med vakuum

Öva på vakuumlagring är ett viktigt steg för att organisera detta rum. Denna fas består av packa upp alla saker sedan packa om vad är viktigt. Denna metod tillåter att reda ut alla ärenden. Dessutom gör det också möjligt att skilja vad som ska behållas från det som ska kasseras. Idealet är att fördela efter kategori. För att göra detta, välj lådor eller från stora plastpåsar. Dessutom, för att underlätta lagring och organisation, användning av lådor och skräddarsydda funktionella möbler rekommenderas.

Isolera rummet

DE'isolering av rummet är också en kapitalkriteriet att överväga. Oavsett projektet i åtanke är det nödvändigt mäta luftfuktigheten av rummet. På så sätt hjälper det att avgöra vad som ska förvaras på vinden. För att göra detta bör du använda en elektronisk hygrometer. Beroende på luftfuktigheten i rummet kan vissa isoleringsarbeten övervägas. Dessutom golvet måste skyddas mot fukt. Detta främjar ett behagligt klimat och förhindrar mögel att infiltrera genom golvet.

Hur rengör man vinden ordentligt?

Att organisera sin vind är en sak, att städa den är en annan. Innan man börjar städa och organisera rengöring av vinden är en obligatorisk passage. Du bör veta att arbeta i en hälsosamt utrymme jublar alltid. Att göra detta, använd en kvast eller dammsugare. För tvätta bort marken är det möjligt att använda en mopp eller en mopp. Observera attrumsventilation under rengöring är viktigt. Allt du behöver göra är att öppna fönstret eller öppna dörren på vid gavel.

En annan fördel: när städningen och organisationen är klar är allt som återstår sopa snabbt, eftersom det mesta av städningen redan är gjord. Även om vinden är perfekt organiserad och möblerad, är det absolut nödvändigt att ventilera detta rum regelbundet.

Hur man använder varje skrymsle och vrår på vinden?

Oavsett storleken på vinden går det attutnyttja varje litet utrymme i rummet. Vinklarna i rummet, takets inre struktur... alla dessa delar kan optimeras för att spara mer utrymme. Det finns till exempel några vindar med en höjd under sluttningen som kan vara outnyttjad. Dessa kan dock representera en kvalitet för förvaring. Det är faktiskt särskilt möjligt att placera anpassade möbler. Dessutom bör prioriteras funktionella möbler som djupa lådor, låga skåp eller till och med små hyllor.

För djupa lådor, de kan rymma små vardagsföremål som leksaker, sängkläder eller till och med souvenirer. För ett begränsat utrymme är det lämpligt att installera skjutdörrar. På så sätt ger vinden gott om plats för förvaring.

Dessutom har inre takkonstruktion kan också vara en fördel. Faktum är att takets lutning kan användas som klädkammare. Rack på hjul är särskilt effektiva för att öka utrymmet. Det är också möjligt att ställa in en skräddarsydda bibliotek.

Att välja rätt belysning för vinden

DE'rumsbelysning är också en viktig detalj. Ljuset ger faktiskt alltid en känsla av välbefinnande. Om vinden har ett fönster, se till att det alltid är öppet på morgonen. Den friska luften främjar ventilationen av rummet, men också av de föremål som förvaras där. Detta beror på att det förhindrar att mögel snabbt sätter sig på kläder eller sängkläder. Så det behövs lite ljus och en fläkt. Å andra sidan är det absolut nödvändigt att inte missbruka det. Det borde du verkligen veta för mycket ljusgula kläder, dukar eller möbeltyger. För att bevara dem mot gulning är det bättre att täck med plast eller lägg dem i lådor. På så sätt skyddas textilen mot naturliga aggressioner.

Hur optimerar man lagringsutrymmet?

För att optimera lagringsutrymme, bara ta en ordentlig titt på rummet. Du ska veta att vinden kan ha olika användningsområden : ett sovrum, ett omklädningsrum, ett minimalistiskt bibliotek, etc. Om detta rum ska användas som sovrum, placeras sängen vanligtvis nära fönstren. För att dra nytta av en utrymmesbesparande lösning rekommenderas det att välj en säng med förvaring. Om vinden används för att rymma ett omklädningsrum, är det lämpligt att välja lämpliga möbler och specifik förvaring. Till exempel för skor är det möjligt att installera inbyggda möbler för att spara utrymme. Dessutom är det intressant att använda plastlådor eller kartonger för förvaring av småsaker som bälten eller strumpbyxor. När lagringen är klar, för att veta vad som finns inuti varje behållare, är det bäst att lägga några etiketter.

I relativt begränsat utrymme kan böcker och dokument vara förvaras i en låda. Se dock till att sätta plast på böckerna eller helt enkelt sätta tejp på kartongen för att skydda dem.

När alla dessa steg har slutförts kan rummet dyka upp rymligare och bättre organiserad. Det bör dock noteras att det kan ta lite tid att inreda och organisera en vind. Det beror dock på volymen av lagrade affärer. Det kan därför bli nödvändigt att ägna en helg åt det eller att ta ledigt några dagar.