Hur man korrekt organiserar din konvertibla vind?

Vindsutrymmet är perfekt för att skapa ett sovrum, kontor, extra badrum, etc. Få ett extra rum i huset utan behov av tunga lyft eller tillbyggnadsarbeten. I brist på idéer för planering? Fokusera på lösningar för att organisera och optimera konvertibla vindar.

Utveckla konverterbara vindar och optimera utrymmet

Utför det väsentliga arbetet för att inreda vinden

Att ordna vinden är ett bra alternativ för att få några kvadratmeter i huset. Flera regler måste följas innan man påbörjar detta nya projekt.

 • Kontrollera ramens skick

Den första frågan att ställa gäller ramens och takets skick. Inget behov av att modifiera taket om båda följande villkor är uppfyllda:

 • Taket har en lutning på mer än 30 °;
 • Höjden under åsen är minst 1,80 m.

Annars sägs stommen vara industriell. Det är därför nödvändigt att höja taket.

 • Skapa tillgång till vinden

För att montera vinden är det nödvändigt att skapa:

 • En våning ;
 • En trappa (om nödvändigt).

Det är viktigt att vindsgolvet klarar av vikten av de planerade beslagen. Förstärkning av golvet är möjlig.

 • Förstärk isoleringen av vinden

Innan utvecklingsarbetet påbörjas är det nödvändigt att stärka värme- och akustisk isolering vinden. Ja, bra isolering möjliggör energibesparingar samt en vinst i komfort. För att undvika fuktproblem är det lämpligt att installera ett ventilationssystem.

Skapa ett ljust utrymme under takfoten

Det är viktigt attinstallera takfönster för att få in naturligt ljus och ventilera rummet under takfoten. Denna typ av fönster är relativt lätt att installera. Det öppnar utsikten mot himlen. Det är möjligt att välja en takfönster. Estetisk, denna öppning erbjuder en bekväm vertikal vy.

Bra att veta: för varje ändring av husets yttre utseende (installation av ett takfönster, ett fönster etc.) är det obligatoriskt att lämna in en tillståndsbegäran från kommunhuset. Ägaren måste faktiskt respektera den regionala stilen, det vill säga anta de nödvändiga materialen och de vanliga öppningsmetoderna.

Välj det rum som ska inredas på vinden

Ett sovrum eller en föräldrasvit

Ordna en föräldrasvit på vinden möter behovet av avskildhet och lugn. För att förvandla detta utrymme till en mysig kokong, är det lämpligt att måla om allt i vitt. Om takhöjden är tillräcklig är det intressant att skapa nivåer med hjälp av en plattform för att övervinna sängen med några centimeter.

Är det möjligt att dela rummet på mitten genom att installera en tak under snedtaket. Att ordna en mezzanin är också ett bra alternativ för att utnyttja utrymmet under vinden.

Ett alternativ är att skapa ett sovrum för två med:

 • Separata och parallella sängar i nivå med delsluttningarna;
 • En våningssäng med olika färgkoder för varje säng.

Ett vardagsrum

För att ordna vinden går det att inrätta ett vardagsrum. Soffan har valts i ett utrymmesbesparande format och placeras längs sluttningen för att dra nytta av naturligt ljus. Tv:n kommer också att hitta sin plats under backen. Om utrymmet under takfoten minskar, är det lämpligt att väcka uppmärksamhet med enkla dekorativa föremål som:

 • Vaserna;
 • Familjefoton;
 • Chefer ;
 • Böcker med färgglada omslag.

På färgsidan är det möjligt:

 • Anta en dominerande ljus nyans (beige, vit, etc.) för väggar och möbler;
 • Att spela på olika nyanser för att skapa en monokrom.

Ett badrum

För att slippa köa på morgonen är det idealiska att skapa ett nytt badrum på vinden. Detta projekt är genomförbart i ett utrymme på 4 till 5 m². För att optimera vinden är duschkabinen att föredra.

Ett annat tips: placera ett badkar under takets lutning. För att inte belamra badrummet med möbler är det bättre att installera hyllor upp till taket. När det gäller belysningen är det lämpligt att välja spotlights för infällning i taket på vinden.

Ett skrivbord

De som jobbar hemifrån kommer inte att tveka installera ett kontor på vinden. Detta kommer att skilja arbetsytan från resten av huset. Du behöver bara ha:

 • En arbetsplan ;
 • Två bockar;
 • En stol.

För att optimera förvaringsutrymmet, välj lådor på hjul med lådor.

Ett kök

Med måttbeställd förvaring är det möjligt att förvandla vinden till ett kök linjär eller U-formad. Förvarings-, tvätt- och matlagningsutrymmen ligger i linje med väggar. Det är att föredra att installera diskhon och hällen under takfönstret för att dra fördel av naturligt ljus. Matsalsbordet är placerat i mitten av rummet.

För att få ut det mesta av takhöjden är det möjligt att installera köket i mitten av vinden. Utrymmet under takfönstret förvandlas till en matplats med hängbord, vilket ger god cirkulation i rummet.

Möblera vinden

För att optimera vinden är det lämpligt att välja smarta möbler anpassade till platsens begränsningar. Det räcker med att skapa gott om förvaringsutrymme för att dra nytta av underbackarna.

 • Hängande hyllor

Vinkeln på delbackarna är inte rak. Det är dock fortfarande möjligt att installera horisontella hyllor. De kommer att användas för att lagra böcker eller anteckningsböcker.

 • Korgar

Korgarna placerade på marken erbjuder estetisk och originell förvaring. Dessutom sparar de utrymme. Med korgarna kan du ha hushållslinne, leksaker m.m.

 • Det sluttande biblioteket

Att skapa en bokhylla är ett enkelt knep för att utnyttja vindsbackarna. Det är bara att montera ihop lådorna och anpassa dem efter takets lutning. Med en falsk fyrkant är det lätt att exakt skära sidodelarna på lådorna.

Den bottenlösa trappformade bokhyllan är praktisk. Tillåter att dela upp rummet utan att begränsa bostadsutrymmet, det glider harmoniskt under takets lutning.

 • Hyttsängen för barn

Om vinden görs om till ett barns sovrum är det möjligt att placera sängen på en underbacke. Ett annat alternativ: en kabinsäng vars tak anpassar sig efter lutningens form.

 • Sänggaveln för att separera utrymmet på vinden

Om vinden används som sovrum är det möjligt att förvandla sänggaveln till förvaring, men också till en halvvägg. Det kommer alltså att fungera som en separation mellan utrymmet som är avsett för att sova och till exempel omklädningsrummet.

 • Modulära möbler

För att optimera den konvertibla vinden är det att föredra att välja modulära och små möbler som:

- Ett hopfällbart bord;

- En säng som förvandlas till en soffa under dagen;

- En bänk med förvaringslåda.

Låga möbler som tatami säng är också perfekta för att spara utrymme på vinden.

Förvara kläder under takfoten

Omklädningsrum, låda eller till och med garderob, olika smarta arrangemang är möjliga för att organisera kläder på vinden.

 • Förvaringsbaren

Den väggmonterade förvaringsbaren XXL används för att hänga upp skjortor, jackor och klänningar. Den är i linje med balkarna och är idealiskt placerad under sluttningen. För att dra fördel av ytterligare förvaring lägger du bara till lådor på golvet. Dessa slutna förvaringsutrymmen rymmer vikta kläder, skor och accessoarer. Detta trick gör det också möjligt att dölja den lilla dagliga basaren.

 • Omklädningsrummet

Om vinden har ett sovrum, rekommenderas att reservera baksidan av rummet för att installera ett omklädningsrum. Skjutdörrar kan läggas till för att ge ett intryck av ordning och reda.

En annan lösning för att optimera utrymmet: förvandla vinden till XXL omklädningsrum. I det här fallet är det mer vettigt att välja skräddarsydda möbler som är perfekt anpassade till underlutningen. För en klädkammare organiserad på vinden är det idealiska att installera olika förvaringsenheter som består av barer, lådor, hyllor eller till och med korgar.

 • Den utdragbara skjutbara garderoben

Detta arrangemang anpassar sig perfekt till underlutningen. Skjut bara in garderoben för att komma åt högen med kläder. Den utdragbara garderoben innehåller vanligtvis hyllor och en förvaringsbar.