Distansarbete: 10 appar för att följa Pomodoro-tekniken

Att vara produktivt distansarbete kräver mycket koncentration och en god förmåga att hantera tid. Särskilt effektiv, Pomodoro-metoden hjälper till att fokusera helt på en uppgift genom att strukturera dagen i korta tidsperioder omfattande 25 minuters intensivt arbete följt av 5 minuters paus. Som ett alternativ till kökstimern är det möjligt att använda en mobilapplikation för att distanspendla effektivt med hjälp av Pomodoro-tekniken.

Urval av applikationer för att arbeta med Pomodoro-metoden

Klart fokus

Applikation lämplig för alla Android-enheter, Clear Focus innehåller många funktionerintressant. Enkel att installera och använda, den är idealisk för nya användare av Pomodoro-metoden. Tack vare sin minimalistiska design lämnar denna app inget utrymme för någon form av distraktion som kan skingra koncentrationen.

Dessutom kan den blockera alla andra överflödiga applikationer som kan distrahera från den aktuella uppgiften, som YouTube, Facebook eller liknande. Dessutom erbjuder Clear Focus flera alternativ, inklusive att ställa in arbetstid samt tidpunkten för paus. På så sätt är det möjligt att justera sessionernas längd efter bekvämligheten för var och en. För nybörjare kan till exempel tiden för att slutföra en uppgift minskas till mindre än 25 minuter först och sedan gradvis öka.

Schemaläggare

Bland de mest kompletta Pomodoro-apparna är Scheduler. Det här är en tidshanteringsverktyg lämplig för enheter under Android. Det gör det möjligt att anpassa sessions- och pausintervall. Schemaläggaren innehåller otaliga funktioner som är lika användbara för att utföra olika dagliga aktiviteter.

Denna applikation låter dig skapa nya tidsinställda uppgifter förutom att memorera historiken för de genomförda samt arbetade protokoll. Statistik som rör kategorin av sessioner utförda och deras varaktighet är lättillgängliga och synliga med ett ögonkast. Dessutom imponerar Scheduler med sin unika design och dess anpassningsbara aspekt, oavsett om det gäller visuell färg eller ikonstil. Med betalversionen är det till och med möjligt att dra nytta av energisparläge och widget.

Pomodoro Keeper

Pomodoro Keeper är en applikation tillgänglig för iPhone. Det är också mycket funktionsrikt. Den är utrustad med många inställningar och alternativ för att bättre följa sessionerna utförd. Till exempel har Pomodoro Keeper en varningsknapp som meddelar användaren om början och slutet av varje skift.

Bland dess största fördelar är funktionen som gör det möjligt att konkret visualisera produktivitet av användaren under en viss period. Dessutom är denna applikation lämplig för alla budgetar eftersom den finns i både gratis och pro betald version. Av dessa skäl är det ett viktigt verktyg i det dagliga livet distansarbetare eller till och med studenter.

PomoDone-appen

För distansarbete med Pomodoro-metoden är PomoDone-appen utan tvekan en av de mest populära apparna för dess effektivitet. Inte överraskande, eftersom det är ett allt-i-ett-verktyg som passar för olika system (mac, Linux, Windows, Web App) och snart Android. Som funktioner, PomoDone-appen erbjuder alla grundläggande alternativ, inklusive kontroll av sessions- och pausintervaller samttillgång till statistik detaljer relaterade till uppgifternas varaktighet. Det ger också möjlighet att importera och modifiera projekt som ska tidsbestämmas från andra appar som Slack, Trello, Asana, etc. Dessutom tillåter applikationen nedladdning av data om prestationerna i CSV-format.

Pomotodo

Pomotodo är applikationen att välja för att bättre fokusera på de aktiviteter som ska genomföras. Den är också lämplig för iOS, Mac, Windows-system och Google Chrome-tillägget. Att välja proversionen är mycket mer fördelaktigt, eftersom det innehåller full funktionalitet och intresserad.

Bland annat hjälper det till att bättre organisera uppgifter genom att kategorisera dem och fästa dem på olika nivåer, enligt deras prioritet. Det är till och med möjligt att sätta upp deluppgifter eller att planera varje typ av projekt som ska genomföras samtidigt som de relaterade deadlines respekteras. Pomotodo erbjuder också ett mycket praktiskt alternativ som tillåter synkronisering med Google Kalender. En riktigt smart liten planerare!

Fokustid

För att göra distanspendling enklare och generera bra produktivitet är Focus Time appen för att göra den till din. Som en timer är den praktisk och otroligt effektiv för att få mer arbete gjort utan att bli distraherad. Det här är en tidshanteringsverktyg speciellt avsedd för iPhone. Hon har en automatisk funktion vilket utlöser tiden för passen såväl som pauserna. För en bättre överblick över de arbetade minuterna kan ansökan presentera resultatet i form av grafisk.

Fokus 10

För distansarbetare som arbetar med Windows är Focus 10 en Pomodoro-applikation som är lika praktisk som vacker. Den får sin effektivitet från dess olika konfigurationer som gör det möjligt att:

  • Använd timern med alternativen "återställ", "pausa", " hoppa över en pomo» ;
  • Lägg till arbetad tid;
  • Anpassa intervallernas varaktighet mellan non-stop arbetspass och raster;
  • Tillgång till statistik registreras enligt den valda perioden;
  • Välj 10 larm;
  • Välj bland 8 språk inklusive franska.

Platt tomat

Detta gratis app har för särdrag sin minimalistiska sida och sin enkelhet när det gäller användning. För den som letar efter en timer med otaliga konfigurationer, Platt tomat är idealiskt. Som alla andra Pomodoro-applikationer ökar detta program produktiviteten med sitt 25-minutersstoppur.

Dess effektivitet beror också på närvaron av en funktionell kalender integrerad i själva applikationen. Detta är ett verktyg för distanspendlare med iPhone.

Grooveotter

Grooveotter är också en gratis webbapplikation som kan laddas ner direkt från en webbsida. Den är uppskattad för sin gemytlighet och sin enkla funktioner använda sig av. Men för att komma åt det är det nödvändigt att identifiera från användarens Google- eller Twitter-konto. När det gäller funktioner ger Grooveotter möjlighet att skräddarsy arbetsintervallet genom att anpassa den efter individuella behov (15, 25, 45 minuter eller annat).

Till skillnad från andra Pomodoro-appar kan Grooveotters timer användas direkt utan att specificera uppgiften. När den är klar kan den delas och få "gilla" som uppmuntran. Det är också möjligt att se sammanfattningen av veckostatistik tidsinställda projekt.

Pomodoro Jag

En annan Pomodoro-app för iPhone, Pomodoro Me är en tids- och uppgiftshantering fri. Denna timer erbjuder sig att använda sin justerbart stoppur upp till 60 minuter att genomföra sessioner under den tid som passar varje distansarbetares tempo och behov. Det kännetecknas också av sin funktion som automatisk standby spara mobiltelefonbatteri.