Använd väteperoxid för att rengöra köket

Även om rengöring av köket kan vara en mödosam uppgift, är det möjligt att spara ansträngning med användning av väteperoxid. För att hygienen av färdiga måltider ska vara optimal måste köket genomgå regelbundet underhåll, från golv till tak, inklusive köksredskap och hushållsapparater. Att rengöra detta rum med väteperoxid hjälper till att säkerställa oklanderlig renlighet.

Rengör köket med väteperoxid

Rengör skärbrädan med väteperoxid

Rengöring av skärbrädan är nödvändig för att eliminera bakterier och säkerställa optimal hygien. Med varje användning av detta redskap lämnar mat skräp och smuts på den. Desinficera bänkskivan och skärbrädan medsyresatt vatten är viktigt för att upprätthålla renlighet. En säker produkt, väteperoxid gör det möjligt att djup ren skärbrädan för att ta bort smuts samtidigt som den förhindrar spridning av bakterier. Att göra detta :

 1. Det är nödvändigt att tvätta skärbrädan med tvålvatten;
 2. Efter sköljning, häll bara syresatt vatten på brädan;
 3. Låt kompositionen stå i cirka tio minuter;
 4. Allt som återstår är att skölja skärbrädan med rent vatten.

Under paustiden, det syresatta vattnet förstör alla bakterier för att hålla skärbrädan ren.

Rengör disken med väteperoxid

Få en ren och snygg disk är fullt möjligt tack vare väteperoxid. Denna produkt används för att effektivt diska olika redskap och bestick, antingen för hand eller i diskmaskin. För ett oklanderligt resultat är det lämpligt att tillsätta 10 cl väteperoxid i diskmaskinen. Dessutom avfetta, tillåter denna lösning skina disken. Det fungerar även när disken görs för hand. För att göra detta, tillsätt bara 10 cl väteperoxid till flaskan med diskmedel. Blandningen kommer att tvätta bort all smuts och återställa glans till redskap och bestick.

Rengör frukt och grönsaker med väteperoxid

Att rengöra frukt och grönsaker med kranvatten räcker inte för att ta bort all slags smuts. Här är en perfekt lösning för att desinficera dessa livsmedel innan du konsumerar dem: väteperoxid. Den är idealisk för användning på frukt och grönsaker döda bakterier. Förutom att desinficera dem effektivt tar denna produkt också bort spår av bekämpningsmedel som finns kvar där. Syresatt vatten är faktiskt utmärkt för att bli av med bakterier som är skadliga för hälsan.

 1. Använd en spruta, spraya frukt och grönsaker med väteperoxid;
 2. Låt stå i 3 minuter;
 3. Skölj noggrant för att ta bort eventuella rester.

I avsaknad av en spruta är det fullt möjligt att desinficera frukt och grönsaker genom att späda ut 10 cl väteperoxid i diskhon fylld med vatten.

Tvätta svamparna med väteperoxid

En viktig kökstillbehör, svampen rengör redskap samt bänkskivor och bord. Därför är det viktigt att rengöra den väl för att undvika risken för kontaminering. Genom att blanda väteperoxid och varmt vatten i lika delar görs detta rengöringssteg effektivt. Blötlägg bara svampen i denna lösning i cirka tio minuter och skölj den sedan med kranvatten. Dessutom desinficera svampar, tillåter denna blandningta bort dålig lukt.

Desinficera redskap och apparater

Perfekt för att underhålla hushållsapparater, syresatt vatten tillåter båda att rengöra och av desinficera. Här är några köksartiklar som kan tvättas med denna produkt:

 • de ångkokare : det räcker med att späda ut 75 cl väteperoxid i 5 liter vatten för att perfekt sanera multifunktionsmatlagningsapparater.
 • Kylskåpet: städningen av kylskåpet är avgörande för att säkerställa bevarandet av maten. För att göra detta är det viktigt att regelbundet desinficera hyllor och lådor med väteperoxid.
 • De varma tallrikar : väteperoxid rengör smuts samtidigt som man avfettar plattorna för att undvika risken för igensättning.
 • Ugnen: Rengöring av smuts i ugnen är lättare tack vare väteperoxidens avfettande och desinficerande egenskaper.

Avfetta kastruller och kastruller

Väteperoxid är en bra allierad för att bli av med fula fettfläckar på kastruller och stekpannor. Den används alltså för att underlätta rengöringen av köksredskap av alla slag.

 1. Kombinera bara väteperoxid med bakpulver för att få en tjock pasta;
 2. Använd denna pasta för att avfetta smutsiga köksredskap;
 3. Efter att ha låtit blandningen verka i några minuter återstår bara att torka bort fläckarna med en svamp.

Att bli av med dålig lukt i köket

Ibland undslipper de unkna antydningarna köket på grund av en dålig ventilation. Förutom de dåliga lukterna som kommer från papperskorgar kan de som kommer från kökshanddukar och svampar snabbt bli irriterande. För att övervinna detta, blöt helt enkelt kökshanddukarna och svamparna i ett preparat baserat på väteperoxid och vit vinäger. De obehagliga lukterna som kommer från kökshanddukarna försvinner utan svårighet efter tvätt i maskin. För svampar, allt du behöver göra är att skölja med rent vatten.