Organisera en miljöansvarlig Halloween-fest utan avfall

Mellan godisarna, kostymerna, dekorationerna och de goda rätterna att dela på är det ibland svårt att föreställa sig en ekologisk & zero waste Halloween-fest. Och ändå, allt som krävs är lite fantasi för att fira denna tradition som en god ekomedborgare. Zooma in på de bästa idéerna för att organisera en miljöansvarig Halloween-fest.

Organisera en miljöansvarig Halloween-fest

Utnyttja naturen i dekoration

De dekoration tillbehör Fönstervisningar är vackra och skrämmande, visst, men det är inte det enda alternativet för en lyckad Halloweenfest. Dessutom, till plånbokens glädje, finns det ingen brist på gratis idéer.

  • Pumpa

Lyckligtvis för miljöaktivister i hjärtat, mittpunkten i halloween dekoration är helt naturligt: ​​pumpan. Du behöver bara välja en fin och stor för att förvandla den till en läskig lykta.

Börja med att ta bort skallen från pumpan genom att skära ut stjälkdelen. Ta bort allt kött med en sked. Spåra sedan hans ansikte och håla ur märkena med en vass kniv. Sätt slutligen ett ljus inuti och stäng dess huvud. De naturliga ljus utan paraffin rekommenderas.

Naturligtvis, för en zero waste Halloween-fest måste du också planera för kontinuiteten i saker och ting. Alltså pumpafrön kan rostas och smaka pistagenötter. Köttet är också huvudingrediensen i Halloweensoppa. Resten blir perfekt i kompost.

  • Blad och grenar

Istället för att köpa prydnadssaker från affärerna är tricket att organisera en rensjakt utomhus.

Enkla grenar och löv kan förvandlas till riktiga spöklika rekvisita. En mycket läskig iscensättning innebär att man stoppar in handskar, stövlar och en hatt för att bilda ett falskt lik. Bladen kan också stoppas i en påse för att forma en karaktär.

För målnings- och skärentusiaster kan färgläggning av löv och rita spökansikten på dem också skapa dekorationer. Upphängda högt kan grenarna rymma dem för en halloween-girlangeffekt.

Skapa återvunna dekorativa tillbehör

Ett annat sätt att fira Halloween utan avfall är att återanvända saker som ligger runt huset. De Burkar och den pappersförpackningar kan i synnerhet anpassas till spöken och monster. Och detta, tack vare enkla färgdrag. Med lite manuellt arbete, den glasburkar kan också bli lysande livsmiljöer för insekter eller organlådor, eller helt enkelt samla godsaker. Till var och en sina egna hemska inspirationer!

Grundtanken är i alla fall att skapa hållbara dekorativa tillbehör som kan återanvändas året efter. Kvast, deformerade stenar, spindelnät i tyg eller papper, ljus ... alla skapelser är välkomna när det gäller att minska industriell överkonsumtion. En annan bra idé: använd riktiga glasögon i stället för plastmuggar för festmåltider.

Väcker gamla saker till liv igen

För förklädnader, ingen fråga om att gå långt. Vanligtvis krävs det bara en snabb promenad i garderoben och lite fantasi för att fixa problemet.

Genomborrad med två hål som ögon, ett gammalt vitt lakan Var en bordsduk kommer att göra en perfekt spökdräkt. A gammal svart klänning klä en häxa, med en träkvast som tillbehör. De mest kreativa kan också anpassa sig ett gammalt svart paraply att göra fladdermusvingar. Med en enkel vit krita går det också att transformera gamla svarta kläder i en riktig skelett. Om dessa är för stora räcker det att ändra storlek på dem för att markera de vita benen.

De som inte hittat skatter i sina skåp kan å sin sida vända sig till andrahandsbyten eller köp. Det är till exempel möjligt att byta gamla förklädnader med andra barns. Ett annat alternativ är att hitta förklädnader på sajter som eBay, Det bra hörnet, i second hand-butiker eller från en lokal designer.

Använder ekologisk makeup

Självklart är den mest ekologiska lösningen för smink att använda helt naturliga material.

Recepten är ofta enkla. Rödbetspulver eller naturlig färg, blandad medmajsstärkelse I synnerhet är det möjligt att få äkta vampyrblod. Zombier och skelett kan också lägga makeup med ett preparat baserat på mjöl och vatten, eller medVit lera. För ögonen, blanda rostad mandel medricinolja att få riktigt mörksvarta ögon. Slutligen, för en sista häxa eller odöda touch, bara tugga lite matkol. Ingenting är äckligare än svärtade tänder. !

För dem som föredrar färdig makeup,serier speciellt tillägnade Halloweenfinns också på marknaden. Se bara till att kolla deras sammansättning. Konventionell smink innehåller ofta kemiska produkter tycka om konstgjord parfym eller några tungmetaller. Därför är det viktigt att kontrollera deras ekologisk certifiering för ansvarsfullt bruk.

Men oavsett om det är hemgjord smink eller ekologiska produkter köpta i butik, är det lämpligt att gör ett test innan före ansökan. För att göra detta, sprid lite av produkten i armbågens veck. Om det inte finns någon allergisk reaktion kan makeup i ansiktet börja. Före och efter ansökan är det också nödvändigt att tänka efter väl återfukta huden för att inte skada den.

Föredrar hemgjorda delikatesser

Dekoration, utklädnad, men också - och framför allt - sötsaker... barn väntar ivrigt på Halloween för den godis. Och lyckligtvis går det att konsumera delikatesser mer ansvarsfullt.

Från spökbananer, från djurformade kakor, eller ens korvar anpassade i mumier... det här är så många DIY-idéer för Halloween-kvällen.

För godis är det nödvändigt att privilegiera så mycket som möjligt ekologiska produkter från rättvis handel. De honungsgodis och hantverk praliner passar till exempel för tillfället. Å andra sidan, om industrigodis är oundvikligt, är det lämpligt att göra det köp dem i lösvikt för att undvika bortkastade förpackningar. Distributionen kommer att ske i återanvändbara behållare eller helt enkelt utan. En bit tyg eller pappersstrutar kommer att göra susen.

Som en del av förberedelserna får vi förstås inte glömma att halloweenfesten framför allt är en delningsmoment. Det viktigaste är att njuta av det och behaga så mycket som möjligt. Så, god smak!