Upplösningar: 9 tips för att spara pengar

Är slutet på månaden svårt? Ibland är ett bankkonto i minus inte bara resultatet av otillräcklig lön, utan snarare dålig förvaltning. Impulsköp, kreditkort och diverse abonnemang är små utgifter. Men när de ackumuleras kan de vara tunga på hushållets budget.

Tips för att spendera mindre

Gör en inventering av dina utgifter

Rent logiskt är det inte möjligt lägga pengar åt sidan om lönen förbrukas efter två veckor. Men med några tips går det att spara pengar. Du måste börja med att inventera månadsavgifterna. Kan vissa utgifter undvikas mellan vatten- och elräkningar, försäkringar, olika abonnemang och köp i snabbköp? Det är viktigt att skilja mellan "väsentligt" och "valfritt". Att till exempel avbryta prenumerationen på gymmet dit du aldrig går eller åker utan biokortet om du inte har tid att gå dit sparar till exempel några euro.

Använda kuvert

Ansökningar online eller erbjuds av banker är tillgängliga för att underlätta fördelning av utgifter. Vissa människor tycker dock att den gamla lindningstekniken är mycket effektivare. För bekvämlighets skull måste fasta utgifter som hyra, satellitabonnemang och försäkringsavgifter betalas med kreditkort, check eller banköverföring. Det är då lämpligt att ta ut resten och separera det i flera kuvert.

Tilldela nödvändiga belopp för varje utgift till:

 • mat;
 • vård- och hygienprodukter;
 • kläder ;
 • hobbyer...

Respekt för budgeten rekommenderas starkt. Om kuvertet är tomt innan månadsskiftet är det ett tecken på att det är dags att sluta med denna utgift. Å andra sidan, om pengarna i kuvertet stannar där till slutet av månaden. Det rekommenderas att avsätta det för att konsolidera besparingar.

Köp grossist för att spara

Gör hans grossistköp gör att du kan få betydande minskningar. Denna lösning är bekvämare än att köpa reklamartiklar i stormarknader. Visserligen kommer konsumenterna att kunna köpa dem bara för deras pris, men i slutändan kommer vissa produkter inte att användas. Fördelen med att köpa i lösvikt är att du får de produkter ditt hushåll verkligen behöver till reducerade priser. Det är bland annat möjligt att köpa i lösvikt:

 • Konserverad mat;
 • alkoholer;
 • hygienprodukter;
 • toalettpapper;
 • skolmaterial ;
 • ved för uppvärmning.

Men för att undvika besvikelse rekommenderas det att hänvisa till priset per kilo eller liter när du handlar och inte storleken på förpackningen.

Undvik impulsköp

Utan att inse det kan en person spendera stora summor pengar på impulsköp. Sammantaget på en månad kunde dessa extrafunktioner ha gjort det möjligt att köpa många fler viktiga föremål. För undvika dessa tvångsmässiga köp, flera lösningar rekommenderas:

 • Fly från frestelsen

När budgeten är för knapp är det bäst att undvika att gå in i din favoritklädesaffär eftersom du kan bli kär i den och inte göra motstånd. I samma koncept rekommenderas det att gå till marknaden än till stormarknaden där frestelserna är många.

 • Tillämpa 72-timmarsregeln

Har ett attraktivt föremål upptäckts? Ta 3 dagars reflektion för att studera om det verkligen är nödvändigt. I slutet av denna period kommer personen att kunna bedöma om köpet verkligen är nödvändigt eller inte.

 • Använd mest flytande

Att lämna kreditkortet och checkhäftet hemma begränsar köpen. Det är bäst att ta med mest vätska. Som ett resultat kommer kostnaderna inte att överstiga den budget som avsatts hemma.

Köp säsongsbetonade varor

Att spara utan att lida för mycket, densäsongsköp rekommenderas starkt. Det låter dig njuta av kvalitetsprodukter till rimliga priser. Om morötter, kålrot och purjolök produceras i samma mängd året runt minskar produktionen av andra livsmedel under en period. Sparris är dyr mellan april och juni, kardon mellan augusti och oktober och zucchini mellan maj och september.

Att följa säsongens produktion gör det också möjligt att äta ansvarsfullt, eftersom konsumenten respekterar produktionscyklerna för grönsaker och frukter. Detta tips gäller även för visst kött och fisk.

Föredrar lojalitetskortet framför kreditkortet

Flera varuhus erbjuder kreditkort och lojalitetskort för att tillfredsställa sina mest aktiva kunder. De lojalitetskort låter dig samla poäng och dra nytta av rabattkuponger. För närvarande är det tillgängligt elektroniskt via ansökningar. Däremot ger kreditkortet allt kunden behöver. Haken med denna teknik är att notan kan gå upp utan att han inser det i slutet av månaden.

Köp smart för att spara

När en person sparar behöver de inte nödvändigtvis gå utan. Å andra sidan kan hon använda några smarta idéer för att minska sina utgifter. En trendig topp i en butik? En bok ? En väska ? Det är möjligt att köpa denna nya vara till ett attraktivt pris. Han kan notera varumärket och göra en del efterforskningar på webbplatser som erbjuder begagnade föremål eller begagnade föremål. Många specialiserade plattformar är fulla av bra erbjudanden.

Spara vid rätt tidpunkt

När du har minskat på alla onödiga utgifter är det dags att börja spara. Det enklaste är att välja en automatisk överföring till din sparkonto. Om pengarna förvaras hemma är det lätt att dra när ett behov uppstår. Sparkontot är fortfarande den bästa lösningen. När det gäller betalningsdatum är början på månaden perfekt. Dessutom, om personen väntar på det som är kvar i slutet av månaden för att spara, kanske det inte finns mycket kvar.

Glöm nyhetsbreven

Återförsäljare erbjuder ofta att prenumerera på nyhetsbrev för att få tips och helt nya produkter. Meddelanden kan snabbt bli krångliga med sina nyanlända och privata försäljningar. För att avsluta prenumerationen trycker du helt enkelt på knappen "avsluta från att skicka program". Den senare placeras ofta längst ner på sidan. På samma sätt för kommersiella SMS-varningar räcker det att skicka ett "STOPP"-meddelande till numret för att avsluta prenumerationen.