Påsk: var kan man gömma chokladägg i en lägenhet?

För att dölja chokladägg är det viktigt att definiera den exakta platsen för jakten. Om vädret inte tillåter en utomhussökning är lägenheten det bästa stället att gömma påskägg. Olika idéer finns tillgängliga för att göra denna tradition oskiljaktig från påskfirandet till en framgång.

Göm påskägg i en lägenhet

Jaga chokladäggen i lägenheten

Under påsken är det en tradition som barn älskar att jaga chokladägg. Denna fritidsaktivitet är också rolig för vuxna. Det är sant att det är roligt att jaga påskägg i en trädgård. Men vädrets nycker kan förstöra saker och ting. Ingen panik ! Lägenhetenär en lika gynnsam plats för jakt. För att göra detta måste du studera det och anpassa utrymmet. För att förbereda marken rekommenderas det därför att definiera antalet barn och åldersgruppen för denna aktivitet. Det är absolut nödvändigt att dela ut färgade band till barn som ska ge sig ut på äggjakten. Varje gång en av dem hittar ett ägg i samma färg som deras band får de en poäng. Detta är också en försiktighetsåtgärd för att undvika förvirring under den slutliga poängsättningen. Observera att det är smart att välja svårighetsgrad på gömstället. Ett barn kan faktiskt snabbt bli uttråkad om platser är svåra att komma åt. Därför måste du hitta rätt balans mellan lätt och svårt att gömma sig. För din information hjälper jakten på ägg i en lägenhet att utveckla nyfikenhet hos barn. Beroende på typ av lägenhet, här är några förutvalda gömma idéer för att förgylla festen.

Idéer om att gömma sig i en lägenhet

De bästa platserna att gömma ägg beror också på storleken på lägenheten och de dekorativa föremålen inuti. Till exempel, en genomskinlig vas kan användas som ett stöd för att dölja chokladägg. För att på rätt sätt dölja dessa påskgodis, här är stegen att följa:

  • Lägg bara lite sand i botten av vasen och placera äggen där.
  • De ska sedan täckas med bakplåtspapper och begrava dem igen i sanden. För att ge illusionen av en enkel inomhusvas är din bästa insats att plantera några konstgjorda blommor för att kamouflera äggen. Vi måste undvika att flytta vasen, för det är en ledtråd för den lilla.

Det är möjligt att använda barnsängen för att gömma äggen. För att göra detta är det viktigt att lägga äggen i ett bo innan du lägger dem under sängen. Det ideala är att ha ett överkast med långa krusiduller.

Det är också nödvändigt att utnyttja inomhusväxter. Oavsett om det är en ormbunke, en orkidé eller en liten grönsaksfläck är det intressant att lägga chokladäggen bakom burkarna, eller till och med mellan bladverket, som magiska frukter. Annat, soffkuddar i vardagsrummet är ett utmärkt val. För att dölja äggen väl måste de placeras bakom de fyrkantiga kuddarna. fotoramar är också en lösning. Fixa bara äggen mellan väggen och ramen.

Det rekommenderas också att uppmuntra barnet att ta ansvar samtidigt som det har roligt. Förutom förvaringsutrymmet, en garderob kan vara ett bra gömställe för ägg. Lägg dem försiktigt på en hög med kläder. Sedan är det bara att be barnet att vika och lägga undan sina kläder i garderoben, eller säga åt honom att leta efter en kostym.

Använd alla rum i lägenheten

Lägenheten har olika oanade gömställen. Det är därför viktigt att använda varje skrymsle och vrår i varje rum för att variera små forskares nöje. I köket till exempel kan alla möbler eller föremål fungera som ett gömställe:

  • Använda sig av pappershandduksrullen genom att lägga ner den för att lägga äggen.
  • Diskmaskinen: det är bäst att gömma äggen mellan eller under kastrullerna.
  • Ugnen : för fler försiktighetsåtgärder, den ugnen måste vara avstängd och kall. Sedan kan chokladgodisarna läggas ut på bakplåten eller hållas fast med ett lim.
  • I äggkartongen : lägg ett eller flera chokladägg bland de råa äggen.

Om lägenheten är tillräckligt rymlig, tvättstugan är ett annat alternativ. Tvättmaskin och tvättkorgen ren är idealiska gömställen. Använd vid behov lim för att fästa äggen eller bygga bo i maskinen. Till korgen kan äggen läggas under en tvätthög. Bara du måste packa dem.

Stolar och bord kan användas som "sham" för ägg. Tejpa bara chokladäggen på en stol eller ett bord. Faktum är att detta är ett bra sätt att utveckla ett barns nyfikenhet.

De badrum är en annan plats att utnyttja. Ägg kan gömmas i badkaret eller i ett tandborstglas till exempel.

Om lägenheten har kontor kan äggen placeras i papperskorgen. Du behöver bara placera dem bland de skrynkliga papperen. För att göra äggjakten ännu mer spännande måste man variera såväl platserna som föremålen. Till exempel skulle ingen leta efter ägg i ett örngott. Ändå måste man försöka. Dessutom går det att använda lampskärmarna som stöd: skruva loss glödlampan och placera ett ägg i sockeln. Täck sedan med en skugga. Om lägenheten ingår ett akvarium, det är möjligt att lägga påskäggen i en plastpåse innan du lägger dem i botten av akvariet. Om utrymmet i lägenheten är begränsat är det lämpligt att be en granne om hjälp. Det är bara du som behöver berätta för honom antalet barn eller eventuellt förhandla om jaktens längd. Genom att kombinera två forskningsplatser, istället för en, får barn nöjet att delta i en riktig skattjakt ! Ett annat sätt att underhålla dem är att lämna en ledtråd till platsen för andra ägg i var och en av gömställena.

Separera barnen efter deras ålder

Det är tillrådligt att tillhandahålla personliga skyltar för att hjälpa barn. De strategiska punkterna beror främst på deras ålder. Om deltagarna är mellan tre till fem år är det bäst att gömma äggen inom räckhåll och synhåll. Hörnen av rum eller bord är de bästa alternativen. Efter sex års ålder kan barnet söka efter ägg i oväntade hörn av lägenheten.