Hur reparerar man en trasig dragkedja på rätt sätt?

Om blixtlåsproppen har fallit av eller tänder saknas i botten finns det ingen lösning för att reparera dragkedjan. Å andra sidan, om orsaken till problemet är en trasig dragkedja eller tänder som inte längre hakar fast, kommer här en detaljerad genomgång av tipsen för att reparera förslutningen.

Reparera en dragkedja: 4 tips

Tips för att laga en stängning som har fastnat

Om förslutningen är svår att öppna och stänga, är det inte tillrådligt att tvinga den, annars går den sönder för gott. Här är lösningarna för att lösa problemet:
  • Ett ljus eller en tvål: gnugga bara tänderna på förslutningen med tvål eller ett ljus. Tack vare detta trick kommer bilden att glida lättare. Ljuset eller tvålen fungerar som ett smörjmedel och underlättar passagen av skytteln.
  • En penna : gnugga bara de fastnade tänderna med en blyertspenna. Detta tips är perfekt för snabb felsökning i händelse av att en sluten pärm inte vill stänga.

Tips för att laga en trasig dragkedja

Det är svårt att dra upp dragkedjan när dragkedjan är trasig. Lyckligtvis är detta inte en förlorad sak, här är lösningen för att åtgärda problemet. Slip bara en trombon eller a säkerhetsnål i dragkedjan. Detta är ett enkelt och effektivt alternativ till att byta ut dragfliken utan att helt behöva ändra förslutningen.

Tips för att laga tänder som inte längre fastnar

När rutschkanan helt enkelt glider utan att tänderna låser sig, är det nödvändigt att räta ut dem. Detta kan göras med en tång. Dra bara tanden åt rätt håll samtidigt som du var försiktig så att den inte bryts.

Tips för att byta skytteln

Ibland kommer skytteln ut ur låset efter att ha dragit för mycket i den. För att sätta tillbaka den på plats, här är stegen:
  1. Placera skyttel vinkelrätt mot tänderna;
  2. Sätt in den yttre delen av skytteln mellan två tänder;
  3. När den första tanden är indragen, sätt tillbaka skytteln i rätt riktning genom att vrida den;
  4. Skjut upp för att få in de andra tänderna.