DIY: förvandla en burk till en ljuslykta

Att återvinna burkar för att göra ljushållare hjälper till att skydda miljön genom att minska vårt avfall. Dessutom kan dessa unika och originella bitar användas som Halloween- eller juldekorationer samt för att pryda barnens sovrum.

Gör-det-själv ljusstake från burk

Skapa en ljushållare från en burk

För att göra en ljusstake eller lykta av en burk, följ bara stegen nedan:

  1. Öppna burken genom att dra i fliken och se till att den inte deformeras eller skadas. Släng inte förseglingen, som kan användas som fästelement när tillverkningen är klar.
  2. Överför innehållet.
  3. Skölj insidan av spolen före fyll på med vatten och lägg den i frysen i några timmar (sex till åtta timmar).
  4. Lägg den frysta burken på tyg viks platt samtidigt som den hålls och torkas under drift.
  5. Använd en markör och rita två serier av 12 ekvidistanta poäng runt burken till 2 cm från överkant. Därefter inse 12 andra punkter 2 cm från botten av lådan.
  6. Dra skärlinjer gradvis förenar spetsarna på den nedre delen med de på toppen.
  7. Håll lådan stadigt för att nå hugga igenom burken med hjälp av en knivväl skärpt genom att perfekt respektera skärlinjerna som dras för att bilda band.
  8. Låt isen bli flytande innan du torkar den skårade lådan.
  9. Ta bort locket av burken med en konservöppnare.
  10. Pressa över den skurna lådan så att det bildas öppningar mellan remsorna.

Observera att det faktum att skjut en skruvmejsel genom ett spår kan hjälpa utför böjar och mellan gäspningar av lyktan. För att göra detta är det nödvändigt att applicera tryck på den nedre delen av en remsa och upprepa operationen för var och en av de tolv remsorna. Du bör sedan vända spolen upp och ner för att göra samma sak på den övre delen. Således är det möjligt att få en lykta av helt regelbunden form.

Gör klart burken

När ljusstaken väl har skapats återstår bara att färdigställa den för att få en lykta som är både praktisk och dekorativ. Först och främst botten av burkar vara generellt bomba, måste den krossas för att platta till det så att ett ljus kan hålla fast det bra. Slutligen, enligt smaken hos var och en, är det möjligt att dekorera lyktan med olika mönster med hjälp av en outplånlig filt att måla dem och/eller glitter att pryda den.

Ännu en DIY för att göra en lykta