Hur håller man getingar borta från huset?

Den viktiga roll som insekter spelar för biologisk mångfald är väl etablerad. Faktum är att de i hög grad deltar i att upprätthålla balansen i naturen. Vissa skadedjur, som getingar, kan dock ofta vara för invasiva. För att njuta av dina dagar av avkoppling i all stillhet, är det därför lämpligt att hålla dem borta. Här är några naturliga tips.

Hur man håller getingar borta

Håll getingar borta från bordet

Att se getingar delta i festen när alla är vid bordet är en riktig prövning. Att skrika ut dem med handryggen kan irritera dem och få dem att sticka gäster. Det är bäst att hitta andra mindre riskfyllda sätt att hålla dem borta. I allmänhet, dessa irriterande insekter hatar starka lukter. Här är några naturliga tips som säkerligen får dem att springa iväg.

  • De rökelsepinnar Var doftljus : deras lukt skrämmer bort dem. Det kommer inte längre att vara nödvändigt att kontrollera varje gång om en geting inte smakar efterrätt eller annan söt mat på bordet.
  • De eteriska oljor (ET) : de förtjänar sin status som naturliga repellerande medel helt effektiv. ET:erna för citrongräs, av lavandin och av äkta lavendel har bevisat sin effektivitet. Det räcker med att tillsätta tio droppar i 10 cl vatten och att spraya lösningen i alla husets rum för att hålla getingarna borta. Innan du går och lägger dig, häll fyra eller fem droppar i en spridare för eterisk olja är också ett bra sätt att stöta bort dem.
  • DE'bleka : Häll bara en liten mängd i en spruta, tillsätt mer vatten och spraya lösningen i varje rum i huset. Det är viktigt att insistera på entréer (dörrar och fönster) och gardiner för att säkerställa långvarig effektivitet. Det är också möjligt att hälla det i vattenbehållare och placera dem i alla rum eller runt bordet. Var dock försiktig om a katt bor där kan det få honom att vilja kissa överallt.
  • de citron- och den vinäger : beredd i lösning utspädd halvvägs i vatten, den citron juice där den vinäger bör sprayas i alla rum i huset, alltid med särskild uppmärksamhet på fönster och dörrar, särskilt gardiner.
  • Blandningen avolivolja och av bikarbonat : en lösning som består av en halv liter vatten, 4 matskedar olivolja och 1 tesked bakpulver, sprayad i huset, kommer att göra getingar klara.
  • de malt kaffe : Att bränna en liten mängd i ett fat räcker för att hålla dessa skadedjur borta från huset. De stöder faktiskt intelukt av rök som framgår av det. Det är bra att notera att det malda kaffet brinner av glödande, därför utan att producera en låga. Denna lösning är effektiv, men det är den ändå relativt tillfällig. Det är därför viktigt att upprepa operationen regelbundet.
  • de bränd timjan : Liksom malet kaffe kommer lukten av bränd timjan att skrämma bort getingar. Operationen måste också upprepas regelbundet för att hålla dem på säkert avstånd.
  • De gren av tomat eller mynta : lukten av dessa kvistar är outhärdlig för getingar. Så allt du behöver göra är att placera den i ett hörn av huset eller på en möbel för att skrämma bort dessa invaderande insekter. Att sprida ut några blad av dessa växter på bordet är lika effektivt.
  • De kryddnejlika : Dessa små knappar är särskilt uppskattade för lukten de avger. De representerar också en perfekt naturligt repellerande för att hålla getingar borta. Så det räcker med att sticka några påcitrusskal och ställ frukten på bordet. Om inte, är en annan lika effektiv lösning att krossa några kryddnejlika och ordna dem i en kopp, att lägga på bordet.

Smarta fällor för getingar

För att njuta av rekreationseftermiddagar i utomhusutrymmet med familj eller vänner, om luktbaserade repellerande medel inte är lika effektiva som inne i huset, är din bästa insats att välja fällorna som är lätta att tillverka.

Den första fällan är enkel men praktisk. Getingar försöker i allmänhet svalna på grunt vatten. Så, häll bara lite vatten på en eller flera tallrikar och arrangera dem runt utebordet eller trädgårdsmöblerna. Dessa behållare kommer att locka dem, och de kommer inte att sväva runt måltider och andra snacks på ett bra tag.

Andra tips för att hålla getingar borta

Att hålla sig stilla när du närmar dig en geting hjälper dig att hålla dig säker från stick. Även om en studie fann att deras syn är begränsad, visar de en ökad känslighet för rörelser. Därför kan stora handgester tolkas av dessa insekter som en fara, vilket kommer att få dem att försvara sig genom att gå till attack. Så även om det kan verka svårt eftersom att se en geting närma sig vanligtvis orsakar en känsla av panik, är det bättre att undvika att flytta. Varje gång kommer hon att lämna tyst när hon kom.

Det finns några knep som verkar osannolika, men som har visat sig vara framgångsrika, som hängande påsar med fruset vatten på terrassen till exempel. I själva verket kan getingar inte stå solreflektioner på dessa väskor. Så även om effektiviteten av denna lösning bara är flyktig, tillåter den att hålla dessa oönskade insekter borta från hemmet och njuta av goda stunder av avkoppling på verandan.