Hur organiserar man nyårsafton väl?

Att planera en nyårsfest tar tid och förberedelser. För den som inte är expert på området är det viktigt att tänka igenom de minsta detaljerna, från förfriskningar och musik till underhållningsprogram, så att denna stund finns kvar för alltid.

Tips för en lyckad nyårsfest

Ställ in temat för nyårsfesten

För varje part är valet av tema väsentligt. Det nya året är tillfället för att dölja sig och ta med en festlig atmosfär. Varför inte unna sig en elegant kväll med James Bond-tema? För en ton av mystik och intriger är det en bra idé att välja en "maskbal" som i Venedig. För en kväll finns det inget som att ta ett steg tillbaka i tiden, till 1930- eller 1980-talet till exempel. Det är i alla fall bättre att satsa på en ämne som troligen intresserar alla gäster, vilket kommer att märkas i dekorationen av rummet och i rytmen av musiken som spelas under hela festen.

Skriv ut inbjudningar

När temat för nyårsfesten har definierats, nästa steg är att skicka ut individuella inbjudningar. För att säkerställa att temat respekteras är det bättre att skicka en personlig inbjudan som nämner detaljerna om festen (tid, adress, typ av kostym, etc.). Du kan göra inbjudningarna själv med några få verktyg. scrapbooking.

Välj musiken

Nyårsspellistan bör matcha det valda temat. För en James Bond-fest, glöm inte originalband. För att dyka tillbaka in i 1930-talets universum vore det synd att inte spela musik från perioden. Vinylskivor som används som dekorativa element är perfekta, garanterat ett språng i tiden! För en nyårsfest i 80-talsstil är det lämpligt att lägga till låtar från Michael Jackson, David Bowie, Gold, Indochine eller Muriel Dacq till den speciella spellistan. a jukebox skulle inte vara för mycket. Det är bäst att förbereda en kompilering i förväg så att du inte fastnar bakom datorn.

Förvandla vardagsrummet till ett dansgolv

När det gäller dansgolvet måste det vara iögonfallande. Bättre att tömma vardagsrummet och ordna om möblerna runt dansgolvet. Fåtöljerna, sofforna och ottomanerna ska vända sig mot dansarna som i en balsal. Det är viktigt att ha små bord över hela rummet för att ställa ner glasen innan man tänder dansgolvet.

Här är några försiktighetsåtgärder att vidta:

  • Skydda golvet från stilettklackar med en lino matta fäst med gaffer eller flyttbart lim.
  • Tänka på täcka fåtöljer och stolar för att skydda dem från stänk av drycker.
  • Undvik blixtljus och satsa på ett mjukt stämningsljus, förutom discoårens tema. Från ljusemitterande dioder placeras på borden kommer att fungera som både dekoration och belysning. Se upp för ljus som är farliga när rummet är fullt av människor.
  • Utveckla en rökruta antingen i köket eller på balkongen.

Vad man ska äta och dricka

För att fira slutet av året ordentligt är det många som går överbord. Förfriskningar och måltider som ska serveras beror på den tillgängliga budgeten.

För en kväll med många gäster, aptitretare serveras med servetter kan göra alldeles utmärkt.

För en gemytlig kväll med en liten kommitté, välj rejäla rätter, men inte för tung, är en bra idé. En förrätt, en huvudrätt och en efterrätt räcker.

För den som inte har tid att laga mat går det attanlita en cateringfirma eller beställ på en restaurang. Vissa anläggningar erbjuder avhämtningsmenyer under semesterperioden. Det är lämpligt att lägga några rätter åt sidan till efter midnatt, om gästerna känner sig lite hungriga. Om festen kan dra ut på morgonen är det nödvändigt att köpa bakverk och brygga kaffe. Det viktigaste är att anpassa sig till gästernas olika kostbehov.

För drycker är det viktigt att kombinera dem väl med de olika rätterna som serveras. Att välja rätt flaska champagne är ingen lätt uppgift. Det måste matcha smakerna på rätterna och desserterna för att markera tillfället. För att presentera dryckerna, a centrala ön skulle vara idealiskt. Annars räcker det med ett långt högt bord. De som är nya i shakern kan hyra en bartender för kvällen.

Ge ett omklädningsrum och ställ in ett fotosamtal

För att ta emot en stor publik som det ska är det bättre att planera en omklädningsrum. Därmed hittar gästerna lätt sin väska och sin kappa. Det skulle vara synd att ha negativa ekon på nyårsafton! För att välkomna gästerna som i en social kväll, rekommenderas att tillhandahålla en fotosamtal. Alla kan ta tillbaka bilder för att minnas detta exceptionella ögonblick. Varför inte a rolig ansiktstävling för att få en humoristisk touch till kvällen?

Glöm inte de dekorativa tillbehören för att skapa en bra stämning under festen: streamers, konfetti, spetsiga hattar, etc. En annan viktig punkt är en sovplats för att förhindra att gästerna tar sig ut på vägen igen om de har överanvänt champagnen. Budgetmässigt går det att se med gästerna om de kan smutsa ner sig: genom att lägga pengar i en gemensam kruka eller genom att be alla ta med sig sitt bidrag till måltiden till exempel.

Tänk på animationer

Under kvällen, för att alla ska kunna lära känna varandra bättre, inget liknandeorganisera spel och underhållning. Så fort gästerna kommer krävs ett presentationsspel. Allt eftersom kvällen fortskrider kommer en omgång Monopol, Mouse Catch och Snakes and Ladders att vara välkomna. Spelet "två resolutioner och en lögn" är perfekt för att vänta på midnattsslaget. Karaoke, pussel, gåtor, rollspel och bustävlingar är också ett bra sätt att skapa feststämning.

Ytterligare tips för en fantastisk utekväll

För att undvika översvämningar och för att se till att nyårsfesten går utan problem, här är några tips:

  • Meddela grannarna;
  • Bjud bara in personer som sannolikt kommer bra överens;
  • Begränsa antalet gäster, särskilt de som bor i lägenheter;
  • Förvara ömtåliga prydnadssaker;
  • Ta bort mattor, speciellt om de ligger på dansgolvet.