Hur sparar du batteri på din Android-smarttelefon?

En smartphone som tar slut på batteri mitt på dagen kan vara irriterande. Flera faktorer påverkar förlusten av batteritid. Vissa kan dock modifieras för att förlänga användningstiden för mobilen och begränsa uppladdningsfrekvensen. Här är några enkla och effektiva tips.

Spara batteriet på en Android-smarttelefon

Begränsa energikrävande applikationer

Som ett första steg är det viktigt att identifiera de olika orsakerna till detta förlust av batteritid. För att lokalisera energikrävande tillämpningar, gå bara till Inställningar, tryck på "Trummor", Sedan på" Batterianvändning ". Där nämns de applikationer som förbrukade mest energi. Det är då lämpligt att begränsa deras användning. Observera att några av dem finns i en lättare version, till exempel Facebook Lite och av Messenger Lite. Dessutom är applikationer som körs i bakgrunden energikrävande. Det är därför nödvändigt att stänga dem.

Aktivera energibesparing

de energisparläge förbättrar terminalens batterilivslängd. När den här funktionen är aktiverad, android smartphone uppdaterar inte applikationsdata förrän applikationerna är öppna. Det avbryter också all användning av geolokalisering (GPS) när skärmen är avstängd. På samma sätt tillåter det här läget inte applikationer att utföra bakgrundsuppgifter.

Ändra skärminställningar

Skärmen är en av de mest energikrävande delarna av en Android-smarttelefon. För att spara på batteriet rekommenderas det inte för att aktivera den automatiska justeringen av skärmens ljusstyrka beroende på omgivningsbelysningen. Det ideala är att manuellt justera ljusstyrkan och sänka den till ett minimum med hjälp av genvägarna i statusfältet. Dessutom bör enhetens standby-läge ställas in på en relativt kort tid.

Styr kommunikationsfunktioner

Wi-Fi- och Bluetooth-gränssnitten på Android-smarttelefoner är bekväma, men förbrukar mycket ström. Därför rekommenderas det att stänga av dem i snabbinställningarna efter varje användning. Dessutom har flygplansläge tillåter alla kommunikationsgränssnitt att stängas i en enda operation. Den ska aktiveras under natten när användaren inte vill ta emot samtal. Användningen av GPS kan också minska batteritiden. Det är därför lämpligt att aktivera den endast när det är nödvändigt. Slutligen bör mobildata inaktiveras om användaren inte har för avsikt att ta emot e-postmeddelanden eller använda applikationer.

Begränsa aviseringar

Tidningar, sociala nätverk, meddelanden, mottagande av meddelanden är ett alternativ, visserligen praktiskt,men använder mycket av batteriet. Det är därför viktigt att begränsa dem. För att spara mer energi är det också att föredra stäng av lysdioden avisering och vibration. I synnerhet förbrukar den senare mer batteri än ringsignalen.