Startpaket för att göra dina egna hushållsprodukter

Istället för att använda potentiellt giftiga och miljöskadliga kemiska rengöringsprodukter är det bättre att göra dem själv. DIY hushållsprodukter är mer pålitliga, ekonomiska och miljövänliga. Det är lätt att göra dem. Du behöver bara använda rätt ingredienser. Här är några grunder för att komma igång.

Gör dina egna hushållsprodukter

Varför göra dina hushållsprodukter själv?

De flesta hushållsprodukter på marknaden innehåller giftiga ingredienser som skadar miljön och är skadliga för hälsan. För att undvika att sprida dessa farliga kompositioner i huset är det bättre att använda hemgjorda produkter. Det är lätt att göra dem själv. Du behöver bara känna till de grundläggande ingredienserna och veta hur du använder dem på rätt sätt. Miljövänliga och ofarliga för hälsan, hemgjorda hushållsprodukter är de mest lämpliga för personer som är känsliga för kemikalier.

Vilka är de grundläggande ingredienserna för att göra dina egna hushållsprodukter?

Det är lätt att göra egna hushållsprodukter. Du behöver bara ha rätt ingredienser, dosera dem väl och använda dem på rätt sätt. Vanligtvis finns basprodukterna tillgängliga i stormarknader. Andra står redan i köket. Här är några grundläggande saker för att göra dina egna hushållsprodukter.

  • Vinägern

Istället för att krångla till dyra produkter är det bättre att använda vinäger, som är lätt att hitta, effektivt och säkert. Vinäger används för det mesta för att eliminera dålig lukt, oavsett om det är i toalettskålar, på kakel eller på tyger. Den är även effektiv för att glänsa fönster, speglar och porslin. I luften eller på föremål desinficerar och luktar det. För mer effektivitet är det lämpligt att värma upp vinägern innan den används.

  • Citronen

Citron är en 100% naturlig och ekologisk rengöringsprodukt. Alla dess komponenter är användbara. Dess juice återställer glansen till läder, tallrikar och föremål i rostfritt stål. För att ta bort de mest envisa fläckarna, gnugga dem bara med en halv citron. Det gäller även grillgrillar, fog eller grytor. Citronskal, å andra sidan, kan användas i potpurris eller hällas i kokande vatten för att fungera som en deodorant.

  • Svart tvål

Som Marseille-tvål, svart tvål säljs i flytande och fast form. Det kan användas som en basingrediens i en hushållsprodukt eller användas på egen hand. I köket används den för att avfetta fläktar, diskbänken eller bänkskivan. För att göra detta, löddra det helt enkelt med vatten och applicera det med en svamp. På disk, fönster och i tvättmaskin fungerar svart tvål även som fläckborttagning och avfettningsmedel.

  • Lera

Oavsett om den är grön eller vit, rengör lera effektivt. Detta pulver säljs i snabbköpet. Helt naturligt, det kan appliceras på vilken yta som helst. Den är uppskattad för sina avfettningsegenskaper. Den absorberar olja eller majonnäs som av misstag spills på kläder, mattan eller soffan. Lera används också för att polera metallytor. Vit lera har blekande egenskaper. Det skrubbar väggarna och tar bort mögel.

  • Lersten

Det är hushållsprodukten som alla behöver. Alla vattentvättbara ytor kan rengöras med lersten. Naturligt och mjukt, det polerar utan att skada materialen. Den består huvudsakligen av vit lera och flytande tvål och avfettar, polerar och rengör effektivt. Pastan är lätt att använda. Fukta bara en svamp lätt och skumma in en liten mängd i den. Det glänser diskbänken och smyckena, avfettar bänkskivan, rengör plattorna och verkar mot kalk.

  • Tandkräm

Förutom att användas i munhygien är tandkräm också en överraskande hushållsprodukt. Den tar bort envisa fläckar på vit tvätt tack vare sin blekande effekt. För att dölja de små hålen i väggarna, täck bara över dem med en liten dos tandkräm. Dessutom återfår fönstren sin glans under verkan av denna hygienprodukt. Den verkar effektivt på PVC, trä och rostfritt stål.

  • Kaffesump

de kaffesump är en utmärkt deodorant. Istället för att slänga det, är det lämpligt att förvara det i glasbehållare för att få bort eventuella dåliga ångor i huset. Det eliminerar perfekt lukten av lök på händerna. För att göra detta, gnugga bara med det. Detta naturlig exfoliant är också effektivt för att minska lukten av färsk färg. Placera bara en skål med kaffesump i rummet.

  • Alkoholen

För att bränna eller till hushållet fungerar alkohol som ett kraftfullt rengöringsmedel. Denna lösning är utan tvekan den rengöringsprodukt som varje hushåll borde ha. Den tar bort nästan alla fläckar på tvätt, fönster eller kakel. Det kan blandas med andra produkter för att komponera en kraftfull rengöringsblandning. Men som en brandfarlig produkt bör den hanteras varsamt och borta från eld.

  • Eteriska oljor

För att tillverka dina egna hushållsprodukter är det viktigt att köpa en eterisk olja kit. De är uppskattade för sina renande och renande egenskaper. Används sällan på egen hand, de är mer lämpade för hemlagade hushållsrecept. Eteriska oljor av citron, lavendel eller söt apelsin är särskilt uppskattade för sina lugnande, antimikrobiella och svampdödande egenskaper, oavsett om det är i rengörings- eller deodoriserande recept. Det rekommenderas dock att hålla en lätt hand när du använder dem. För hög dos kan eteriska oljor kväva hela huset och orsaka vissa allergier.

  • Bikarbonat

Det hjälper till att bli av med de mest envisa fläckarna. På tvätten eller på golvet fungerar bakpulver effektivt för att avlägsna envis smuts. Detta vita pulver med flera förtjänster säljs i nästan alla stormarknader. För att eliminera den dåliga lukten av läder, för att bli av med smuts som fastnat i ugnen, för att deodorisera kylskåpet eller för att bekämpa mögel, strö bara över bakpulver före eller under rengöring. Under dess verkan återfår köksredskap och kakel sin glans.

Det är också möjligt att ersätta bakpulver med sodakristaller, som är mer kraftfulla och effektivare.

Vilka material är nödvändiga för att göra dina egna hushållsprodukter?

För att göra recept på hushållsprodukter själv måste du ha rätt material. Vanligtvis finns redskapen som används i köket: knivar, kastrull och rivjärn. Det är också lämpligt att köpa lämpliga behållare. De är en del av det väsentliga i satsen. För produkter i stora mängder är det möjligt att tillhandahålla återvunna burkar. Det handlar om tvätt- och golvrengöringsprodukter. För att rengöra disk eller dekorativa föremål är sprutor mer lämpliga. För själva rengöringen är det att föredra att tillhandahålla mikrofiberdukar, svampar, moppar och en skrapa.