Hur blir man av med vägglöss?

Vägglöss är små insekter som kryper ner i sängkläder och kläder. För att bli av med dem innan de förökar sig i hela huset finns det flera lösningar såsom eteriska oljor. Det är viktigt att behandla infekterade föremål med kyla, värme eller insekticider.

Bli av med vägglöss

Bli av med vägglöss naturligt

Det är svårt att bli av med vägglöss. Dessa små nattdjur är bra på att gömma sig på udda ställen och fly de mest vaksamma ögonen. Dessutom är deras livscykel snabb. De bildar snabbt riktiga kolonier. För att eliminera dem naturligt, ingenting som eteriska oljor:

 • Tea tree eterisk olja är känt som en naturlig skadedjursbekämpning och insekticid. Den stöter bort vägglöss med sin doft och hindrar dem från att växa.
 • Eterisk olja från kryddnejlika är också en utmärkt naturlig insekticid. Det är effektivt i kampen mot ett stort antal parasiter, inklusive vägglöss och kvalster.
 • De flesta insekter tål inte den starka lukten av citron eukalyptus eterisk olja.

För att behandla sängkläder av en gravid kvinna eller ett barn är det bättre att användalavendel eterisk olja. Lika effektiv som tea tree eterisk olja eller kryddnejlika eterisk olja, den sticker ut för sin säkerhet.

Använda kyla för att bli av med vägglöss

För att behandla kläder angripna av vägglöss är kyla effektivt. Lägg bara kläderna i en plastpåse och lägg dem i kylen över natten. Dessa små insekter kommer inte att motstå det. Om det finns tillräckligt med plats i kylen, varför inte prova den här metoden för lakan och överdrag? Annars är det möjligt att bearbeta hela rummet. Så här gör du:

 1. Strö flytande kväve eller koldioxidsnö i kammaren. Insistera på sängen och under.
 2. Låt behandlingen verka i minst 2 timmar.
 3. Tvätta händerna väl och byt kläder.

För detta tips krävs handskar och lämpliga kläder.

Angående värmebehandling är den reserverad för proffs.

Rengör möblerna

Vägglöss är särskilt förtjust i varma, svagt upplysta platser, särskilt i möbler. Därför, för att hantera dem effektivt, är det viktigt att rengöra dem.

 • Tomma lådor och annan förvaring;
 • Damma av insidan med en borste. En tandborste är mer lämpad för att ta bort finare damm.

Dammsugaren är mer effektiv för att noggrant rengöra garderober.

Rengör väggar och golv

Efter möbleringen måste du rengöra väggar och golv.

 1. Flytta alla möbler;
 2. Damma av varje hörn av rummet med en lämplig borste;
 3. För att nå svåråtkomliga platser finns det inget som en dammsugare.

Små tips:

 • De med trägolv behöver vaxa det då och då, en gång i månaden.
 • För att kunna använda dammsugaren på rätt sätt och effektivt kontrollera spridningen av vägglöss är det viktigt att underhålla enheten ordentligt. Rengöring efter varje användning är viktigt.
 • Se också till att isolera dammsugarpåsen för att undvika risk för spridning.

Tvätta tvätten effektivt

För att bli av med vägglöss är det lämpligt att tvätta dina sängkläder och filtar väl. Rengöring vid 60 ° C är mycket effektivare. Om tvätten inte tål denna temperatur bör kall användas i detta fall. de frys vid -20 ° C i tre dagar och voila! För att få bort de mest motsträviga små varelserna rekommenderas det starkt att göra en ångrengöring vid 110 °C eller 180 °C. De är inte resistenta mot höga temperaturer.

Andra lösningar för att bekämpa vägglöss

Innan du tar till drastiska metoder för bekämpning av vägglöss, här är några fler nödtips att prova:

 • Kiselgur: det är ett ämne tillverkat av fossiliserade alger. Kiselgur är en utmärkt insekticid som är både effektiv och naturlig. Det räcker att lägga några där insekterna passerar för att döda dem.
 • Silikagel : Denna produkt är effektiv för att torka och döda skadedjur. Vägglöss är inget undantag. För att göra detta, reducera silikagelen till ett pulver och applicera den över hela rummet. Insistera på madrassen och längs väggarna. Kiselgelpulvret fastnar på insekter och torkar ut dem. Det är viktigt att upprepa operationen var femte dag för att ta bort eventuella nykläckta ägg. Behandlingen varar vanligtvis fem veckor.
 • Vintergrön alkohol : det är effektivt för att döda vägglöss och deras ägg. Inte lätt att hitta, vintergrön alkohol kan appliceras direkt på bon och insekter med en sprayflaska. Den ska också läggas på sängen och sänggaveln.

Att kontrollera vägglössangreppet

För att förhindra spridning av vägglöss i hela huset, här är några rekommendationer :

 • Passera alla infekterade föremål genom maskinen om möjligt. Annars värm upp dem.
 • För småsaker, slå in dem i en plastpåse och lägg dem i solen i flera dagar.
 • Tvätta alla sängkläder, kläder, väskor, överkast, tygartiklar, ludd och kuddar på hög värme och torka dem även vid hög värme. Vissa tvättstugor erbjuder den här typen av tjänster.

Använd insekticider

Om de angripna föremålen inte kan tvättas återstår bara att använda insektsmedel. De är effektiva för att eliminera alla parasiter. Innan de används är det viktigt att förbereda rummet. För det :

 • Tvätta lakan, överdrag och täcken.
 • Tomma möbler: garderober, byråer, nattduksbord, etc.
 • Förvara kläder i lösliga tvättpåsar.
 • Att dammsuga.

Denna storstädning är också en möjlighet att bli av med alla onödiga föremål som är riktiga nischer för vägglöss.

För applicering av insekticidet, här är instruktionerna:

 1. Bär handskar och förkläde.
 2. Stäng alla fönster och dörrar.
 3. Häll produkten under sängen och i hörnen av sovrummet.
 4. Låt agera och stäng rummet.
 5. Vänta minst en timme innan du öppnar dörren igen.
 6. Rengör handskar, förkläde och händer.