Hur lär man sig att träna en parakit?

Både intelligent och pratsam, parakiten är en mycket trevlig sällskapsfågel. Det är dock tillrådligt att utbilda honom. För att uppnå detta kan ägaren följa dessa 5 tips som är grunderna för effektiv träning.

Att träna en parakit

Hur upprätthåller man en förtroenderelation med parakiten?

Om fågeln precis har kommit till huset bör den få lite tid att anpassa sig till sin nya miljö. Det kommer att ta minst två veckor för parakiten att integreras. När hon väl känner sig bekväm i sitt nya hem är det dags att få hennes självförtroende innan du tränar henne. Att göra detta :

 • Ta hand om fågeln: det finns flera sätt att ta hand om en parakit. Det enklaste sättet är att prata med honom regelbundet. För att göra detta, stanna inte långt från buren och tala mjukt. Å andra sidan, undvik att göra oväsen eller skrika för att inte skrämma honom. Det är tillrådligt att chatta med fågeln dagligen medan du väntar på att den ska bekanta sig. Parakiten kommer att vänja sig vid det efter några veckor. För att behålla detta självförtroende är det möjligt att läsa en berättelse för honom. Parakiter älskar att höra sin ägares röst, vilket kan lugna dem när de vant sig vid det.
 • Att mata parakiten vid bestämda tider: detta är den viktigaste gesten för att få fågelns självförtroende. Genom att mata henne kommer hon att börja skilja den som matar henne från andra i huset. Dessutom är det bättre att ge mat vid fasta tider och byta vatten varje dag. Det är också lämpligt att ge den ett namn. Vid måltiderna ska den kallas vid namn. Genom att göra detta kommer parakiten lätt att känna sig bekväm och vänja sig vid närvaron av denna person. Innan dressing, ge frukt eller frön till fågeln. Efter varje pass, belöna parakiten genom att ge den godis igen. Denna teknik hjälper till att motivera fågeln att lära sig mer.
 • Låt fågeln flyga runt huset: När parakiten har bekantat sig med sin ägare och sin omgivning kan den nu flyga in i rummet där den hålls samtidigt som den håller fönster och dörrar stängda. Detta ger fågeln mer frihet och bevarar dess hälsa.

Lär ut parakittrick

Detta är den viktigaste delen av att träna en parakit: lär honom knep. I detta steg måste du lyssna på fågeln och förstå dess reaktioner.

 • Bekanta dig med ägarens hand: stoppa in handen i buren och håll den stilla. Upprepa denna gest varje dag tills fågeln inte längre är rädd. Dra sedan ut ett finger och stryk över fågeln för att visa den tillgivenhet. Om fågeln inte reagerar under de följande dagarna, placera mat på fingret för att locka till sig den och få den på fingret. Upprepa detta tills fågeln vänjer sig.
 • Byt med att ge order till parakiten: upprepa ofta kommandona "upp" eller "ner" när fågeln klättrar eller sjunker med fingret. Fågeln kommer gradvis att förstå innebörden av dessa order. När parakiten utför de förväntade handlingarna utan problem, bör du aldrig glömma att belöna den med mat.
 • Ställ upp stegarna: För att göra detta, köp fågelstegar av plast och installera den sedan på ena sidan av parakitens bur. Nyfiken av naturen kommer fågeln vilja klättra på den. När han gör det, upprepa kommandot "klättra" så att han associerar ordet med handlingen han utför. Ju mer ägaren upprepar denna order, desto mer kommer parakiten att komma ihåg det. Efteråt, när ägaren beordrar den att klättra på stegen, lyder fågeln lätt.

Lär dig prata med en parakit

Detta steg är mycket viktigt eftersom det kräver mer tålamod och uthållighet från tränarens sida. Det tar tid att lära en parakit att prata.

 1. Det första man ska göra är att lära honom sitt namn. Upprepa hans namn när han behöver matas eller när ägaren pratar med honom. Säg hans namn långsamt och tydligt så att han kan skilja det från andra ord. Glöm inte att belöna henne med frön eller godsaker när hon utvecklas i sin träning. Om det finns flera parakiter i en bur är det bäst att träna dem en i taget så att de inte blandar ihop sina namn.
 2. Det andra steget är att lära honom andra lätta att komma ihåg ord som "hej", "hej", "hej då", "hej då" och många fler. Närhelst parakiten lyckas lära sig ett ord, kom ihåg belöningssteget. Detta kommer lätt att motivera henne att lära sig andra ord. För att associera gesterna med ordet "hej", presentera ett finger för parakiten, som för att bjuda in den att klättra på den, ta sedan bort den när parakiten har höjt benet så att den förblir i denna position. Ge sedan frön och säg "säg hej!" ". När gesten upprepas regelbundet, kommer fågeln att associera detta ord med handlingen att höja sin tass.

Förbättra parakitens ordförråd

När du har bemästrat de grundläggande orden är det dags att bygga upp ditt ordförråd. Det är värt att notera att parakiter kan komma ihåg tusen ord under hela sitt liv. Konstruera en enkel mening och försök beskriva den åtgärd hon vidtar och associera den med ordet att lära sig.

 • När du går in i rummet där parakiten är, säg "hej (parakitens namn)";
 • När det är dags att mata, lägg mat i handen och sträck ut den till fågeln, säg sedan "ät" eller "ät (parakitens namn);
 • Om parakiten nappar eller biter, säg "bad guy";
 • Om parakiten ser glad ut eller vilar på ett ben, säg "glad";
 • Det enda man inte ska göra är att lära honom dåliga ord. Parakiten kommer ihåg dem länge och kommer till och med säga dem inför gäster.

Att lära en parakit att sjunga

Efter att ha byggt upp fågelns ordförråd är det nu dags att lära den att sjunga. Det finns inget vackrare än att höra en parakit sjunga.

 • Det bästa sättet att lära honom att sjunga är att välja en låt som är enkel och populär bland alla;
 • Slinga den här så att parakiten kan komma ihåg den;
 • Stäng av enheten, sjung sedan låten utan musik och spela in;
 • Spela inspelningen hela dagen, även om det inte är någon hemma;
 • När parakiten börjar sjunga, börja lära ut vers för vers.
 • Lyssna på vad hon säger och korrigera hennes ordförråd allt eftersom.
 • Närhelst hon lyckas sjunga en vers, belöna parakiten med frön eller frukt.
 • Upprepa denna process tills fågeln kan sjunga hela sången utan svårighet.