Hur man rengör plexiglas ordentligt: ​​7 tips

Olika metoder gör att du kan rengöra plexiglaset ordentligt. Används som ett substitut för glas, skiljer sig plexiglas från det senare genom sin motståndskraft och lätthet. Detta material är dock särskilt känsligt för damm, vattenstänk och all annan ansamling av smuts.

Tips för rengöring av plexiglas

Punkter att känna till innan du rengör plexiglas

Plexiglas har många fördelar som beläggningsmaterial. Resistent, hållbar och ljus, dess installation innebär inga begränsningar. Estetisk med sitt transparent färg och dess utseende imitationsglas, plexiglas används inom många olika områden. Men när smuts lägger sig på ytan kan detta material lätt skadas. Trots dess motståndskraft bör vissa försiktighetsåtgärder vidtas vid rengöring:

 • Förvisa användningen av frätande produkter och baserat på lösningsmedel riskerar försämring av plexiglaset;
 • Torka aldrig ytan torr för att förhindra att damm repar plexiglaset;
 • Kontrollera rengöringsmedlets komponenter att använda: ammoniak, skurpulver, aceton, bensin eller thinner är plexiglasets fiender;
 • Välj en fönster tvättare ha en miljömärke om möjligt ;
 • Använd inte tamponger Var skurdukar, till exempel på den gröna sidan av en svamp.

De nödvändiga verktygen

Innan rengöring rekommenderas att förbereda de nödvändiga verktygen. Helst bör de grupperas på en plats nära arbetsområdet så att de är inom räckhåll. Här är listan över verktyg att ha för att rengöra plexiglaset ordentligt:
 • A svamp eller en mjuk trasa;
 • Av Ljummet vatten ;
 • A Sämskskinn för att inte repa ytan;
 • a spruta ;
 • A roterande borste eller a raclette för stora ytor.
Kommersiellt tillgängligt, det mesta av detta material är relativt prisvärt.

Rätt produkter för effektiv skrubbning

Det finns två metoder för att bli av med smutsen som samlats på plexiglasets yta. Den första är att tvätta meddiskmedel, en lösning som är både enkel och billig. Den andra föredrar en grönare lösning med hjälp av en blandning av 3 koppar vatten och 1 kopp vinäger. Men i närvaro av envisa eller feta fläckar, men även i händelse av förlust av lyster på plexiglasytan, kan dessa produkter vara ineffektiva. Det är därför nödvändigt att tillgripa andra metoder:

 • För att ta bort en envis fläck är det möjligt att använda en glasrengöringsmedel, men endast ekologiskt certifierad, eller en blandning av vatten och Diskmedel.
 • För att återställa sin glans till skamfilat plexiglas, en blandning av vatten och avtvål är lämplig.

Steg för att rengöra plexiglas

När utrustningen och rätt produkter finns tillgängliga är det dags att rengöra plexiglaset. För att ta bort damm och föroreningar som finns, här är stegen att följa:
 1. Blandavatten och diskmedel ;
 2. Häll blandningen i sprutan;
 3. Spraya plexiglaset;
 4. Gnid med en svamp eller mjuk trasa fuktig ;
 5. Skölj utrustningen under rengöring;
 6. Skölj ytan med rent vatten;
 7. Torka av plexiglaset med en Sämskskinn.
För en ekologisk metod, Fortsätt enligt följande:
 1. Kombinera 1 kopp vinäger och 3 koppar vatten i en spruta;
 2. Skaka försiktigt;
 3. Spraya ytan på plexiglaset;
 4. Gnid försiktigt med en luddfri trasa för att avsluta rengöringen.
Det är också möjligt att använda fönstertvättmedel ha en miljömärke. Det är viktigt att kontrollera detta omnämnande på produktförpackningen. Närvaron av lösningsmedel kan faktiskt försämra plexiglaset under rengöring. Att utföra skrubbning med fönsterprodukt, är det lämpligt att läsa noggrantde Användningsinstruktioner.

Ta bort repor på plexiglaset

Yttre aggressioner gynnar uppkomsten av repor på plexiglasets yta. För att återfå sin transparens måste polerpasta representerar den idealiska lösningen. Här är stegen att följa:

 1. Ta en polerpasta tub och en trasa ;
 2. Placera en liten mängd produkt på glaset;
 3. Fullgöra cirkulära gester med tyget hängande 1 minut på den berörda delen;
 4. Upprepa operationen om det finns ihållande spår.

Tips för att ta bort fettstänk

Om det finns olje- eller tjärfläckar på plexiglaset tappar det sin estetiska dragningskraft och är obehagligt vid beröring. Dessutom blir materialet mindre motståndskraftigt. a djuprengöring är därför väsentligt. För att göra detta kan tre metoder användas:

 • Inget bättre än en naturlig och ekologisk lösning för att ta bort fettfläckar från plexiglas: den citron-. Denna citrusfrukt är uppskattad för sina många dygder, som börjar med dess verkan avfettning. Du måste skära en citron på mitten, pressa de två fjärdedelarna för att samla saften. Nästa steg är att betala två matskedar citronsaft och vatten i en spruta. Stäng locket och skaka i långsamma cirkulära rörelser i några sekunder. Spraya sedan ytan med blandningen uppifrån och ned. Sedan ska plexiglaset rengöras med en mikrofiberduk genom att göra en S gest, alltid uppifrån och ned. Upprepa rörelsen för att ta bort produktrester.
 • Handlingen av alkoholen på fettfläckar är inte längre att diskutera. För att göra detta, blöt lätt a alkohol mikrofiberduk. Ytan ska sedan gnuggas och sedan skavs med den vanliga metoden.

Att bli av med ett gulnat plexiglas

Plexiglas kan tappa sin ursprungliga färg och mattas pga solsken. Dessutom har smuts och fuktighet gula ytan på materialet. För att övervinna dessa spår, rekommenderas att förbered en blandning av tvål och vatten. Som alltid, användningen av en mikrofiberduk rekommenderas att inte repa ytan. För att fortsätta med rengöringen är det nödvändigt att blötlägga trasan med denna blandning och att gnugga. Plexiglaset kommer snabbt att återfå all sin glans.