8 av de smutsigaste platserna och sakerna i badrummet

Bakterier och bakterier växer snabbt i varma, fuktiga miljöer som badrummet. Det här rummet rymmer miljontals bakterier och mikrober i dess skrymslen och vrår. Uppdatering om de smutsigaste områdena och tillbehören, och tips om hur du kan åtgärda situationen.

De smutsigaste platserna i badrummet

Duschhuvudet

En studie av forskare vid University of Colorado avslöjar att duschhuvud är den föredragna miljön för mykobakterier. Dessa är orsaken till hud-, lung- eller lymfsjukdomar. För att eliminera dem är det nödvändigt att desinficera insidan av duschhuvudet regelbundet.

Tandborste

Enligt en studie från University of Manchester, a tandborste är hem för i genomsnitt 10 miljoner bakterie mellan dess hårstrån. Plastfodral bör undvikas, eftersom de förlänger tandborstens torktid och därmed främjar spridningen av bakterier. Det är också lämpligt att:

  • Byt ut tandborsten varje kvartal;
  • Skölj tandborsten med varmt vatten efter varje användning.

Badmattan

Placerad i en vått rum och ständigt trampade, den badmattor är en groddbo. Den bör bytas ut regelbundet och tvättas en gång i veckan.

Badhandduk

Med varje användning handduk samla dem bakterie och den mikrober finns i hudfloran. För dagligt bruk är det idealiskt att tvätta badhandduken minst en gång i veckan.

Duschdraperiet

de duschdraperi förblir blöt för det mesta. Därför ackumuleras det:

  • Kalkavlagringar;
  • Tvålrester;
  • Fuktfläckar.

För att undvika spridning av svampar och mögel bör den förkortas och torkas efter dusch.

Duschblomman

De dusch blomma exfolierar skonsamt huden och skummar lätt, det perfekta tillbehöret för tvätt! Men den varma och fuktiga miljön badrum främjar utvecklingen av bakterie i duschblomman. Detta tillbehör är också svårt att rengöra. Den ska tvättas efter varje användning och bytas ut var tredje vecka.

Badleksaker

Praktiskt att distrahera de små under bad, den plastleksaker som den badanka är inte ofarliga. Forskare har faktiskt upptäckt flera miljoner mikrober och av svamp, inklusive potentiellt patogena bakterier, inuti dessa leksaker. Blandningen av smutsigt vatten och plast främjar spridningen av dessa bakterier. För att undvika detta är det lämpligt att tömma leksaken och sänka ner den i kokande vatten efter varje användning.

Strömställare och dörrhandtag

Ljusknappar och dörrhandtag, speciellt de i köket och badrum, är fyllda med bakterie. Observera att en individs händer innehåller och transporterar cirka 10 miljoner bakterier. Dessa rum är dessutom de mest trafikerade i huset.