Hur undviker man gnisslande i huset?

Det är viktigt att inspektera varje rum i huset för att hitta källan till gnisslet. Om dessa kvarstår riskerar de att få allvarliga konsekvenser. Dessutom finns det många enkla och effektiva sätt att bli av med det. När gnisslet har tagits bort kommer de boende i lokalerna att kunna bo i en bekvämare interiör.

Tips för att undvika gnisslande i huset

Applicera olja eller talk på dörrgångjärnen

Det är vanligt att husets dörrar knarrar. För vissa människor stör detta dig inte riktigt. Men för andra innebär det irritation att höra en dörr som knarrar vid minsta rörelse. När det gäller unga föräldrar och andra kan deras barn väckas av detta ljud. Detsamma gäller personer som har särskilt känsliga öron. Det ljud som genereras blir en källa till stress.

Lyckligtvis finns det ett antal sätt att lösa problemet med en pipande dörr.

 • Det är bland annat tillrådligt att lägg olivolja eller någon annan typ av olja på gångjärnen. Observera att en liten mängd är tillräcklig för detta ändamål. När gångjärnen är helt belagda ska dörren normalt inte längre gnissla.

I händelse av att invånarna i huset inte har olja, den talk är en annan produkt som hjälper till att förhindra gnisslande dörrar.

 1. Strö bara lite på gångjärnen och gångjärnen.
 2. När detta är gjort är det viktigt att öppna och stänga luckan flera gånger så att talket kommer in i varje hörn av gångjärnen och gångjärnen.

För din information är talk också praktiskt handtag som producerar ett skrikande ljud.

Eliminera gnisslande gångjärn

 • För innerdörrar, gnugga ledningen med en penna på gångjärnen öppna och stäng dem sedan flera gånger så att grafiten kan tränga in.
 • För exteriöra öppningar (luckor, grindar, etc.), släpp bara lite 'fotogen på gångjärnen.

Fixa det pipiga golvet

Ha en gnisslande golv kan orsaka många olägenheter. Faktum är att om en familjemedlem går upp mitt i natten, kan han vakna upp hela hushållet på grund av ljudet som produceras när han går. Dessutom, om husägare vill sälja sin fastighet, kan dess värde sjunka på grund av skrikande mark. Observera att ett golv som gnisslar kan vara ett tecken på allvarligare försämring. Det är därför viktigt att reparera det så snart som möjligt.

Med rätt verktyg kan denna uppgift utföras på några minuter. I allmänhet kommer markljud från friktionen mellan två brädor, antingen på marknivå eller under.

 1. För att bli av med det är det nödvändigt att identifiera brädorna som producerar ett visst ljud. Tveka inte att byta ut dem om de är för slitna.
 2. Sedan måste man fixa dem så att de inte längre kan röra sig.
 3. Kontrollera att gnisslet försvinner genom att trycka på den reparerade ytan.

Andra smarta lösningar för ett pipigt golv

Bortsett från reparationer finns det några enkla sätt att minska trägnisslet. Faktum är att olika produkter gör det möjligt att undvika denna typ av olägenhet, nämligen:

 • Talk : Det fungerar som ett flexibelt bindemedel och minskar friktionen. Det ska spritsas mellan sprickorna i golvet. Sedan är det absolut nödvändigt att dammsuga för att ta bort överskottet. För att fördela talken jämnt kan du fördela den på golvet och borsta den med en kvast samtidigt som du insisterar på fogarna. Vissa proffs hävdar till och med att om man trampar hårt på golvet kan talk tränga in mer.
 • Marseille tvål i flingor : genom att föra in den senare mellan träets mellanrum kommer gnisslet att avta. I samma kategori är det också möjligt att användafotogen eller ljusvax. Men med dessa två produkter finns det en risk att träet försämras och till och med fatta eld. Det är därför bäst att undvika dem för att eliminera risken för olyckor.
 • Underhållsolja för parkett : dess roll är att ge näring åt trä som är för torrt, vilket hjälper till att minska gnisslet. Det bör beläggas på parketten, insistera på de pipiga områdena. Det är dock lämpligt att ta bort överskottet för att inte utsätta dig för för tidig igensättning.

Tips för gnisslande trämöbler

Trämöbler är vanliga i ett hem. Allt eftersom tiden går kan de göra obehagliga gnisslor, vilket orsakar några mindre problem. Vissa människor har till exempel svårt att somna på grund av ljudet från deras trälådor. För att lösa detta problem, talk är den idealiska lösningen. Faktum är att den absorberar fukt som vrider träet på möbler och snabbt dämpar skrik. Denna produkt är hal och mjuk och bidrar till att minska friktionen mellan lederna. För att bli av med gnisslande med talk finns det olika steg att följa:

 1. Ta talken och fördela det generöst över hela ytan på trämöblerna.
 2. Damma försiktigt den pudrade ytan med en kvast, samtidigt som du försöker återvinna överskottet.
 3. Upprepa föregående operation så många gånger som behövs tills gnisslet försvinner och talken har fyllt sprickorna perfekt.

Hur man fixar en pipande trappa

Precis som dörrar, fönsterbågar, golv och trämöbler kan trappor också göra gnisslande. Vanligtvis uppstår detta problem när strukturen är gammal och i dåligt skick. Steg som kommer i kontakt eller plankor som lossnar kan också vara källan till ljudet. Eftersom denna del av huset besöks av alla, när som helst på dygnet, eller till och med på natten, blir det knarrande som genereras snabbt irriterande. Lyckligtvis, för att lösa detta problem, finns olika tips till hands:

 • Om gnisslande kommer från stigarna : det är tillrådligt att peka stegen i stigarna med hjälp av spikar mans huvudpunkt. Denna uppgift är enkel för trappor med en tillgänglig baksida. Men för de som inte är det måste du försiktigt lyfta den pipiga stigaren med en kofot, sedan dammsuga smutsen mellan steget och stigaren. När det är klart, fyll luckan med talk, trälim eller skjut in en bit gummi för att dämpa friktionen.
 • Om gnisslet kommer underifrån trappan är det bäst att fixa träkontakter i hörnet mellan den nedre delen av stigaren med starkt lim eller skruvar.