Gör miljövänligt schampo själv

Det är fullt möjligt att göra ditt eget schampo med enbart naturliga produkter. Förutom att spara pengar är detta schampo 100% ekologiskt. Det är mycket lätt att utföra och dess effektivitet kommer att göra hela familjen lycklig.

Att göra ett hemgjort schampo

Vilka är komponenterna i hemlagat schampo?

Kommersiellt tillgängliga schampon innehåller många kemikalier som kan skada håret. Hemlagat schampo består av mestadels naturliga ingredienser som är lätta att hitta och billiga. Eftersom 100% ekologiskt schampo, detta är en kvalitetsprodukt som utesluter alla skadliga ämnen. Detta är ett mycket populärt nytt koncept som för närvarande kallas "Food Cosmetics", tillverkat av ingredienser som vanligtvis finns i köket. Denna farmors botemedel håller på att bli ett nytt mode och tar fart i hem runt om i världen, kända för sina många dygder. Det kräver bara några enkla ingredienser:

 • de honung : Det är en utmärkt tonic och fuktighetskräm. Ofta är honung mormors botemedel par excellence mot lättare åkommor och förkylningar. Men det ger också en gynnsam effekt skadat och sprött hår. Den representerar därför en viktig reparerande och regenererande behandling för mycket torrt hår. Det ger hårbotten all sin glans.
 • De ägg : detta är också en nyckelkomponent i vårt miljövänliga schampo. Ofta används som ersättning för kött, ägget i all sin prakt består av proteiner, men även vitaminer (B5 och B6). Den har därför kraften att ge vår kropp näring, men även vårt hår.
 • de naturlig yoghurt : mjölkbaserad, vilket är ett komplett livsmedel, yoghurt lindrar intensivt kliande hårbotten och behandlar mjäll. Eftersom ägget främjar utvecklingen av mjäll kommer yoghurt att motverka denna bieffekt. Effekten av yoghurt och ägg är därför komplementära. Varför välja vanlig yoghurt? Helt enkelt för att socker inte har någon effekt på håret och kan torka ut det, speciellt eftersom honung redan innehåller mycket kolhydrater.
 • Kokosolja : I decennier har i synnerhet afrikanska kvinnor, med lockigt eller burrigt hår, använt kokos som en kosmetisk produkt. Användningen av kokosolja har alltså blivit en sed som gått i arv från mor till dotter. På grund av klimatet, som ofta är varmt och fuktigt, skyddar kokosolja och mjölk håret mot värme och speciellt från saltvatten. Kokosolja är bra för håråterväxt, eftersom det verkar direkt på rötterna genom att stimulera och stärka dem.
 • Bikarbonat : i grunden grundläggande, bakpulver neutraliserar någon surhet i hårbotten och i schampots andra komponenter. Det spolar ut all orenhet från porerna i skallen och renar svettkanalerna. Bikarbonat rengör därför hårbotten. Med andra ord, den närvarande primern djuprengör kemiska rester kvar på håret.
Tillsätt några droppar'eterisk olja som ros och mandel hjälper till att maskera lukten av andra ämnen, vilket inte alltid är trevligt.

Schamporecept och applicering

 • Inget är lättare! Blanda alla ingredienser tills du får en degig, trögflytande och homogen beredning.
 • Efter det, applicera det i vått hår, sträng för sträng, från rötterna till topparna. Dessutom, så att mängden av detta berömda schampo på varje tråd är lika, är det att föredra att sprida det med en borste som lätt kan hittas i butiker eller frisörer.
 • Massera sedan försiktigt hårbotten. Se till att allt hår är väl belagt. För att det ska vara riktigt effektivt, låt det sitta i ett tag tio minuter.
 • Slutligen ska hela håret sköljas noggrant, gärna med varmt eller ljummet vatten. Varför det ? Helt enkelt för att detta schampo är sammansatt av en fet och tjock substans, som hett vatten lättare kommer att kunna ta bort.
Du kan applicera ditt vanliga balsam efter att ha använt detta miljövänligt schampo. Det är viktigt att notera att du måste välja ditt balsam noggrant, så att det inte har motsatt effekt på håret.

Vilka är fördelarna med detta schampo?

De recept är väldigt lätt att följa och tillgänglig för mindre gör-det-själv-entusiaster bland oss. Följ bara anvisningarna nedan.
 • Det motsvarar någon typ av hår : slät, lockig, vågig, lockig och frizzy. Ger intensiv näring till torrt hår och ljusar upp fett hår.
 • Det skadar inte håret. Tvärtom, det bekämpar håravfall och förhindrar uppkomsten av kluvna toppar. Var och en av dess komponenter ger fördelar för skallen och hårbotten, vilket främjar deras välbefinnande.
 • För dem som vill ha längre hår främjar det snabbare tillväxt. Porerna andas bättre och är mer vidgade. Tvätta bara håret med det minst en gång i veckan. Effekten av schampo tillåter återväxt på 3 till 4 centimeter per månad.
 • Vårdar och ger mycket mer glans till håret.
 • Gör håret mer motståndskraftigt mot vinterkyla och skyddar det från intensiv värme på sommaren.
 • Mjukar upp och mjukar upp håret. Den har också en lösande effekt tack vare oljan den innehåller.
 • Det här är en lågbudgetschampo "eco" : för ekonomisk och ekologisk. Detta bioprodukt låter håret andas, men speciellt plånboken. Dess komponenter är prisvärda och är lätta att hitta i livsmedelsbutiker.
 • Det motsvarar alla åldrar: hos vuxna som hos barn. Detta schampo innebär ingen risk för nyfödda och gravida kvinnor, det är helt naturligt.
 • Det säkerställer tillförseln av proteiner, fetter och vitaminer till håret. Det garanterar därför ett friskt och robust hår.
 • För dem med lockigt hår hjälper detta schampo att definiera väl och hålla lockar. Det får dem att se återfuktade och fuktiga ut hela dagen.
Att ha ett naturligt schampo hemma innebär därför att ha fullt pålitlig och effektiv hårvård nära till hands.