Rengöring av dina solglasögon: 6 praktiska tips

Solglasögon används för att skydda ögonen från UV-strålar och är en modeaccessoar i sig. Oavsett om det gäller receptbelagda glasögon eller solglasögon, är regelbundet underhåll nödvändigt för att linserna ska se orörda ut. För detta måste tips för korrekt rengöring av solglasögon antas.

Rengör dina solglasögon

Steg att anta och undvika när du rengör ett par glasögon

Innan man börjar på rengöra sina solglasögon, är det nödvändigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder. Visst, eftersom glasögonen är ömtåliga, måste de bevaras för undvika att skada dem. Här är några åtgärder som är förbjudna eller som måste vidtas för en optimal rengöring Solglasögon :

 • Undvik kemtvätt: Smuts på glasögon bör aldrig kemtvättas. Det är nödvändigt alltidfukta dina glasögon innan du torkar av dem. Denna gest undviker verkligen att repa glasögonen.
 • Undvik att använda vävnader, t-shirts eller pappershanddukar : I avsaknad av en speciell trasa för att rengöra dina solglasögon är det strängt förbjudet att göra det med hörnet på en t-shirt, pappershanddukar eller en väv. Linserna på glasögonen är särskilt ömtålig, dessa material kan lätt repa linserna.
 • Föredrar mikrofiber eller bomullsdukar : dessa tyger är mjukare och är därför mer lämpade för glasögonglas. Det finns därför ingen risk att repa dem. Dessutom är de lätta att transportera och kan användas hela tiden.
 • Skydda dina solglasögon från sanden : när man går till stranden eller vandrar i skogen är det viktigt att hålla skyddsglasögonen borta från sanden. Detta avsätts lätt på glasen vilket kan skada dem snabbt. De måste därför rengöras systematiskt under dessa utflykter.
 • Lägg alltid dina solglasögon i sitt fodral : denna gest är mycket viktig när glasögonen inte bärs. Detta kommer att hålla dem från all smuts som kan komma på dem. Helst är det nödvändigt att välja de styva fodralen som skyddar glasögonen bättre än de flexibla fodralen.
 • Undvik termisk chock : Exponering för extremt varma eller extremt kalla temperaturer avråds starkt för glasögon. Kokande vatten bör därför undvikas för rengöring av glas. I själva verket kan den termiska chocken skada linsernas beläggning. Det är bäst att använda kallt eller ljummet vatten. De ska inte heller placeras nära en värmekälla.

Gör en snabbrengöring av dina solglasögon med en mikrofiberduk

Före och efter varje användning av solglasögon är det viktigt att utföra en snabb rengöring glasögon för att ta bort fingeravtryck, damm eller lätta fläckar. För att göra detta, använd bara a mikrofiberduk eller tygbiten som medföljde glasögonen när du köpte dem. För att rengöra glasögonen är det lämpligt att gnugga försiktigt genom att utföra cirkulära rörelser. Observera att mikrofiberduken minimerar risken för repor. Dessutom är en ren trasa nödvändig för att undvika ytterligare smutsning av glasen. Det är också viktigt att se till att montera, ofta i kontakt med svett och smuts på huden. De där dagliga handlingar är viktiga eftersom de hjälper till att hålla glasögonens ursprungliga skick intakt.

Rengör solglasögonen med tvål

Om smutsen på glasen är lite viktigare är en djuprengöring nödvändig. För att göra detta kan du använda tvål. Diskmedel I synnerhet är den en bra allierad för att ta bort all smuts på ett ögonblick. Så här gör du:

 1. Att läggaglas i varmt vatten: vattnet ska vara vid en tillräcklig temperatur för att undvika att skada linsbeläggningarna.
 2. Att lägga några droppar diskmedel på varje glas : Använd fingrarna och sprid tvålen väl över hela insidan och utsidan av glasögonen samtidigt som du gör cirkulära rörelser.
 3. Skölj glasen noggrant: kör bara glasen under vatten undvika att gnugga dem, eftersom det kan göra dem ännu mer smutsiga. När sköljningen är klar, kontrollera om det finns spår av smuts eller diskmedel.
 4. Torka glasen i det fria : Det är bättre att välja den här lösningen istället för att använda en trasa eller pappershandduk för att torka glasen för att undvika att repa dem. Vid behov kan en mikrofiber- eller bomullsduk göra susen.

Diskmedel är den enda hushållsprodukten som kan användas utan risk. Andra acetonprodukter eller vissa desinfektionsmedel kan skada glasen.

Rengör dina solglasögon med en speciell produkt för glasögon

Att ha oklanderliga solglasögon, sprayer dedikerade till deras rengöring är kommersiellt tillgängliga. Dessa produkter är särskilt tillgängliga hos optiker. Dessa har designats speciellt för att stärka linsernas beläggning för att öka deras livslängd. Att rengöra:

 1. Spraya lite produkt på varje glas och se till att det sprids över hela ytan som ska rengöras.
 2. Torka av glasen med en mikrofiberduk, gör cirkulära rörelser. Detta för att undvika fläckar eller lämna märken.
Det finns också rengöringsservetter, lätt att använda och relativt praktiskt.

Använd ett hemgjort rengöringsmedel för att underhålla dina solglasögon

I avsaknad av en speciell rengöringsprodukt för solglasögon är det fullt möjligt att göra det hemma. För att göra detta behöver du två ingredienser:
 • Av vattnet
 • Av rengöringssprit.
Tillverkningen av produkten består av blanda tre volymer alkohol för en volym vatten. Lösningen kan förvaras i en liten spray så att du enkelt kan ta den med dig och använda den när som helst. För att glasögonens linser ska lysa är det möjligt tillsätt några droppar diskmedel i blandningen. Användningsanvisningarna är desamma: spraya det på glasen och torka av med en ren bomulls- eller mikrofiberduk. Dessutom är detta trick också lämpligt för rengöring av ram.

Rengör dina glasögon med vit vinäger

Ett annat mycket praktiskt tips för att rengöra dina solglasögon är att använd vit vinäger. Denna produkt har verkligen många egenskaper. Förutom hans makt avfettningsmedel, vit vinäger är också bra desinfektionsmedel och en utmärkt rengöringsmedel för fönster och glas. För denna sista punkt är det nödvändigt blanda vinäger och vatten i lika stor mängd, spraya det sedan på glasen. Den ska sedan rengöras med en mikrofiberduk. Denna lösning kan lagras i en spray för användning var som helst, när som helst.