Använda cola i trädgården: 6 praktiska tips

Syrahalten i cola är användbar för exteriört underhåll. Denna dryck kan mycket väl ersätta vissa trädgårdsprodukter. Här är sex användningsområden för denna läsk i trädgården.

6 saker att göra i din trädgård med cola

Påskynda komposteringsprocessen

För trädgårdsälskare bör det noteras att hälla cola i trädgårdsjorden är effektivt för minska jordens pH. Observera att många trädgårdsmästare använder denna dryck för att plantera syraälskande växter som azaleor, astilbe eller bergenia. Dessutom hjälper denna dryck att påskynda jäsningen av komposten. Faktum är att syrorna såväl som sockret i denna dryck stimulerar de mikroorganismer som är användbara för nedbrytningsprocessen. För att förbereda kompost bör du:

 1. Blanda växtavfallet med avfallet. Volymen beror på mängden växter som ska planteras.
 2. Häll en liters flaska läsk över komposten.
 3. Blanda ihop allt och låt stå i minst en vecka.

Ju mer cola du använder, desto snabbare sönderfaller den.

Ringla över cola

Dryck avgasad cola är inte det finaste. Men istället för att hälla drycken i diskhon rekommenderas det att använda den till trädgårdsväxter. Tack vare sin höga andelKolmonoxid, denna läsk ger näring åt växterna samtidigt som de får den nödvändiga återfuktningen. För att göra detta, fyll vattenburken med cola och sedanVattna blommorna med betoning på blad och stjälkar. Däremot ska du undvika att hälla cola på blommorna och på knopparna. För att endast rengöra bladen och stjälkarna bör en tygbit blötläggas i läsk. Du måste sedan försiktigt gnugga bladen och stjälkarna med tyget för att ta bort damm samtidigt som du är försiktig så att du inte skadar dem.

Observera att det rekommenderas att utföra denna metod regelbundet, helst vid solnedgången. I själva verket ger denna dryck väsentliga element för tillväxt av vissa växter av trädgården. För effektiv vattning är det möjligt att varva användningen av cola och vatten.

Använder cola för att ta bort rostfläckar

I händelse av exponering för väder och vind kan metalldelar i trädgården som krattor, sekatörer eller till och med trädgårdsmöbler i järn lätt rosta. Istället för att ersätta dem är användningen av slipande rengöringsmedel en lämplig lösning. För den som inte har det till hands är Cola dock ett bra alternativ. Faktum är att syrorna som finns i denna dryck är särskilt kraftfulla. Observera att cola också används till rena metaller och glänsa smycken.

Denna dryck är idealisk för bekämpa rost. Tack vare henne kommer rostiga föremål i trädgården att återfå sin forna glans. För det behöver du:

 1. Samla alla rostiga föremål från trädgården;
 2. Sänk ner dem i en skål fylld med läsk och låt stå i en timme ;
 3. Plocka upp föremålen och doppa dem i en tvåligt vatten ;
 4. Skölj med rent vatten och torka torrt.

För att rengöra rost från botten av en pool, du måste bara:

 1. Töm den och häll i minst två liter koks.
 2. Låt verka i två timmar och skölj noggrant.

Om rosten inte försvinner första gången är det bättre att hälla tillbaka cola i den tomma poolen och upprepa samma åtgärder.

Hur använder man colasoda för att hålla oönskade människor borta från trädgården?

Många använder läsk för att skydda trädgårdsväxter sniglar, myror, sniglar och andra insekter. Att attackera blommor, gräs eller till och med grönsaksträdgårdar, de senare orsakar i allmänhet mycket skada. Istället för att använda kemikalier kan du satsa på cola. Efter en fest kan den överblivna drycken användas som eninsektsmedel för att bekämpa oönskade. Beroende på vilka parasiter som ska elimineras är metoden som ska följas annorlunda:

 • Att jaga sniglar och sniglar, fyll en skål med cola och låt stå i trädgården över natten. Attraherad av sockret i denna dryck kommer dessa små djur att förgiftas av syran i läsken.
 • För att fånga insekter som myggor, myror eller getingar är principen densamma som för sniglar och sniglar. Fyll flera skålar med coladryck och placera sedan behållarna på flera ställen i trädgården för att locka till sig skadedjur. Dessa oönskade människor kommer att drunkna där.
 • Eftersom cola är billigare än bekämpningsmedel som säljs på marknaden, rekommenderas det ofta av många bönder. För att döda insekterna räcker det att spraya det direkt på dessa oönskade.

Rengör verandafönstren med cola

Cola är inte bara en uppfriskande dryck. Oavsett om det är ute eller inne, kan denna dryck rengöra olika delar av huset. Angående trädgården, den lavage av fönstren på en veranda kan ibland vara svårt. Faktum är att damm som bärs av vinden ackumuleras lätt. Med tiden bildas en ansamling av damm som kan vara svårt att rengöra.

För att underlätta tvättar och har särskilt ljusa verandafönster, Cola är en effektiv lösning. Du bör veta att den här drycken också kan användas för att tvätta glas såväl som fönstren på trädgårdsmöbler. Att göra detta :

 1. Häll cola i en spruta;
 2. Spraya på fönstren som ska putsas och spridas;
 3. Torka av fönstren med a pappersark eller en bomullslinne ;
 4. Tvätta fönstren medtvåligt vatten och skölj noggrant;
 5. Om det behövs, upprepa operationen.

För mer glans bör fönstren putsas regelbundet.