Hur rengör du dina bårder ordentligt i trädgården?

Kanter gör det enkelt att omsluta trädgårdsutrymmet. De kan ta sig an flera aspekter och hjälpa till att försköna hela fastigheten. Smutsiga kanter påverkar utsikten utifrån. För att behålla ett välskött utseende i trädgården måste de skötas ordentligt. Här är några enkla tekniker för att rengöra dem.

Rengör en bård i trädgården

Ta bort skräp

Det första steget i att rengöra kanter är att ta bort döda löv och skräp strödda överallt. För att bli av med det, sopa runt kanten. Ofta samlas döda löv vid foten av gränserna. Om kvastskaften riskerar att skada odlingarna, dra upp avfallet för hand. Men för att inte bli för smutsig, använd bara gummihandskar..

Dra ogräs

När de börjar växa, ogräs nå kanterna, vilket inte alls är estetiskt. För korrekt underhåll, se till att dessa oönskade växter inte kommer att etablera sig i omgivningen. Ogräsmedel som innehåller kemiska ämnen bör undvikas. Det är bättre att använda naturliga och ekologiska produkter som bakpulver och vinäger. Förutom ogräsrensning tar denna blandning också bort insekter som lurar runt gränserna. Att göra detta :

  1. Kombinera en sked bakpulver, ett glas vinäger och ett glas vatten;
  2. Överför lösningen till en spruta;
  3. Sprid vätskan runt trädgårdens kanter, var uppmärksam på planteringarna.

Denna teknik kan tillämpas på alla bårder utom den häckformade.

Eliminera mossor och svampar

Mossor och svampar kan dyka upp på bårder under hela säsongen, särskilt när de är dåligt underhållna. För att ta bort dem, kör en vattenstråle över kanterna. a högtryckstvätt är effektiv mot damm och andra avlagringar. Det bör dock hanteras med försiktighet. För mycket kraft kan skada kanterna, speciellt om de är gjorda av trä. I det här fallet är ett lätt fuktat tygpass lämpligare. Angående stenbårder, rengör med en borste och en hink med tvålvatten samtidigt som du alltid är uppmärksam på planteringarna nära kanten.