Hur byter du dina vindrutetorkare själv?

Det är viktigt att byta ut dina vindrutetorkare så fort de slits ut. Den praktiska delen är inget komplicerat. Rekommendationerna måste dock respekteras. Steg för steg förklaringar.

Byt vindrutetorkare

Köp rätt modell

Torkarens längd är en viktig faktor vid köp. För att välja rätt modell är det möjligt att hänvisa till tillverkarens manual. Detta ger den exakta referensen för torkaren. För att byta vindrutetorkare på en bil är det bäst att mäta dem. Observera att dessa enheter har sina egna mått. Innan du börjar är det viktigt att känna till byggstenarna i en torkare, nämligen armen, metallbladet och kvasten. Torkararmen är den del som är fäst på vindrutan med hjälp av den splinesförsedda axeln.

Tack vare leden och kvasten fästs metallbladet på armen. När det gäller kvasten är den direkt i kontakt med glaset. Som sagt, det är bäst att vidta försiktighetsåtgärder under hela övergången. För att skydda vindrutan från eventuella stötar är det ideala attslå in kvasten med en trasa. I allmänhet kan det ta upp till femton minuter att byta ut en torkare. Denna operation är enkel.

Byt ut och installera torkare

Innan du startar, se till att slå av tändningen på bilen. Vindrutetorkarens kontroller bör också kontrolleras. För att slutföra bytet av vindrutetorkare, här är några rekommendationer:

  1. Lyft försiktigt bort torkaren från vindrutan.
  2. Se till att springan är vinkelrät mot vindrutan.
  3. Vrid sedan borsten 90° från metallbladet.
  4. Håll fliken mellan borsten och bladet.
  5. Applicera sedan ett andra tryck på fliken på fogen. På så sätt är det lätt att skjuta torkarbladet.

Vissa torkare har dock en stift istället för en plastflik. Det bästa sättet att göra detta är att ta bort det. När du är klar måste du sätta in den nya kvasten. För att göra detta, tryck in den så att du hör ett klick.