Kakel på kakel eller ta bort och byta ut gamla plattor?

Vi vill göra om ett gammalt kök och dess klinkergolv över 13 m². Jag tvekar att lägga nya plattor ovanpå på grund av skillnaden i tröskel som skulle bli resultatet och ett problem med ytterdörren i jämnhöjd med marken och som inte går att hyvla. Det återstår möjligheten att bryta. Vilken är den bästa metoden och vilken arbetstid motsvarar det ungefär för 2 personer gör det själv på söndagar?

Att ta bort en kakel är ett restriktivt jobb. Vid borttagning av gammal plattsättning ska man särskilt se till att inte skära in i avjämningen (särskilt på ett uppvärmt golv) om man inte måste jämna till innan man lägger den nya plattsättningen.

Det är givetvis möjligt att lägga en ny kakel på den gamla, men det är nödvändigt att ta hänsyn till den extra tjockleken, som ändå idag kan reduceras med tunna plattor (eller "smal") vars tjocklek inte överstiger 4 till 5 mm (istället för 8 till 13 mm klassiska plattor).

En annan lösning: täck dina gamla plattor med vinylbeläggning (vars tjocklek är cirka 2 mm). Inspiration hittar du på GERFLORs hemsida, som är specialiserad på denna typ av beläggning.

Du kan lämna ett område som motsvarar öppningen av stolpen utan beläggning för att lösa problemen med ersättning ...