Hur rengör och underhåller man en raclettemaskin ordentligt?

Raclettekvällar är ett måste när temperaturerna börjar sjunka. För att använda korrekt och säkerställa lång livslängd på din raclettemaskin är det nödvändigt att ta hand om den efter varje användning. Allt detta är möjligt genom att använda miljövänliga och ekonomiska produkter som bakpulver.

Tips för att rengöra en raclettegrill utan att repa den

Rengör din raclettemaskin med bakpulver

Raclettesäsongen har kommit till glädje för ostälskare. Men för att njuta fullt ut varje år är det nödvändigt att rengöra och underhålla din raclettemaskin efter varje användning.

För att hålla den i gott skick rekommenderas det inte att gnugga resterna av smältost med en slipsvamp eller en metallspatel. För att få dem att lossna lättare, värm enheten och skrapa dem med en träspatel.

När detta steg har slutförts, vänta tills apparaten har svalnat för att undvika risken för brännskador. Motståndet måste vara kallt.

 1. I en behållare, förbered en blandning med två doser av bikarbonat och en dos vatten. Detta bör bilda en något tjock pasta.
 2. Applicera preparatet på enheten.
 3. Låt verka i minst en timme.
 4. Torka av med en ren, torr trasa av mikrofibertyp.
 5. Spray vit vinäger på en annan trasa och torka av den över apparaten för att ta bort lukt.
 6. Torka rent med en pappershandduk.

Rengör grillen och/eller stengrillen

För att ta bort fettrester motsträvig och täckt på grillen eller stengrillen, är det fullt möjligt att använda bakpulverpasta genomförts tidigare.

Om stenen fortfarande är varm går det att gnugga den med en halv citron. Sedan, om den är avtagbar, tvätta den med diskmedel och en mjuk svamp för att undvika att repa den. Till sist måste den torkas väl.

Varning : stenen ska aldrig blötläggas, eftersom det finns risk för att den spricker vid nästa användning.

Hur rengör man koppar och kastruller?

Osten vill inte lämna sin trevliga rätt? Här är en idiotsäker teknik för att få grytor och kastruller att se ut som nya igen:

 1. I en stor behållare eller diskho, kombinera två matskedar bakpulver i mycket varmt vatten.
 2. Sänk ner kopparna och kastrullerna i den.
 3. Låt verka i en timme.
 4. Gnugga dem försiktigt med en svamp eller tandborste och diskmedel.
 5. Skölj noga och kontrollera att osten har försvunnit.