Hur mjukar man upp en kliande ylletröja?

Ibland orsakar en ny tröja oönskad klåda när den kommer i kontakt med huden. Medan problemet i vissa fall försvinner av sig självt, i andra kan det kvarstå av olika anledningar. Hur mjukar man upp en kliande ylletröja? Här är några tips för att göra den bekväm att ha på sig vid alla tillfällen.

Praktiska råd för att hålla tröjor från att klia Av olika anledningar orsakar en ylletröja klåda eller rodnad. I vissa fall orsakar det till och med obehag och täthet. Hur mjukar man upp den för att göra den mer bekväm? Här är några tips.

Lite kallt

Att lämna en ylletröja i frysen innan den bärs kommer att mjukna upp den ? Ja, den här metoden är effektiv. De låga temperaturerna som produceras av enheten drar åt plaggets nät, vilket mjukar upp det och förhindrar att det kliar eller svider. För att använda denna teknik måste du:

  1. Lägg tröjan i en fryspåse eller i en plastpåse;
  2. Lägg påsen och tröjan i frysen;
  3. Vänta 2 till 3 dagar innan du tar ut allt;
  4. Låt tröjan värmas till rumstemperatur innan du bär den.

En glycerintvätt

För att mjuka upp en kliande och kliande tröja, bara gör en hemmagjord sköljmedel av 2 tsk glycerin eller 2 tsk vinäger. Den resulterande produkten kommer sedan att hällas i maskinen före tvättcykeln eller i badkaret med vatten för handrengöring av tröjan. Båda lösningarna kommer att mjuka upp ullen så att den inte längre kliar. När maskintvätten är klar måste en andra tvättas på ett ömtåligt program. Om plagget har tvättats för hand räcker det med en noggrann manuell sköljning. Allt du behöver göra är att lämna tröjan platt på en handduk för att torka och du är igång.

Skölj med kallt vatten

För detta trick, lägg tröjan i kallt vatten med glycerin, några droppar sköljmedel eller balsam. Som en vägledning är mängden som ska användas densamma som den som används för att tvätta håret. Plagget ska dra i det i 5 minuter eller mer. Efter denna tid behöver du bara vrida ut den, undvika att vrida den för att inte deformera den. När det är klart ska tröjan lufttorka platt på en handduk.