Hur får man blommor billigt?

Blommor har många förtjänster. Förutom att försköna hemmet och inredningen använder de dofter som parfymerar luften. Vissa blomsorter är dock sällsynta och dyra. De är inte inom räckhåll för alla budgetar. För att inte falla tillbaka på konstgjorda blommor kommer här några tips för att hitta blommor utan att spendera för mycket.

Ha billiga blommor

Plocka blommor på fälten

Att spara pengar, plocka upp blommor i fält är en bra lösning.

Faktum är att för att försköna huset utan att bryta banken behöver du bara plocka blommorna själv. Det tar bara en liten stund, eftersom du bara behöver gå på fälten för att hämta blommorna. Vissa områden är till och med dedikerade till denna praxis. Om idén är ungefär densamma som en promenad mitt i naturen, betalar kunden för blommorna de klipper i slutet av sin resa. Priset är dock mer överkomligt än i en traditionell blomsteraffär. Det erbjuder också plockaren nöjet att komponera sin egen bukett.

Idén att gå och plocka sina egna blommor har lockat många individer de senaste åren. Kunder kan fritt dra nytta av områdena tulpaner, blåbär eller rosor. Detta koncept bygger helt på förtroende. Det finns faktiskt ingen säljare närvarande för att följa med kunden under hans resa. Alla är fria att vandra runt för att välja sina blommor efter sin smak och den mängd som behövs. Dessutom har utrymmen som har anammat detta koncept i allmänhet ingen öppettid.

Denna praxis är mer och mer på modet, så mycket att den har lyckats vinna parisarnas hjärtan. Faktum är att ett fält av blommor skapades i huvudstaden för att popularisera kulturen på jorden. Besökare kan besöka blomstergården och gå därifrån med blommor plockade på plats.

Observera att det inte alltid är tillåtet plocka blommor mitt i naturen, är det viktigt att fråga innan.

Besök blomstermarknaderna

Att erbjuda blommor för alla tillfällen, utan att bryta banken, den blomstermarknader är en bra lösning.

Du kan få bra erbjudanden genom att jämföra priser på blomstermarknader. Faktum är att de handlare som är där förlitar sig framför allt på att deras kunder är nöjda. Dessutom erbjuder denna typ av marknad olika fördelar, som möjligheten att hitta många sorter på samma plats och nöjet att strosa i en färgstark miljö.

Fram till för några år sedan köptes blommor vid speciella tillfällen. Idag har vanorna förändrats. De används som present, för att dekorera huset eller helt enkelt för att unna dig själv. Att köpa blommorna kräver dock en viss budget. Så att kvaliteten är vid mötet och för att tillfredsställa entusiasterna har en ny typ av blommor dykt upp, konserverade blommor. De behandlas för att hålla länge. Dessa blommor kan hålla i åratal med bara minimalt underhåll. De är därför det bästa alternativet för att spara pengar. Dessa blommor är särskilt uppskattade av företag eller till och med privatpersoner som vill njuta av sina buketter så länge som möjligt.

Blomsterbutikstur

Blommor finns vid alla tillfällen, speciellt för födelsedagar, bröllop eller förlossningar.

För billiga buketter är det möjligt att shoppa runt i blomsteraffärerna. I huvudstaden, till exempel, har många florister en billig butik. De säljer vackra, säsongsbetonade blommor som lockar kunder med sin doft och skönhet. Dessa butiker kommer garanterat att få vackra buketter till ett nominellt pris. Dessutom, som i alla företag, erbjuds ofta kampanjer. De erbjuder möjligheten att ha kul samtidigt som de gör bra affärer.

Kunder kan besöka butiken eller beställa online. De e-handel specialiserad på blommor är fler och fler på internet. Dessa skyltar är intressanta i den mån valet är mer varierat. Vissa specialiserade webbplatser samlar floristhantverkare från hela Frankrike.

Odla dina egna blommor

För att få billiga blommor är det ultimata tricket att odla dem själv.

Blommor kan blomstra både i en trädgård och på en balkong. Om utrymmet är för litet och trädgården inte finns, odla in dem gemensamma eller kollektiva trädgårdar är fullt möjligt. Man måste dock vara försiktig, eftersom deras odling och underhåll utgör en liten budget. En annan lösning är att använda planteringskärl för att installeras nära fönster till exempel. Marknaden erbjuder till exempel modeller att hänga som inte tar plats.

Kompost är viktigt för trädgårdsarbete. Det sparar på gödselmedel. Dess förverkligande sker med matavfall från huset. Det finns två möjligheter, nämligen soptunnan längst ner i trädgården eller kompakt stadskomposterare. Kompost används vanligtvis för att gödsla och ge näring till jorden. Andra små tips är också lätta att ta till sig dagligen, som att återvinna regnvatten eller permakultur.

Tips på billigare blommor för alla tillfällen

Lokalt anskaffade blommor är mer ekonomiska eftersom de inte inkluderar transportkostnaderna. Dessutom är den ekologiska påverkan av en importerad blomma större än för en blomma som produceras lokalt. Att välja en blomma av franskt ursprung har alltså en inverkan på planeten förutom att spara pengar. Enligt statistiken är rosor, gladioler och orkidéer de vanligaste importblommorna i Frankrike. De bör därför strykas från listan.

För att blomstra evenemang, säsongens blommor är att föredra, eftersom de är fler ekologisk och mer överkomligt. Ja, för odla blommor under lågsäsong, använder trädgårdsodlare tekniker som förbrukar mycket energi och kräver mycket ansträngning. Dessa begränsningar ökar logiskt priserna på blommor en gång på marknaden. Den bästa tiden att köpa blommor är våren. Varje årstid har dock sina väsentliga arter, vilket gör det möjligt att dekorera evenemang utan problem. Dessa inkluderar vårens tulpaner och prästkragar, sommarpioner och delfiner, samt höstliljor och krysantemum.

För att begränsa mängden blommor som används vid evenemang, använd bara lövverk. Dessa element kan perfekt användas förutom buketter eller för att berika deras sammansättning med en vacker kontrast. Väl utlagda ger bladen ett mycket trevligt utseende. Det bästa sättet att använda de extra bladen för dekoration är att lägga till en exotisk touch. Bland de mest prisvärda och vanligaste är chico och den roebellini kan lätt gifta sig med någon olika blommor. Att göra ditt eget blomsterarrangemang istället för att anlita en professionell är också ett effektivt sätt att spara på denna utgift.