Hur sparar jag batteriet på din iPhone?

iPhone-smarttelefonlinjen är känd för att vara strömsugen, även de senaste versionerna. Apparna som är installerade i dessa enheter tömmer normalt batteriet inom tio timmar. Lyckligtvis finns det tips för att förbättra iPhones batterilivslängd dagligen för att undvika att ta slut på batteriet innan dagens slut.

Energisparläge på en iPhone

Aktivera energisparläge

De senaste versionerna (iOS 9, iOS 10, iOS 11, etc.) är bland de mest populära operativsystemen ekonomisk när det kommer till batteri. Faktum är att de drar nytta av "lågförbrukningsläget" för att spara batteriet på iPhone när nivån är låg. Det finns två sätt att aktivera lågförbrukningsläget:

 • När batterinivån är mellan 20 % och 10 %, signalerar iPhone möjligheten att aktivera lågförbrukningsläge tryck en gång så tar batteriet slut snabbt.
 • Eller gå till Inställningar / Batteri / Aktivera energisparläge.

Se upp för signalstyrkaindikatorn

I ett otäckt område eller när signalen är svag är mobilnätet till ingen nytta. Det är alltså att föredra stänga av mobildata och starta flygplansläge av iPhone. Detta tips sparar batteriet.

För att göra detta måste du komma åt Kontrollcenter genom att skjuta skärmen uppåt och trycka på Flygplansläge. Det är också möjligt att gå till Kontrollcenter och klicka på mobildata.

Uppdatera mjukvara

Varje uppdatering av Apples programvara kommer ofta med teknisk innovation inom energibesparing. Till exempel genom att vara med långtidsvakt, iPhones med ett nyare iOS-system drar nytta av en större autonomi.

För att uppdatera programvaran till den senaste versionen av iOS, gå till Inställningar / Allmänt / Programuppdatering.

Ladda upp bilder till iCloud och få mindre e-post

Under en resa, den avaktivering av överföringenautomatiska bilder på iCloud sparar batteri. Denna funktion rekommenderas endast när batteriet är fullt eller om laddning är möjlig.

För att göra detta måste du gå in i Inställningar / Foton / Min fotoström / byta till Inaktiverad.

Läget" Skjuta på "På iPhone och e-postverifieringsfunktion tenderar också att minska batterinivån. Dessa funktioner bör därför avaktiveras. För att göra detta måste du: komma åt Inställningar / Mail, Kontakter, Kalendrar / Ny data / Inaktivera Push. Det är då viktigt att definiera uppdateringsmetoden.

Justera iPhone-skärmen

Det mest klassiska sättet att hålla iPhone-batteriet är förmodligen att ändra skärminställningar. För detta är det nödvändigt att välj en automatisk låsningstid mindre, avslå på automatisk ljusstyrka, av minska skärmens ljusstyrka och av stänga av Wi-Fi och Bluetooth. För att utföra dessa operationer:

 1. Gå till Inställningar / Ljusstyrka och skärm / Automatisk låsning och välj den som passar bäst.
 2. Gå till Inställningar / Ljusstyrka och skärm (Bakgrund och ljusstyrka i iOS 7), och aktivera automatisk ljusstyrka.
 3. Gå till Inställningar / Ljusstyrka och skärm (Bakgrund och ljusstyrka i iOS 7). Med hjälp av skjutreglaget Därefter måste du justera ljusstyrkan för att säkerställa att skärmen är synlig under en bländande sol.

I händelse av att Wi-Fi och Bluetooth inte används ska de vara det avaktivera för att spara batteri. För det :

 • Gå till Inställningar / Wi-Fi och avaktivera.
 • Gå till Inställningar / Bluetooth och avaktivera.

Gör justeringar av applikationsnivån

För att få batteriet att hålla är det möjligt att göra vissa inställningar på de applikationer som är installerade på iPhone.

 • Sluta uppdatera bakgrunden för applikationer :

För att göra detta, gå till Inställningar / Allmänt / Inaktivera bakgrundsuppdatering för alla iPhone-program. Det är också möjligt att avaktivera denna funktion endast när du installerar vissa applikationer.

 • Välj de program som ska uppdateras :

Gå till Inställningar / iTunes Store och App Store / Inaktivera alla automatiska nedladdningar. Det är också möjligt att aktivera uppdateringar manuellt.

 • Ta inte emot meddelanden från applikationer

För att undvika att få oavbrutna meddelanden rekommenderas att inaktivera den här funktionen. Dessutom hjälper det till att optimera batteritiden på iPhone. För att göra detta, gå till Inställningar / Aviseringar och välj den aktuella applikationen. Aviseringen bör då avaktiveras.

Inga fler ansökningar skickar fler meddelanden, desto längre batteritid har iPhone.

Andra tips för att spara batteri

 • Påverkar batteritiden för iPhone, denskicka diagnostiska dataav användning till Apple måste inaktiveras.
Denna funktion gör det möjligt för företaget att förbättra sina produkter och tjänster. Firman bedöma materialet, operativsystemspecifikationer, prestandastatistik, mobil- och appanvändningsinformation, Siri och andra smarta iCloud-kontofunktioner. I speciella fall kan dessa data överföras till Apple privat. Observera att annonser sändningar på Apple-plattformen visas i Apple News och Apple Store. De åtföljs av tecken som slår på iPhone-skärmen vilket orsakar hög batteriförbrukning. För att undvika detta bör du stänga av dessa funktioner i inställningarna.

För att stänga av funktionen för sändning av datadiagnostik, gå till Inställningar / Sekretess / Analys / Inaktivera Dela iPhone-analys.

För att avaktivera funktionen som avser reklamspårning : gå till Inställningar / Sekretess / Annonsering / Aktivera begränsad reklamspårning.

 • Stoppa dem oanvända applikationer
iPhone ger konsumenterna mer tillfredsställelse genom att göra den tillgänglig för dem flera applikationer som kan användas samtidigt. Dessutom kan applikationer springa i bakgrunden när användaren utför andra uppgifter på sin iPhone. Således levererar iPhone-batteriet ström till flera applikationer samtidigt vilket gör att batteritiden snabbt töms och ibland blir smarttelefonen överhettad. För att undvika detta, dubbelklickar du på hemknappen kommer du tillbaka till apparna som körs i bakgrunden. Välj sedan varje applikation och inaktivera dem en efter en. Detta främjar livslängden på iPhones batteri.
 • Andra tips

Dagligen kommer vissa situationer sannolikt att skada iPhone-batteriet, särskilt det faktum att ladda mobilen medan du använder den. För att undvika oåterkalleliga skador är det bäst att lämna iPhone i vila när den laddas.

Observera att en iPhone som har varit i drift under lång tid kommer att producera en ökande cache när den används. Därför rekommenderas attstäng av iPhone en gång i veckan. Dessutom låter detta trick dig förhindra andra tekniska problem.