Hur deodoriserar man en tvättkorg korrekt?

Med värme och fukt växer bakterier och orsakar dålig lukt i tvättkorgen, särskilt från underkläder, babykläder eller sportkläder. För att undvika dessa obehagliga lukter bör du anta vissa tips som gör att du kan deodorisera din tvättkorg.

Ta bort dålig lukt från tvättkorgen

Använd bakpulver för att bekämpa dålig lukt

Tvättkorgen innehåller kläder som ibland är fuktiga, vilket kan orsaka bakterier och mögeltillväxt, om det är i ett varmt rum. För att undvika uppkomsten av lukt och mögel är det nödvändigt att lufta den regelbundet, åtminstone en gång i veckan.

Se till att rengöra din tvättkorgåtminstone en gång i månaden. Att tvätta det är lösningen att gnugga med bakpulver. Faktum är att denna produkt absorberar dålig lukt med anmärkningsvärd effektivitet. Genom att sätta in en liten bakpulver indränkt bomullspåse längst ner i tvättkorgen kommer den inte längre att avge dålig lukt.

När tvätten ackumuleras kommer det också att behövas strö på smutstvätt och låt den tvättas så att den fortsätter sin luktborttagande verkan. På grund av sin porösa struktur neutraliserar bikarbonat faktiskt lukter genom att blockera spridningen av bakterier tack vare dess buffertverkan på pH. Detta ämne är dock inte för användning på siden och den äldsta pojken. Hon är också kl hanteras varsamt eftersom det är en frätande produkt som angriper huden. Hamnen i hushållshandskar krävs därför under dess hantering.

Deodorisera tvättkorgen med eteriska oljor

Förutom bakpulver fungerar andra produkter också bra för att ta bort dålig lukt från en tvättkorg. De eteriska oljor är till exempel mycket effektiva:

  • Allt som krävs droppa några droppar i tvättkorgen.
  • Det är fortfarande nödvändigt att späd med vit vinäger.
  • Det är för att markera det vissa eteriska oljor rekommenderas inte eftersom kunde fläckar tvätten. Detta är fallet med mandarin eterisk olja. Det är därför nödvändigt att vara väl informerad innan du använder dem.
För att parfymera tvätten går det även att halka lavendelpåsar i tvättkorgen. De kryddnejlika hjälper också till att eliminera inaktuella lukter.