Hur organiserar du ditt trädgårdsskjul?

Att organisera ett friggebod väl ger ett praktiskt och funktionellt förvaringsutrymme för trädgårdsarbete, hobby och annan utrustning. Med tiden händer det faktiskt ofta att trädgårdsskjulet förvandlas till ett förråd på grund av skräpet som samlas där. Här är några tips för att effektivt städa och optimera en friggebod.

Ordna ditt trädgårdsskjul

Gör en inventering av all utrustning, verktyg och mer

Denna metod består av att ta ut alla föremål och material från trädgårdsskjulet för dem. att sura ut efter kategori. Detta innebär till exempel att separera trädgårdsredskap, gör-det-själv-utrustning, utemöbler och barnspel.

När inventeringen är klar kan allt som är oanvändbart slängas. Men vid behov kan skadade verktyg ibland repareras. För att spara utrymme i trädgårdsboden är det i alla fall alltid bättre att slänga verktyg som inte längre behövs.

Välj lämplig förvaring för din trädgårdsbod

Att välja rätt förvaring är ett effektivt sätt att spara utrymme i en friggebod. Till exempel, en trädgårdsskåp är idealisk för förvaring av trädgårdsredskap eftersom dess fack och dörrar rymmer flera. Det är samma sak för hyllor på metall- eller plastfötter som är avsedda att förvara blomkrukor, färg eller kartonger. Hyllorna är också idealiska för att utnyttja stora utrymmen. Det är också användbart attmärk lådorna för att veta vad de innehåller eller för att ha genomskinliga plastförvaringslådor som låter dig se innehållet. a kuggstång är också användbart för att förvara stora trädgårdsredskap eller kvastar upprätt för att förhindra att de faller ovanpå varandra som dominobrickor. För att spara utrymme på golvet, dekrokar, klädkrokareller vertikala rutnät kan även användas för att hänga olika verktyg, men även korgar, en cykel eller trädgårdsförklädet. Slutligen är det också lämpligt att ha en upprullare för trädgårdsslangen.

Glöm inte att taket i trädgårdsskjulet också kan användas som förvaring. Med bra bindningar klarar den av att rymma olika tillbehör som en stege, en surfbräda eller en cykel.

Det finns också original förvaringstillbehör som magnetiska väggar dedikerade till metallverktyg eller rörrester som ska spikas fast på väggarna så att du kan skjuta spadar eller krattor.

Det ideala är att välja professionella förvaringslösningar som kommer att vara hållbara över tiden och som kommer att bevara varje verktyg och material ordentligt.

Rensa marken i trädgårdsskjulet

Huvudtanken när man optimerar ett trädgårdsskjul är att rensa golvet så mycket som möjligt. Därför är det viktigt att utnyttja alla väggar och tak. När marken är fri kommer det att vara möjligt att installera imponerande anordningar som t.ex Gräsklippare. Tillgången kommer att underlättas utan att det blir rörigt av blomkrukor eller en kratta som hindrar passagen.

Fördela ytorna i trädgårdsboden

Efter sortering blir det också nödvändigt ge ett utrymme för varje användning så att du inte går vilse när du letar efter en viss vara. Alltså måste gör-det-själv-utrustning, trädgårdsarbete eller trädgårdsmöbler ha sin dedikerade yta för att lättare kunna hittas.

Det är också viktigt att separera zonerna efter årstiderna. Faktum är att, förutom att klassificera utrustning efter kategori, kommer det faktum att klassificera den i användningsordning att vara ännu mer så.

Vintertid är det alltså bäst att förvara verktyg eller föremål som endast används sommartid längst bak i kabinen så att de inte kommer i vägen. Dessa inkluderar gräsklipparen, trädgårdsmöbler, poolunderhållstillbehör eller tält. Under sommaren rekommenderas samma sorteringsprocess för övervintringssegel och andra.

För att förbättra denna förvaringsmetod rekommenderas det att placera regelbundet använda verktyg som handskar, vattenkannor eller stövlar nära ingången för att spara tid.

Rita skuggor för varje verktyg

Faktumet att rita skuggorna för varje verktyg på sin plats, särskilt de som hänger på väggarna, gör det möjligt att hitta din väg lättare när de måste läggas undan efter användning. Dessutom låter det här tricket dig också kontrollera om ett verktyg saknas.

Ha en fungerande arbetsplan

Om utrymme tillåter, ha en arbetsplan i trädgårdsskjulet är också idealiskt för att utföra olika gör-det-själv-uppgifter. En bänkskiva med hjul gör att du kan göra DIY utomhus under sommaren. Dessutom har dessa arbetsbänkar i allmänhet lagring som skjutbara lådor som är väldigt praktiska. Om utrymmet i trädgårdsskjulet också tillåter det är det också lämpligt att ha ett krukbord för blomkrukor, påsar med krukjord eller för att förbereda plantor.

Installera ett handfat i din trädgårdsbod

För alla trädgårdsmästare eller hantverkare med självrespekt är ett starkt och robust handfat särskilt användbart. Oavsett om det är att tvätta händerna eller rena verktyg, närvaron av ett handfat, även ett litet sådant, är viktigt i ett trädgårdsskjul som inte bara är avsett för förvaring, utan också för gör-det-själv- och trädgårdsarbeten.

Ta med ljus i din trädgårdsbod

Det är viktigt att ha en väl upplyst trädgårdsbod så att du kan hitta ett redskap förvarat på baksidan eller för olika gör-det-själv-uppgifter. Så ett friggebod med fönster för att släppa in naturligt ljus kommer att vara idealiskt, var noga med att inte placera något material framför fönstren för att bibehålla maximal klarhet. I fallet med ett friggebod utan fönster, kommer det att vara nödvändigt att lägga till en tillräcklig lätt touch. Utöver huvudljuset kan även en vägglampa eller en golvlampa vara användbar. I värsta fall rekommenderas att lägga på en ficklampa vid entrén från kojan. Detta lilla tillbehör är användbart under alla omständigheter.