Jul: skapa julstämning med eteriska oljor

Om husets dekoration inte ska tas lätt på för att ingjuta en magisk och tröstande atmosfär, är dofter också en del av julens magi. Att skapa en speciell julluktatmosfär är möjligt med eteriska oljor. Dessutom är eteriska oljor mycket effektiva för att framkalla avslappning. Några exempel att komma ihåg.

Skapa julstämning med eteriska oljor

Eteriska oljor för en speciell jul

Gjorda av växter eller fruktextrakt, många eteriska oljor har kraften att slappna av.

  • Söt apelsin eterisk olja

Denna eteriska olja säkerställer en avkopplande atmosfär för att tillbringa en perfekt jul. Förutom att den är lugnande är den också en utmärkt antiseptisk. Dessutom hjälper den eteriska oljan extraherad från söt apelsin till att på ett korrekt sätt behandla fuktproblem som kan uppstå på vintern. I ett hus där det finns många kommer och går, är användningen av denna essens användbar för att rengöra luften samtidigt som den doftar behagligt.

  • Cassia kanel eterisk olja

Cassia kanel eterisk olja är idealisk för att ge en festlig touch till hemmet. Den kännetecknas av gourmettoner, lite söt och mjuk. Kylan är ofta ganska sträng på juldagen. Därför rekommenderas användningen av denna olja starkt för dem som ofta känner sig trötta eller är förkylda. Detta beror på att det hjälper till att bekämpa influensan när den väl har släppts inomhus.

  • Eterisk olja från kryddnejlika

Denna olja är känd för kraften i sin kryddiga arom. Förutom att det kan användas för att behandla typiska vinterbesvär, kan det också användas med söt apelsin och kanel eterisk olja. Denna kombination av dofter släpps regelbundet i luften och säkerställer att semesterperioden tillbringas i en hälsosam och trevlig miljö.

  • Eteriska oljor av gran

Nostalgiska fans kommer utan tvekan att uppskatta den eteriska oljan från Quebec balsamgran. Faktum är att den omedelbart störtar in i barndomen med sin karakteristiska doft. Dessutom kan denna olja behandla olika åkommor relaterade till vinterkyla förutom att främja god matsmältning. Och vad kan vara mer symboliskt än doften av julgranen!

Quebec svartgran avger också en söt doft som säkert kommer att glädja de boende i lokalerna under julafton. Människor som upplever trötthet kan använda denna trädessens för att komma tillbaka i form. Faktum är att denna olja är känd för sina energigivande egenskaper på kroppen.

Blandningar av eteriska oljor för en doftande jul

Eteriska oljor kan blandas för att ge dofter som är antingen giriga eller uppiggande. Du kan göra din egen parfym med några droppar väl valda växtessenser. För att börja, ta med en halvliters eller större sprayflaska. Häll i cirka trettio droppar behagligt doftande eteriska oljor som påminner om julstämningen. För en uppiggande doft bör ett dussin droppar eterisk olja av svart gran blandas med femton dropparvit gran eterisk olja och femton droppar söt apelsinolja. För att balsamera den omgivande luften är kompositionen som ska blandas gjord av cirka tjugo droppar eterisk olja av söt apelsin, två droppar olja extraherad från kanel och fem droppar olja extraherad från kryddnejlika. Tillsätt 3 droppar vegetabiliskt glycerin till blandningen. Häll sex skedar 70 ° alkohol i diffusorn. Det är nödvändigt att omsluta diffusorn ordentligt och skaka den kraftigt för att blanda allt väl. En 2-dagars vila i kylen krävs innan sprutning.

Denna inomhusdoft kan också användas för att parfymera julsaker, granen och andra rum i huset. Det är viktigt att inte sprida denna blandning på ömtåliga klädslar som lätt kan ta fläckar.

  • Gör en het eterisk ciderolja

Varm cider kan vara ett bra alternativ för att skapa en makalös feststämning, förutsatt att den används väl, men också väldoserad. Faktum är att lukten av cider inte skadar hälsan för de boende i huset. För en unik doft, blanda helt enkelt 1 droppe söt apelsinolja med 2 droppar kanelskalolja och 3 droppar ingefära. Som tidigare, blanda bara allt med en tillräcklig mängd vatten innan du fortsätter med indunstning.

  • En annan blandning med "pepparkakssmak".

Denna blandning av 4 specifika eteriska oljor låter dig flyta en doft av " pepparkaka" i huset. Mer specifikt, allt du behöver är 3 droppar ingefära eterisk olja blandad med en droppe kinesisk kanel, en droppekryddnejlika essens och en droppe kryddpeppar. Resultatet ska ha en kryddig touch som smälter in i feststämningen och lyfter fram doften av glögg. Observera att kryddpeppar kan ersättas med en droppe EO av svartpeppar eller muskotnöt om det behövs. Den traditionella doften av pepparkakor framhävs, vilket gör att du kan bada helt i julstämning.

Andra tips för att dofta huset vid jul

På julen är semestern i full gång. För att skapa en "helgdag"-atmosfär, blanda bara några droppar söt apelsin eterisk olja och några droppar ingefära eterisk olja. Tillsätt sedan 1 droppe eterisk kanelolja och 1 droppe tallessens. När den första sprayningen inte längre har effekt kan operationen upprepas.

Den eteriska granoljan är hemligheten till att skapa den typiska atmosfären för valvakan den 24 december. Perfekt för att hantera rinit och andra vinterbesvär, den renar även den omgivande luften i hemmet. För att förbereda, blanda bara 1 droppe eterisk olja av cederträ, 1 droppe romersk olja och 1 droppe eterisk olja från rökelse. Innan du sprider allt i rummet, tillsätt också 2 droppar eterisk olja av grannål till den erhållna blandningen.

Att använda ett hemmagjort potpurri är också användbart för att dofta huset under semestern. Den kan göras med träflis, äpple och apelsinskivor för att avge en fängslande doft. När potpurrin väl har lagts i en skål återstår bara att hitta en strategisk plats för att den ska kunna njuta fullt ut av sin doft. Om den torkar för snabbt, fukta den med några droppar vatten.