Hur rengör man sina sminkborstar?

Sminkborstar, svampar och skönhetsblandare är viktiga tillbehör för skönhetsentusiaster. Dessa verktyg är dock riktiga groddbon om de inte rengörs dagligen. Bakterierna som finns där kan inte bara orsaka uppkomsten av finnar, utan påverkar särskilt kvaliteten på smink. Här är några tips för att tvätta dem väl.

Rengör dina sminkborstar

Babyschampo, en tvättprodukt för sminktillbehör

Sminkborstar är viktiga tillbehör för skönhetsbehandlingar eftersom de används för att sprida produkterna. Foundation, ögonskugga eller till och med rouge är verktyg som måste hanteras med skicklighet och teknik för att få en bra make-up. Som ett resultat hittas verktyg dagligen med resterna av dessa produkter: mellan borsten på borsten eller på ytan av skönhetsblandare (idealiska svampar för att applicera foundation). Dessa rester främjar expansionen av bakterier och andra bakterier som kan påverka hudens hälsa och kvaliteten på smink.

Det är därför viktigt att rengöra denna utrustning för att undvika uppkomsten av finnar eller andra allergiska reaktioner. Alla rengöringsprodukter kan dock inte användas. För att säkerställa kvaliteten på rengöringen av dessa tillbehör rekommenderas babyschampo. Den är mjuk och skadar inte borstarnas borst. Så här gör du:

  1. Sänk ner sminkborstar i en liten skål fylld med vatten med en liten mängd babyschampo. Det är nödvändigt gnugga lätt mellan hårstråna för att bli av med resterna av smink. Färgen på vattnet i skålen ska bli orange. Dessa är avlagringar av skönhetsprodukter som fastnar mellan borstarnas borst.
  2. Kassera vattnet som är smutsigt av borstarna och fyll skålen med rent, klart vatten. Skölj sedan sminkverktygen väl och se till att ta bort alla spår av schampo. För att göra detta, gnugga dem bara försiktigt. Detta gör att de inte bara kan tvättas utan också för att kontrollera om det fortfarande finns några rester mellan fibrerna.
  3. Krama ut vattnet ur borstarna med en mjuk frottéhandduk, tryck lätt på borsten på applikatorn. Plötsliga rörelser måste undvikas för att inte skada verktygen, särskilt genom att dra i håren.
  4. Torka borstarna med huvudet nedåt så att vatten inte blir kvar mellan fibrerna. Använd klädnypor och häng och torka dessa tillbehör på en klädstreck. Om borsthandtagen är för tjocka, använd gummiband för att hänga upp dem.

Rengöringsmedel lämpliga för sminkborstar

Många känner inte till det, men professionella sminkmärken har designat specifika produkter för att rengöra sminkborstar och svampar. De som inte har tid att ägna åt att rengöra sina skönhetsaccessoarer kan använda dem för att underhålla dem. Spraya helt enkelt borstarna på borstarna med rengöringsmedlet, gnugga med en pappershandduk och låt sedan verktygen lufttorka.

Dessa rengöringsmedel ska användas efter varje sminkpass eller minst en gång under dagen. Faktum är att rengöring av dessa tillbehör måste göras varje dag för att inte ge produkterna tid att fastna mellan borsten. Men på grund av tidsbrist kan de flesta användare inte följa denna riktlinje. Så, proffs rekommenderar att tvätta applikatorer för ansiktsmakeup två till tre gånger i veckan och ögonborstar var tredje vecka.

Det är att veta att det finns rengöringsmedel för sminkborstar som inte behöver sköljas. Produkter att ha till hands för den som har bråttom.

Ljummet vatten, tvål och olivolja för att rengöra sminkborstar

Att rengöra sminkborstar är inte en uppgift att ta lätt på. Om underhållet har misslyckats kan konsekvenserna bli många, särskilt försämringen av tillbehören. Faktum är att brist på underhåll minskar livslängden på sminkborstar. Men om rengöringen görs på rätt sätt ökar inte bara användaren borstarnas livslängd, men bevarar också sin hud.

Det finns ett antal enkla produkter som kan göra rengöring av dessa tillbehör lättare, såsom vatten, mild tvål och olivolja. Här är stegen att följa för att rengöra applikatorerna ordentligt:

  1. häll ljummet vatten i en skål och tillsätt några droppar olivolja;
  2. ta borstarna och doppa dem i lösningen;
  3. löddra borsten på borstarna med tvålen och låt dem ligga i skålen i några minuter;
  4. skölj sedan allt med ljummet vatten, gnugga borsten för att ta bort resten av tvålen, fettet från olivoljan, men speciellt sminkinsättningar ;
  5. torka borstarna horisontellt, se till att huvudet sticker ut från skåpet där de är placerade och är hängande i luften.

Ljummet vatten används i detta trick eftersom det underlättar städningen och hjälper till att ta bort produktrester snabbare. Användning av mild tvål rekommenderas för att inte angripa borsthåren. Vad gäller olivolja är det ett effektivt rengöringsmedel, men den bör också sköljas för att förhindra att fettet fastnar på fibrerna.

Rengöringsmaskin för sminkborste

Förutom specifika produkter för rengöring av sminkborstar finns det ett komplett kit för deras underhåll. Det är en maskin som liknar en centrifug där borstarna är installerade och sedan nedsänkta i abehållare med ljummet vatten och mild tvål. Maskinen kommer sedan att snurra borstarna i skålen för att ta bort eventuella sminkrester. Sköljning och torkning är densamma som för de tidigare metoderna. Ett kit som rekommenderas för skönhetsproffs eftersom det underlättar arbetet avsevärt.

Hur som helst, effektiv rengöring av borstar och till och med sminksvampar beror på användningen av lämpliga produkter och frekvensen av underhåll. Med andra ord, använd inte för hårda tvålar som kan ändra strukturen på hårstrån på applikatorerna eller gnugga dem för hårt. Det är också förbjudet att använda varmt vatten för att förhindra att fibrerna i borstborsten tappar sin flexibilitet.